Kıyı Kıyı Karadeniz..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eralpserper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,813

eralpserper

Kamp I
Mesajlar
169
Tepkime Puanı
4
Yer
İSTANBUL
Web
www.sezen.com.tr
Karadeniz deyince aklıma hep Samsun'dan ötesi gelirdi. Samsun'dan berisi sanki Karadeniz değildi.. Bu kez Karadeniz'in berisini gezelim dedik. Şu bayram öncesi istanbul trafiğinin iyice kilitlendiği 11.Ekim.2013 " kara cuma" ancak saat 23.00 de yola çıkmaya cesaret edebildik. Köprüyü geçmemiz yine 2 saati buldu. Fazla direnmedik Kurtköy'de geceledik. Sabah erkenden yola koyulduk. Aklımızdaki rota Düzce'ye kadar otoyoldan gidip , Düzce'den Akçakoca'ya sapmaktı. Ama Körfez İlçesi yakınlarında trafik iyice durdu. Bayram için memleketine giden binlerce araç otoyolu kilitlemişti.Vurduk kendimizi E5'e. Özlemişiz E5'i. Biraz da nostalji takılarak Düzce'ye ulaştık. Düzce Akçakoca arası 33 km. Akçakoca'ya vardığımızda saat 16.00 civarıydı.









 

Etiketler
Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

12.Ekim.Cumartesi . Akçakoca Lİmanı'nda kahvaltıdan sonra Kale'ye çıktık. Anadolu'da hemen hemen her ilçenin benzer bir kalesi var. Akçakoca Kalesi'de bunlardan birisi. Kalede'ki sarnıç ilginçti. Sonra Akçakoca'ya 6 km uzaklıktaki Fakıllı Mağarası'na gittik. Mağara aynı adı taşıyan köyün içinde. Aydınlatılmış ve yürüme yolu düzenlenmiş .Mağara içinde 250-300 mt. kadar yürüdük. İçinde debisi fazla olmayan bir dere akıyor, sarkıtlar ve dikitler henüz oluşum evresinde.







 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Saat 14.00 civarında Akçakoca'dan ayrılıyoruz. Rota Amasra. Önce Ereğli ve Alaplı'yı geçiyoruz. Zonguldak'tan sonra bitmek tükenmek bilmeyen binlerce viraj geçiyoruz. Çatalağzı'nda Zonguldak bitiyor ama demiryolu ile sarmak dolaş gidişimiz uzun süre devam ediyor. Filyos'a geldiğimiz'de güneşin muhteşem batışına şahit oluyoruz. Bartın'ı karanlıkta geçiyoruz ve saat 20.00 civarında Amasra'dayız.









 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Çok Güzel . Devamını bekleriz. Yaz ve güz gezginleri de artık dönüp gezi anılarını paylaşsalar da şu fakir sevinse diyorum. Tabi fotoğraflar "Güme gitmezse!"
 




Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

16 Ekim 2013 Kurban Bayramının ikinci günü.
Liman üzerinden doğan güneş gözlerimizi kamaştırıyor. sabahın serinliğini saymazsak hava güzel mi güzel. Bize gezmek ve deklanşöre basmak kalıyor.









 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Amasra için yazılabilecek herşey yazıldı ve söylendi sanırım. Amasra'da karavanlar şehirlerarası otobüs ve minibüslerin bulunduğu otoparka yönlendiriliyorlar. Bu otopark konaklamak için çok uygun. Biz gittiğimizde başka karavanlar da vardı.









 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Amasra'nın hediyelik eşya satan çarşısında yıllar önce sadece ahşap hediyelikler satılırdı, şimdi ne ararsanız var, curcuna yani







 

Ekli dosyalar

  • Resize of IMG_4155.JPG
    209.5 KB · Görüntüleme: 332

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Paylaşım için teşekkürler....Konaklama yerleri ile ilgili bilg rica ediyorum......aynı rotayı takip etmek isteyenlere son derece faydalı olacaktır...
Kalın sağlıcakla
 

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Kuşkayası Yol Anıtı Amasra Bartın yolunun 6. Km.sinde. İlginç bir öyküsü var. İnsanı hayrete düşüren bir cesamet ve güzellikte bir anıt. Amasra'ya yolu düşenlerin mutlaka görmelerini öneririm.









 

Ekli dosyalar

  • Resize of IMG_4256.JPG
    171.3 KB · Görüntüleme: 285




Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Amasra'nın panoramik görüntüsünü izleyerek seyir terasında günü sonlandırıyoruz.





 

Ekli dosyalar

  • Resize of IMG_4309.JPG
    87.4 KB · Görüntüleme: 315

Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Köylerden geçiyoruz. Hava soğuk. Sobalar yanıyor. Bir yandan da sis bastırmış.Tüm bunlara yeni doğan güneşin ışınlarını da ekleyince işte bu görüntüler çıkıyor ortaya...









 


Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Eralp Bey,
Karadeniz'in güzelliklerini sizin anlatımınız ve karelerinizden izlemek bir başka keyifli.. Özellikle uzun uzun izlediğimiz ( o kıyamadığınız) sis fotoğrafları bizi aldı, götürdü oralara... Ellerinize sağlık..
Devamını bekliyoruz...
Selam ve sevgilerimizle....
 



Ynt: Kıyı Kıyı Karadeniz..

Yakıtımız azalmıştı ama Amasra'da benzinci bulamadık. Bartın yolunu tarif ettiler. Geri dönmek da işimize gelmedi. Küçücük bir risk olsa da o riski göze alıp Kurucaşile'ye devam ettik. Yollar yine bıktırana kadar virajlı ama doğaya o güzelliği katan da bu virajlar. Sesimizi çıkartmıyoruz. Her nimetin bir külfeti olduğunu bilenlerdeniz. Kurucaşile'de PO'ya uğrayıp depomuzu takviye ediyoruz. Kahvaltı için en güzel mekanlar limanlar ve balıkçı barınakları. Karadeniz sahilinde hemen hemen her köyde balıkçı barınakları mevcut. Konaklama için de en uygun mekanlar.









 

Ekli dosyalar

  • Resize of IMG_4393.jpg
    128.7 KB · Görüntüleme: 286