KJ cherokee 2003 3.7 cc aracıma LPG tavsiye ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sebuci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,897

sebuci

Ana Kamp
Arkadaşlar yeni aldığım 2003 model KJ cherokee 3.7 cc renegade aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum fakat hangi marka olması konusunda bir karar veremedim prins lpg için 3200 TL fiyat aldım biraz yüksek geldi bana ( aracı eşime aldım sadece hafta sonları biniyorum ayda 1 depodan fazla yakıt yakacağımıda sanmıyorum yaptığım hesaba göre prins marka lpg kendini amorti etmesi için en az 2 yıl kullanmak gerekiyor aracı) V6 motorlu bu araç için başka tavsiye edebileceğiniz bir marka varmıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Etiketler
Ynt: KJ cherokee 2003 3.7 cc aracıma LPG tavsiye ?

LPG konusunda benim tavsiyem, markadan önce, işinin ehli bir ustaya iyi bir montaj yaptırmanız.. pahalı markaların kötü montajla sorun çıkarttığına çok şahit olduğum gibi ucuz markaları sorunsuz olarak kullanana da şahit oldum..

çok doğru. Kayseri de lpg konusunda tavsiye edeceğiniz usta varmı ?

benim KJ de Vikarts mı ne bir kit vardı. Yaklaşık 15 bin km kullandım. Ama 3-4 günde bir arıza lambasını yakıp duruyordu. Gaziantep te yetkili servisi olmadığı için ayarda yapamıyorlardı. Çalışır vaziyette söktüm. Yerine prins aldım. Lpg tankı ve boruları olduğu için 2650 TL ye mal oldu bana. Eğer düşünürseniz eski lpg kitini uygun bir fiyata verebilirim.

Site içinde bu işi gayet iyi yapan akış lpg diye bir fırma sahibi arkadaşımız var ben ve bir çok arkadaş güven arkadaşımıza yaptırdı özellikle büyük hacimli motorlar konusunda deneyimli ben kendi adıma tavsiye ederim

Ankara'da mesut ustayı öneren çok oldu prins lpg konusunda kayseride hiç elletme bile diyorlar. Bana ankara yolları gözüküyor sanırım.

sebuci' Alıntı:
Ankara'da mesut ustayı öneren çok oldu prins lpg konusunda kayseride hiç elletme bile diyorlar. Bana ankara yolları gözüküyor sanırım.

Pardon memduh usta :S

kusura bakmayın da 3.7 motor bir araç alıyorsunuz ve ayda 1 depo yakıt için lpg taktırıyorsunuz... kendiniz hesap etmişsiniz 2 senede amorti edecek diye... o da extra bir lpg sistem arızası çıkmazsa yani.

marka tavsiyesi istemişsiniz : hiçbiri marka

kyenipazar' Alıntı:
ne yaptınız lpg işini ?

henüz taktırmadım lpg inkagas bmd tavsiye edenler oldu fakat kararsızım. Prins lpg için ankaraya gitmem gerekiyor iş yoğunluğundan temmuzun sonuna doğru gidebilirim diye tahmin ediyorum.

kyenipazar' Alıntı:
ayda bir depo için lpg taktırmaya kararlısınız yani...

evet az kullanıyor olsam bile kısa sürede satmayı düşünmediğim bir araç Allah sattırmasın inşallah, hafta sonları gezi amacıyla yakın yerlere yarım depo yakmak insanın biraz üzüyor :-\ " ikinci araç olduğu için ben şehir içi kullanım ayda yaklaşık bir depo anca yakar diye hesaplamıştım buradan düzeltiyorum" ;)

prins olmassa teleflex olabilir 500 lira kadar daha ucuza taktırabilirsiniz.Ayrıca lpg takmak şu açıdanda mantıklı eğer araç daha az yakarsa sizde daha fazla binersiniz,ayda 1 depoluk değildi 2 depoluk km yaparsınız...

1 lovato..2 brc..3.. atiker başka tanımam hepsini denedim şu an atiker lovato arıza yaptı atiker taktım sorun yok vikars kesinlikle takmayınız sabah ve rolanti porablemi yakıt fazla saymıyayım

burak bey , şu açıdan mantıklı demişsiniz , "az yakınca aracı daha çok kullanırsınız." e demek ki nasıl olsa az yakıyor diye normalde arabayla gidilmeyen yerlere de arabayla gidilecek anlamına geliyor. Bu araçların tek masrafı yakıt değil ki ? lastik , yıpranma , servis bunları da düşünmek lazım. Az yakıyor nasıl olsa diye lüzumsuz yerlere de arabayla gidecekseniz zaten benzin maliyetini yakalamış olursunuz...

sayın sebuci 2.0 motor bir suv işinizi görüyorsa bence lpg taktırmayın orijinalini , benzini kullanark daha az yakan bir suv tercih edin. Tabii ama hayır Jeep tercihimdir , LPG yi taktırır onu öderim ama Jeep zevkimi de alırım ,diyorsanız ben LPG konusunu üstadlara bırakıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler