Aracın vize zamanı geldiğinden geçen hafta gittim vizeye. Muayene bitti, tekniker arkadaş abi arabada koltuk sayısı düzelecek öyle pulu alacaksın dedi. Yani ağır kusur yazdılar. Trafik tescil bürosuna bir dilekçe ile gittim ( aracımın ruhsatında 5 olan koltuk sayısını 4 olarak düzeltilsin diye talep dilekçesi). Memur servisten yazı getirmelisiniz bu konuda dedi. Yanıma Suzuki merkezden geçen vize öncesi getirttiğim yazıyı almıştım onu gösterdim. Tarih eski olmasına rağmen tamam bu yazı yeterli bekleyin işinizi yapar seslenirim size dedi. Dosyayı getirtti 2 dakika sonra seslendi tamam sistemde değiştirdim gidin vizeyi yaptırın dedi. Ruhsatı ellemediler.
Şu anda aracın koltuk sayısı ruhsatta hala beş, ancak bu gün vizeye gittim ve pulu yapıştırdılar plakaya, servis kağıdında koltuk sayısı dört olarak çıkmış. Yani yapılacak işlem pek zor değil. Vizeye gitmeden evvel Suzuki yetkili servisten ( trafikteki memur, herhangi bir yetkili servis yazısı yeterli bizim için dediydi) alınacak bir belge ile önce trafiğe gidilirse sistemde düzeltme yapılıyor ve o takdirde vizeden hiç sıkıntı yaşanmadan geçmek mümkün.