Koltuk Sayısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan andreva Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,904

andreva

Ana Kamp
Yer
SAMSUN
Arkadaşlar 2006 model 1.6 3kapı GRAND vitaramız var.arac muayenesine gidicem.ruhsatta 5 koltuk yazıyı.koltuk sayısı ile alakalı sorun yaşayan var mı

Ynt: Koltuk Sayısı

koltuk sayısı ruhsatta yazanla aynı değilse, yazılı olan koltuk sayısı kadar emniyet kemeri yoksa aracı muayneden geçirmiyorlar. Ya ruhsattaki koltuk sayısını düzelttiriyorsunuz ya da koltuk ve emniyet kemeri takıyorsunuz...

Siz bismillah diyip gidin belki gecer belki gecmez :smiley: gecmezse yaptirirsiniz gecerse zaten sikinti yok.muayne istasyonlari personelden personele degisiyo her an ne olucagi belli degil.

Geçen yıl bu aylarda muayeneye gittim. Ruhsatta 5 yazıyor arka 3 kişilik ancak 2 adet kemer ve başlık var ( Suzuki gv. 2007). Suzukiden araç 4 kişiliktir diye yazı getirtmiş ve ruhsat değişikliği için hazırdım. Ama o haliyle gittim vizeye teknisyen ruhsata işlenmesi gereken herhangi bir değişklik veya ilave varmı dedi. Hiç bir ilave yok araçta, yok dedim. Aldı aracı, yaptı muayeneyi, kusursuz geçtim. Koltuk ve kemer sayısıyla ilgilenmediler.

Seneye vize vakti gelince ne olacak bakalım bende meraktayım...

bende jimny var.muayeneden 5 koltuk yazıyo diye geri döndü.ruhsat değiştim(70tl) 4 koltuk yazdırdım.arkadaşa yeni arac aldık grann vitara onda da 5 koltuk yazıyo.hazır emniyetten ruhsatımızı almadık satış için.vitaracılar bu sorunla karşılaşıp karşılaşmadığını merak ettim.4 koltuk yazdırıptamı alsak emniyetten ruhsatmızı

Aracın vize zamanı geldiğinden geçen hafta gittim vizeye. Muayene bitti, tekniker arkadaş abi arabada koltuk sayısı düzelecek öyle pulu alacaksın dedi. Yani ağır kusur yazdılar. Trafik tescil bürosuna bir dilekçe ile gittim ( aracımın ruhsatında 5 olan koltuk sayısını 4 olarak düzeltilsin diye talep dilekçesi). Memur servisten yazı getirmelisiniz bu konuda dedi. Yanıma Suzuki merkezden geçen vize öncesi getirttiğim yazıyı almıştım onu gösterdim. Tarih eski olmasına rağmen tamam bu yazı yeterli bekleyin işinizi yapar seslenirim size dedi. Dosyayı getirtti 2 dakika sonra seslendi tamam sistemde değiştirdim gidin vizeyi yaptırın dedi. Ruhsatı ellemediler.

Şu anda aracın koltuk sayısı ruhsatta hala beş, ancak bu gün vizeye gittim ve pulu yapıştırdılar plakaya, servis kağıdında koltuk sayısı dört olarak çıkmış. Yani yapılacak işlem pek zor değil. Vizeye gitmeden evvel Suzuki yetkili servisten ( trafikteki memur, herhangi bir yetkili servis yazısı yeterli bizim için dediydi) alınacak bir belge ile önce trafiğe gidilirse sistemde düzeltme yapılıyor ve o takdirde vizeden hiç sıkıntı yaşanmadan geçmek mümkün.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR