Kuzey İrlanda, Belfast

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan focus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,555

focus

Zirve
Yer
Ankara
Birleşik Krallığa bağlı ülkelerden biri olan Kuzey İrlanda, birçoğumuz tarafından Protestan-Katolik çatışması ve İrlanda Kurtuluş Ordusu (IRA) ile bilinmektedir. Başkenti Belfast olan Kuzey İrlanda, 2005 yılında IRA'nın silah bırakmasıyla birlikte huzura kavuşmuştur.

300 bin civarında nüfusu olan Belfast bana göre, görülmesi gereken şehirlerden biridir. Bunun bilinciyle, İngiltere'ye gider gitmez iki arkadaşımla birlikte Belfast'a bir gezi ayarladık. Asıl düşüncemiz, İrlanda'nın başkenti Dublin'e geçmek, Dublin'den Belfast'a geçip oradan İngiltere'ye dönmekti. Ancak vize sorunu nedeniyle Dublin'e geçemedik, sadece Belfast'la yetinmek zorunda kaldık. :smiley:

Çok fazla uzatmadan buyrun fotoğraflara.

Sabah 8 gibi Belfast'a indik. Ayağımızın tozuyla şehri gezmeye başladık.

Şehir Meclisi

Belfast010.jpg

Belfast023.jpg

Belfast044.jpg

Belfast051.jpg

Belfast032.jpg

Şehrin merkezinde, nehir kıyısında bulunan bu Balık heykelinin üzerinde Kuzey İrlanda hakkında çıkmış gazete haberleri, fotoğraflar ve karikatürler var.

Belfast055.jpg

Balığın yakın plan bir fotosu

Belfast061.jpg

Titanic Belfast'taki bir tersanede yapılmış. Bu nedenle her yıl "Titanic Made İn Belfast" festivali düzenleniyor.Tersanecilik Belfast'ın sanayisinde önemli bir yer tutuyor.

Belfast079.jpg

Belfast081.jpg

Belfast'ın limanı da oldukça hareketli

Belfast137.jpg

Hava bize göre nispeten serindi, ancak Belfastlı çocuklar güneş yüzünü gösterir göstermez kendilerini fıskiyelerin altına atıyorlar. Onlar için sıcak bir hava...

Belfast150.jpg

Belfast151.jpg

Etiketler
Ynt: Kuzey İrlanda, Belfast

Tersaneciliğin yaygın olması nedeniyle Belfast işçi hareketleri için de önemli bir şehir olmuş. Duvarlarda tersane işçilerini temsil eden resimler var.

Belfast134.jpg

Şehir'e geldiğimiz gün bir Harley Davidson festivali vardı.

Belfast144.jpg

Belfast157.jpg

Belfast162.jpg

Bir piercing ve dövme dükkanının girişi

Belfast176.jpg

Şehir'de kasabalar arası bando yarışması vardı. Yarışmanın geçit töreninden birkaç kare

Belfast179.jpg

Belfast181.jpg

Belfast187.jpg

Belfast188.jpg

Belfast192.jpg

Şehirdeki yapılar çok güzeldi.

Belfast198.jpg

Belfast199.jpg

Queen's University Of Belfast

Belfast202.jpg

Belfast205.jpg

Belfast214.jpg

İrlanda'nın pubları ve tabiki meşhur Guinness birası

Belfast219.jpg

Botanik Parkı

Belfast223.jpg

Bir okul binası

Belfast241.jpg

Ve Belfast'ın en ünlü mekanı Crown Bar, 19.yy'dan kalma. İrlandalılar çok sıcak ve eğlenceli insanlar

Belfast249.jpg

Belfast250.jpg

Belfast254.jpg

Belfast kuzeyde yer aldığı ve yaz mevsimi olduğu için, gece 11'i geçerken hava kararıyor.

Belfast260.jpg

Belfast267.jpg

Belfast268.jpg

Belfast270.jpg

Çok yorulduğum için şimdilik benden bu kadar. Geri kalan fotoları daha sonra yükleyeceğim.

Fotoğraflara kaldığımız yerden devam edelim.

Manchester United'ın efsane futbolcusu George Best'in Belfastlı olması nedeniyle onun anısına yapılmış bir duvar resmi

Belfast275.jpg

Belfast'ın bazı mahallelerinde aşağıdaki gibi duvar resimlerini görmek mümkün. Kuzey İrlanda'nın çatışmalı dönemlerine ait bu duvar resimleri çeşitli paramiliter örgütlere ait. Aşağıdaki fotoğrafı kısaca açıklamak gerekirse; bu duvar resminde "Robert Dougan, 10 Şubat 1998' de düşman tarafından öldürüldü" yazmaktadır.

Duvar resminin solunda yer alan UDA'nın açılımı "Ulster Defence Association" (Kuzey İrlanda Savunma Örgütü)'dür. Ulster, Kuzey İrlanda'ya İngiltere ile birlik yanlısı protestanların verdiği isimdir. UDA, 1971 yılında IRA'ya karşı kurulmuş, İngiltere ile birliği savunan kraliyet yanlısı bir terör örgütüdür. Resimde UDA ambleminin altında yer alan "Quis Seperabit" latince bir cümledir; "Bizi kim ayırabilir?" anlamındadır.

Resmin sağında yer alan UFF kısaltmasının açılımı, "Ulster Freedom Fighters"tır. Türkçesi "Kuzey İrlanda Özgürlük Savaşçıları"dır. UFF, UDA'nın saldırılar düzenleyen militan kanadıdır. UDA/UFF kurulduğu tarihten, saldırılarına son verdiği 2007 yılına kadar 259 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulmaktadır. Resimdeki Robert Dougan UDA/UFF'nin üyelerinden biridir.

Belfast277.jpg

Bir başka duvar resmi

Belfast282.jpg

Aşağıdaki resimde "Güney Belfast'ın kalbi, krala sadık Sandy Row'a girmektesiniz" yazmaktadır. Sandy Row, Belfast'ın güney kesiminde yer alan, İngiltere ile birliği savunan protestan bir işçi toplumudur.

Belfast289.jpg

Belfast292.jpg

Ufak bir tarih dersinden sonra Belfast'la ilgili, kalan fotolarımı yükleyeyim

Belfast300.jpg

Belfast310.jpg

İngiltere'nin simgelerinden biri, Mini Cooper. Ön planda eski, arka planda yeni modeli

Belfast307.jpg

Yorucu ama keyifli bir gezinin ardından Belfast'tan ayrılıyoruz

Belfast313.jpg

Bunlar dışında birkaç tane daha duvar resmi var. Ama çok fazla göremedim, vaktim olmadı.

Güzel bir gezi, güzel bir anlatım. Belfast a gitmiş gibi oldum.
Paylaşım için teşekkürler.

resimler muhteşem gerçekten...ben dublin ve belfasta gitmek istiyorum. bana ne gibi tavsiyeleriniz olabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.