Ynt: L200 aile aracı olarak kullanılabilir mi?
hagurel' Alıntı:
ssong yong ismini doğru yazdım mı bilemiyorum ama tipinde hayır yok ki bu aracın uzay mekiği gibi hem alçak çok itici bir araç benim düşüncem de bu, 2001 model L200 aracımı 2 tane verseniz değişirsem insan değilim
öncelikle ben araç satıcısı değilim ve kimseye bir şey satmıyorum..
hadiste mealen" kendisi için istediğini mümin kardeşi için istemeyen kamil iman sahibi değildir" buyurulmuştur..
bende kendim için düşündüğümü arkadaş içinde söylüyorum...arkadaşın ne ssangyong alması bana kazanç sağlar nede l200 alması bana zarar verir...sonuçta kararı verecek olan kendisi ve karar vermeden önce edineceği bilgiler, yapacağı her türlü değerlendirme ve karşılaştırma kendisine fayda sağlayacaktır....
l200 kullanmadım ama mitsubishi markasına kişisel olarak güvenen biriyim..ancak ben aracı ticari değil kişisel amaçlı olarak kullanan biri olarak ŞAHSİ değerlendirmem fiyatıda dikkate aldığınız zaman ssangyongun en azından benim için daha uygun olduğudur..ssangyong ,her ne kadar siz ismini söylemekte zorlansanızda, mercedes motor ve şanzumanı kullanan, kore menşeli bir marakdır...açıkası ben korenin kalitesine güveniyorumm...
peugeot, ranault, hyundai, mitsubishi,,,hangi markanın yazılışıyla okunmaya çalışması kolayki bu yönü üstünden aracın kalitesini değerlendiriyorsunuz...bu araçların ismine alışmış olmamız bunların çok kolay okunduğu anlamına gelmiyor....
aracın tipine gelince ,,zevkler ve renkler tartışılmaz bir, mitsubishinin şeklininde çok süper olduğu söylenemez iki(şahsi görüşüm bu tür araçlar arasında tip olarak nissan bir numaradır)aracın tipini beyenmemeniz onun kalitesini düşürmez buda üç..
araçlar arasındaki yükseklik farkı 1,5 santim...bu eğer birini arazi canavarı, diğerini asfalt arabası yapıyorsa bunu bilemem...
son olarak mitsubishinin ssangyongdan daha kaliteli olmasının benim için bir mahsuru yok,,yada sizin kişisel olarak mitsubishiyi tercih etemenizin...ama değerlendirmenizi yaparken somut kriterler üzerinden yaparsanız görüşleriniz daha sağlam olur diye düşünüyorum...sonuçta ben yada konuyu okuyan bir çok arkadaşın l200 tecrübesi yok..varsa böyle bir tecrübeniz paylaşın bizimde bilgi dağarcığımız genişlesin...
ayrıca turgay beyin "abes karşılaştırma " ifadesi çok yanlış...ikisininde 4x4 çift kabin pikap olduğunu düşünürseniz tam anlamıyla yerinde birkarşılaştırma...
eğer ikisinide bir kaç yıl binipte tecrübelerinize dayanarak aradaki kalite farkının çok çok fazla olduğunu biliyorsanız ona birşey diyemem...ama yinede fiyat farkınıda dikkate alara,k arada bir kalite farkının(ki kalite farkının olup olmadığıda mechul) olması karşılaştırma yapmaya mani değil....kaldıki nazım beyin ilk mesajında vitrara isminide zikretmiş olması, ne tür araç alacağı konusunda karar aşamsaındaki biri için farklı türdeki araçlar arasında dahi karşılaştırma yapılması gerektiğini gösteriyor...
nesizin araçlarınızın l200 olması onu kaliteli yapar nede benim aracımın ssangyong olması....
sadece bu tür araçlar arasında bile onlarcca seçenek var ve herkez farklı birinde tercih kullanmış...hiçbirimizin diğerinden daha zeki olduğunu idda etmek gibi bir hakkımız olmadığına göre herkesin kişisel tercihine saygı duymak lazım...mademki l200 kullacısısınız araçların özelliklerinden bahsedin....bizde öğrenelim...
....r..
dikkatlice okursanız ben mesajımda araçların birbirleri ile olan temel farklılıklarını dile getirdim...yoksa ssangyong daha kalitelidir diye birşey demedim..sadece l200 ü biraz görsel birazda teknik özellik bilgilerine bakarak eleştirme hakkına sahip değilim..ama action sport kullanıcısı olarak bu aracın tercih edilebilir bir araç olduğunu söyleme hakkım var....
neticede nazım bey sadece böyle bir aracın aile aracı olarak kullanılabilir olup olmadığını sormuş...
bence kullanılabilir..........................................................................................