L200 aile aracı olarak kullanılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazım19 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,557
Ynt: L200 aile aracı olarak kullanılabilir mi?

hagurel' Alıntı:
Bu araçlar ile hız yapılmaz taklayı atarsınız parasal sıkıntı yok diyorsanız alın bir L200 hevesiniz geçsin baktınız ufak gelmeye başladı yükseltirsiniz kit ile veya lastik ile veya ikisi birden daha da küçük gelirse Volvo FH 16 alırsınız hem nakliye yaparsınız ama K1 belgesi lazım :D :D :D

Volvo iyiymiş. :D

Etiketler

slm..nazım bey...
anladığım kadarıyla aynı duyguları yaşamışız..iki çocuğum var..üniversitede öğretim üyesiyim..büyük araçları daha çok sevdiğim için ve 4*4 dağ tepe gezebilmek için bir arazi aracı almak istiyordum...2000 model 2000 motor sportage almak üzere 2001 megan'ı sattım..malesef alacağım araç sahibinin dediği gibi çıkmadı(başka şehirdeydi, araç hatasız bu yüzden biraz çok istiyorum diyodu-vandan kalkıp bileciğe gittim, bir usta şu iki kapı boyanmamış dedi, diğeri onlarda boyanmış dedi,anlayacağınız çürük çerik boya değişen ne ararsanız vardı " HATASIZ" arabada) o dönem acil araç ihtiyacımı karşılamak üzere clio aldım..bir hafta geçmedi arkadaş aradı, kiraya verdikleri 4*4 ssangyong action sportların kirası bitmiş, ilk aldığında ben demiştim kirası bitnce ben alıcam diye.."20 peşin kalan 10'u da istediğin gibi öde" koşuluyla aldım,,taksiden sonra tek rahatsız eden yönü yakıt,,yaklaşık 30-40 arası yakıyor. ve araç yüksek olduğu için kasislerde sarsıntı biraz daha fazla..ama bence değer..sürüşü çok zevkli,,yol tutuşu taksiden farksız, arka koltuk megandan geniş,vergisi 2000 motor olduğu için dönemlik 900 civarı ancak kasko değerinin %5 ini aştığı için her yıl yeniden dilekçe vermek koşuluyla bir alt sınıfın vergisini ödüyorsunuz(650 civarı),gören sen hocasın ne yapıcan kamyonu diyor,ben duymuyorum.:smiley:,genel anlamda aracımı % 90 asfaltta, binek olarak kullanıp %10 arazi koşullarında kullanacak olmama rağmen hiç pişman değilim.
sizin düşündüğünüz araca gelince,, pikaplara baktığımda yakıt açısından en uygun ısuzu sonra mitsubishi diye duymuştum,,kayınpeder 2006 model 4*2 l200 aldı,,henüz çok ölçüm yapamamış olmakla birlikte sanırım o da 30-40 arası yakıyor.. 4*2 lerin vergisi kamyonet olarak hesaplandığı için 4*4 lere göre daha uygun...eğer aracınız tüplüyse muhtemelen araç değiştirmede sisi rahatsız edecek tek şey yakıt olacaktır..,
ayrıca vitarayıda düşündüğünüzü söylemişsiniz...benimde ilk düşündüğüm araçlar arasında vitara vardı ancak aracı biraz yakından inceleyince vaz geçtim...araç dar.. arkada üç kişi zor oturur...bagajda bana çok küçük geldi...ayrıca yakıt yönündende çok iyi olduğu söylenemez...suzuki düşünüyorsanız XL7 ye bakın derim ..gerçi aracı bire bir görme şansım olmadı ama..internetten incelediğim kadarıyla geniş ve rahat bir araç..hem aile aracı olarak kullanır hem araziye çıkarsınız....
.sizinde gönlünüze göre bir araç almanız, kazasız belasız vede pişmanlık duymadan kullanmanız dileğiyle...

Teşekkür ederim sayın hocam anladığım kadarıyla sizinle otomobil dışında da ortak yönlerimiz çıktı bende uzun yıllar Vanda öğrenci ve memur olarak bulundum.Vanda özellikle kış şartlarında bir 4*4 pickup'ın vereceği hazzı hiç bir araç veremez sanıyorum.

slm nazım bey..bu gün aracım için verdiğim kabin siparişini sormak üzere sanayiye gitmiştim...orda yeni kasa bir l200 gördüm..içini biraz inceledim...arak koltukların diz mesafesi geniş olmakla beraber yatay olarak biraz dar geldi bana...internetten teknik özelliklerine bakınca benim araca göre 10-15 cm daha dar olduğunu öğrendim..genel anlamda farklı olan özellikler:
l200 action sport
motor 2500 2000
genişlik 1800mm 1900mm eski kasa l200 ler 1750 mm
güç 136 hp 140 hp l200'ün 178hp seçeneğide var.......
yakıt tüketimi ort 8,6 6,2-11,2(ort 8) 6,2 ye hiç yaklaşamadım ama uzun yolda sekizin altına biraz düşebildim..genelde ort 8 litre doğru gibi
yerden min yüks 20,5 19

4x4 fiyat 52000-69000 43000-50000
vergi(dönemlik) 2 x 1448 2 x 965 (kasko değerinin %5 ini geçmesi durumunda dilekçe verirseniz..l200 965,,,actionsport 615 tl ye düşer.)

şahsen bir daha baştan alacak olsam yine ssangyongu tercih ederim ..sizede seçenekleriniz arasına almanızı...en azından bir incelemenizi tavsiye ederim...

cavdare' Alıntı:
slm nazım bey..bu gün aracım için verdiğim kabin siparişini sormak üzere sanayiye gitmiştim...orda yeni kasa bir l200 gördüm..içini biraz inceledim...arak koltukların diz mesafesi geniş olmakla beraber yatay olarak biraz dar geldi bana...internetten teknik özelliklerine bakınca benim araca göre 10-15 cm daha dar olduğunu öğrendim..genel anlamda farklı olan özellikler:
l200 action sport
motor 2500 2000
genişlik 1800mm 1900mm eski kasa l200 ler 1750 mm
güç 136 hp 140 hp l200'ün 178hp seçeneğide var.......
yakıt tüketimi ort 8,6 6,2-11,2(ort 8) 6,2 ye hiç yaklaşamadım ama uzun yolda sekizin altına biraz düşebildim..genelde ort 8 litre doğru gibi
yerden min yüks 20,5 19

4x4 fiyat 52000-69000 43000-50000
vergi(dönemlik) 2 x 1448 2 x 965 (kasko değerinin %5 ini geçmesi durumunda dilekçe verirseniz..l200 965,,,actionsport 615 tl ye düşer.)

şahsen bir daha baştan alacak olsam yine ssangyongu tercih ederim ..sizede seçenekleriniz arasına almanızı...en azından bir incelemenizi tavsiye ederim...

Beyefendi yanlış anlamayın fakat bu işlerden anlasanız bu gibi bir karşılaştırmanın ne kadar abes olduğunu bilirdiniz. :smiley:

ssong yong ismini doğru yazdım mı bilemiyorum ama tipinde hayır yok ki bu aracın uzay mekiği gibi hem alçak çok itici bir araç benim düşüncem de bu, 2001 model L200 aracımı 2 tane verseniz değişirsem insan değilim

hagurel' Alıntı:
ssong yong ismini doğru yazdım mı bilemiyorum ama tipinde hayır yok ki bu aracın uzay mekiği gibi hem alçak çok itici bir araç benim düşüncem de bu, 2001 model L200 aracımı 2 tane verseniz değişirsem insan değilim
öncelikle ben araç satıcısı değilim ve kimseye bir şey satmıyorum..
hadiste mealen" kendisi için istediğini mümin kardeşi için istemeyen kamil iman sahibi değildir" buyurulmuştur..
bende kendim için düşündüğümü arkadaş içinde söylüyorum...arkadaşın ne ssangyong alması bana kazanç sağlar nede l200 alması bana zarar verir...sonuçta kararı verecek olan kendisi ve karar vermeden önce edineceği bilgiler, yapacağı her türlü değerlendirme ve karşılaştırma kendisine fayda sağlayacaktır....
l200 kullanmadım ama mitsubishi markasına kişisel olarak güvenen biriyim..ancak ben aracı ticari değil kişisel amaçlı olarak kullanan biri olarak ŞAHSİ değerlendirmem fiyatıda dikkate aldığınız zaman ssangyongun en azından benim için daha uygun olduğudur..ssangyong ,her ne kadar siz ismini söylemekte zorlansanızda, mercedes motor ve şanzumanı kullanan, kore menşeli bir marakdır...açıkası ben korenin kalitesine güveniyorumm...
peugeot, ranault, hyundai, mitsubishi,,,hangi markanın yazılışıyla okunmaya çalışması kolayki bu yönü üstünden aracın kalitesini değerlendiriyorsunuz...bu araçların ismine alışmış olmamız bunların çok kolay okunduğu anlamına gelmiyor....
aracın tipine gelince ,,zevkler ve renkler tartışılmaz bir, mitsubishinin şeklininde çok süper olduğu söylenemez iki(şahsi görüşüm bu tür araçlar arasında tip olarak nissan bir numaradır)aracın tipini beyenmemeniz onun kalitesini düşürmez buda üç..
araçlar arasındaki yükseklik farkı 1,5 santim...bu eğer birini arazi canavarı, diğerini asfalt arabası yapıyorsa bunu bilemem...
son olarak mitsubishinin ssangyongdan daha kaliteli olmasının benim için bir mahsuru yok,,yada sizin kişisel olarak mitsubishiyi tercih etemenizin...ama değerlendirmenizi yaparken somut kriterler üzerinden yaparsanız görüşleriniz daha sağlam olur diye düşünüyorum...sonuçta ben yada konuyu okuyan bir çok arkadaşın l200 tecrübesi yok..varsa böyle bir tecrübeniz paylaşın bizimde bilgi dağarcığımız genişlesin...

ayrıca turgay beyin "abes karşılaştırma " ifadesi çok yanlış...ikisininde 4x4 çift kabin pikap olduğunu düşünürseniz tam anlamıyla yerinde birkarşılaştırma...
eğer ikisinide bir kaç yıl binipte tecrübelerinize dayanarak aradaki kalite farkının çok çok fazla olduğunu biliyorsanız ona birşey diyemem...ama yinede fiyat farkınıda dikkate alara,k arada bir kalite farkının(ki kalite farkının olup olmadığıda mechul) olması karşılaştırma yapmaya mani değil....kaldıki nazım beyin ilk mesajında vitrara isminide zikretmiş olması, ne tür araç alacağı konusunda karar aşamsaındaki biri için farklı türdeki araçlar arasında dahi karşılaştırma yapılması gerektiğini gösteriyor...

nesizin araçlarınızın l200 olması onu kaliteli yapar nede benim aracımın ssangyong olması....
sadece bu tür araçlar arasında bile onlarcca seçenek var ve herkez farklı birinde tercih kullanmış...hiçbirimizin diğerinden daha zeki olduğunu idda etmek gibi bir hakkımız olmadığına göre herkesin kişisel tercihine saygı duymak lazım...mademki l200 kullacısısınız araçların özelliklerinden bahsedin....bizde öğrenelim...
....r..
dikkatlice okursanız ben mesajımda araçların birbirleri ile olan temel farklılıklarını dile getirdim...yoksa ssangyong daha kalitelidir diye birşey demedim..sadece l200 ü biraz görsel birazda teknik özellik bilgilerine bakarak eleştirme hakkına sahip değilim..ama action sport kullanıcısı olarak bu aracın tercih edilebilir bir araç olduğunu söyleme hakkım var....
neticede nazım bey sadece böyle bir aracın aile aracı olarak kullanılabilir olup olmadığını sormuş...
bence kullanılabilir..........................................................................................

Öyle şeyler yazmışsınız ki bizi dinden falan men ettiniz ,ben aracın isminin yazılışı ile kalitesini ölçmedim sadece doğru yazdım bilemiyorum dedim ,biz musso almaya kalkmıştık servisi vazgeçirdi bunu biliyormusunuz 6 aydır parça bekliyorum daha gelmedi bu araç alınmaz dedi ,çok değil 1-2 yıl sonra sizde parça diye döneceksiniz ortalarda ,o araç ile L200 mükayese ediliyorsa diyecek bişey kalmamıştır zaten nissana gelince daha tipli demişsiniz neden almadınız 60 bin km de motor yaptıran navaralar gördük ufak arazide ön takım dağıtan terranolar gördük bişey söylüyorsak bildiğimiz var herkezin aracı kendine iyidir ben sadece yeni araç alacak arkadaşın yanılmasını sonradan sıkıntı çekmesini istemem sizinde istemem gelin değiştirin aracınızı yeni almak zorunda değilsiniz benim gibi 10 yaşında alırsınız paranız hangisine yetiyorsa sizde bi rahat edin ;) saygılar

Selam Ertuğrul bey,

Emin olun şanzumanından şasesinde, arazi kabiliyetinden dayanıklılığında, arazi için modifiye edilebilirliğinden genel anlamda kalitesine varana dek daha bir çok özellik dahil aradaki farkları yazmaya kalksam bu yazı cidi anlamda uzun olur.

Bu nedenle size bu iki aracı genel anlamda karşılaştırmanın kesinlikle yanlış olduğunu söylemeye çalıştım.

Tercih sizin ..

Ertuğrul Bey Merhaba, bir 4x4 olarak SsangYong ile Mitsubishi'yi karşılaştıracak olursak Mitsubishi'nin arazi şanzımanı ve difransiyelinin Ssangyong'dan çok daha üstün olduğunu belirtmek gerek. Bildiğim kadarı ile Ssangyong'da LSD seçeneği bile yokken L200'de ATSC veya 100% kilitli arka difransiyel seçeneği mevcut. Ayrıca orta difransiyel sistemi Pajerolarda kullanılan sistemin aynısı. Bu tür sistemlerin avantajını çamurlu bir zeminde kaldığınızda kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Tabii konu bu araçların aile aracı olarak kullanılıp kullanılamayacağı üzerine. Siz araziye girmeyecekseniz ve şehir içi ağırlıklı kullanacaksanız aracın sürüş konforu ve aksesuarları üzerine yoğunlaşırsınız ki Ssangyong'un donanım seviyesi bu konuda olduça iyi. İşçiliğinde de belirgin bir olumsuzluk duymadım.

Yol tutuş konusunda Ssangyong'da arka tarafın yaylı süspansiyon sistemine rağmen kasislerde hoplama sorunu olduğunu biliyorum. Ssangyong'da arkaya ek ağırlık koyarak bu sorunu aşabilirsiniz ama bu da tüketimin artması olarak size geri döner. L200'de yaprak yaylar olmasına rağmen arka tarafın zıplaması gibi bir sorunu yaşamazsınız. Çok daha dengeli bir araçtır.

İkinci olarak 2000 cc olan Ssangyong'un tüketiminin 2500 cc'lik L200'le neredeyse aynı olması

Ssangyong'un tasarımı konusunda bir şey demeyeceğim çok iddialı bir tasarımı var, ben daha keskin hatlı araçları tercih ederim. Yeni her zaman yenidir ama ben eski kasa L200'ün tasarımını değişmem.

Sonuç olarak hem L200 hem de ssangyong aile aracı olarak kullanılabilir. Keyifle kullanın aracınızı :smiley:

Yahu neden herkez bizimle uğraşıyor her aracı mukayese ederken L200 ün araya sokuşturulması gereklimi
Bişey var ama daha bulamadım böyle oluncada aracımı daha çok tutuyorum

hagurel' Alıntı:
Yahu neden herkez bizimle uğraşıyor her aracı mukayese ederken L200 ün araya sokuşturulması gereklimi
Bişey var ama daha bulamadım böyle oluncada aracımı daha çok tutuyorum

Bizimkiler Gamyonet te ondan. :smiley:

slm..öncelikle kimsenin inancına birşey dediğim yok...ben kendi nefsimi herkezden aşağı görüyorum(yada en azından öyle görmem lazım...)
sizinle bir hadis daha paylaşayım...mealen " kim bir hadisimi iyice ezberler ve başkalarınada iletirse onun yüzü kıyamette ak olsun.,...umulurki duyan ondan daha iyi sahip çıkar...."
şuna emin olabilirsiniz amacım "benim aracım senin aracını döver" değil...sadece samimi olarak duygu ve düşüncelerimi paylaştım....bu forumda amaç münakaşa değil, mütaala...
hiç birimizin amacı fikirlerimizi karşıdakine empoze etmek olmamalı...herkez doğru bildiğini söylesin..ve neticede en doğru fikirlere ulaşalım..
şimdilik aracımdan fazlasıyla memnunum...o nedenle şimdilik siz l200 ben action sport kullanayım..:smiley:....umarım hepimiz araçlarımızı sıkıntısız, kazasız ve belasız kullanalım...
birde araçlarınızın üstün yönlerini uzunda olsa sayın...gerçi benim l200 alamaya niyetim yok :smiley: ama almayı düşünen arkadaşlar ne olduğunu bilsin ona göre tercih kullansın...bakarsınız beni bile kandırabilirsiniz.....

Ertuğrul Bey
Action sportun arka koltuk diz mesafesi dardır, megandan ve yeniL200 den enine geniş olabilir ama diz mesafesi dar. Enine dar olması birşey ifade etmez çünkü arkaya 3 kişi rahatlıkla oturabilir ama action sportun arka koltukta (Yada diğer pickuplarda)uzun yolda 200km gitmeye çalışırsanız yolcular rahatsız olacaklardır.
Ayrıca siz aracınızla 4x4 modunda asvaltta gidemezsiniz, yeniL200 asvaltta hem sürekli 4x4 hemde 4x2 gidebilir, 100km hızla giderken ihtiyaç halinde 4x4 moduna geçebilir ve tehlikeyi atlatabilirsiniz. sizin aracınız buna müsait değildir. Çünkü aracınız süper select 4x4 değil. LSD ve Kilitlerden arkadaşlar bahsettiği için bahsetmiyorum. Bence de L200 ile kıyaslama yapmayın. ;)
Bence imkanınız varsa L200 alın pişman olmazsınız. ;) En azından arkada giden çoluk çocuk rahat eder. :D

2 ayık L 200 kullanıcısıyım... bende binek bir araç satarak bu aracı aldım...bir çok konuda binek araçla aynı konfora sahip.. kesinlikle tavsiye ederim... yakıt vergi gibi masraflarından bahsetmiyorum... bunlar zaten artık bilinen konular...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR