magnum06' Alıntı:Benimde Mitsubishi Magnumum var 2004 model uzun arayışlar sonunda bulduğum bir araç. On seneyi aşkın bir süredir off road la yakından ilgileniyorum ve binmediğim denemediğim araç kalmadı diyebilirim.En son Amerikadan bf Mud-Terrain T/A® KM2 lastik getirttim ölçüsü ise 265 75 16 idi ama ön lastikler tanpona sürtmeye başladı ve bende söktüm tabi torsiyon demirleriyle oynansa bile fayda etmiyordu tabi bu lastik çok dişli bir lastik idi .Bu eski kasa mitsubishi oyle her lastiği takabileceğin bir model değil kapı içine bakarsanız sadece 265 70 16 latiğin takılabildiğini gösteren bir tablosu vardır.Yukseltme işine gelince bu iş bayaa baş ağrıtıcı bir iş ,sistem olarak yay olmadığı için ön tarafı yukseltmek çok zor yeni kasa mitsubishilerde bu iş çok basit bir şekilde hallediliyor.Bence modifiye işine motordan başlamak gerekir diye düşünüyorum 2 ton ağırlığa sahip bir araç için 105 hp lik bir motor bu araca gerçekten küçük geliyor en azından 30 hp lik bir chip atılmasında fayda var diye görüyorum.Arkasından bu aracın yuksekliği diğer rakiplerine göre(yeni kasası dahil) yeterli diye düşünüyorum.Sonuç olarak şase uzunluğu bu aracın en büyük dezavantajı ve bu konuda yapılabilecek bir şey yok.Forumda arkadaşlar demişlerki disconun cıktığı her yerden geçiyorum aşağı yukarı diğer pick up ların hepside aynı yerlerden inip çıkar ,bizde off road lara kendi arabalarımızla gidiyoruz jeep lerin inip çıktığı her yerden bizde geçiyoruz ama o araçların içinde cj ler varsa işte o zaman show başlıyor geçtikleri yerlerden geçmek imkansız sizde kendinize başka bir rota çiziyorsunuz mecburen, yada denemeye kalkıyorsunuz ön tamponu arka tamponu ve altında değmeyen hiç bir parçası kalmıyor.Ruhsatlarında da yazdığı gibi ticari 4x4 kamyonet bunlar profosyenel off road yapmak mümkün değil diyorum.En basit örneği uzun soluklu off road larda dere geçişi yaparken e haliyle diskler kızmış oluyor ardından duyulan bir ses cossss diskler çatlıyor diğer kampanalı cj lerde tık yok.Arkadaşlar elektronik konusuna takılmışlar birazda takılmakta haklılar nedenmi en basit örneği abs ne zaman sensörü azıcık bir çamur görse devre dışı kalıyor yada freni boşa cıkartıyor diğer arkadaşlarda aynı sorundan şikayetçiler.Alacak arkadaşlara tavsiyem gerçekten ağır şartlada kullanacaksanız eski kasa alın derim iyi bir mt lastik taktımmı birde lsd duğmesine bastımmı sizde şaşırıyorsunuz çıktığı yerlere...Başlık L 200 ü off road için hazırlamak doğrumu idi onun cevabıda biraz duygusal ;D
elektronik kısmı eski kasalar ile aynı baz modellerinde arka difransiyal kilidi var ve eski kasalarına göre motorların yakma oranları çok iyi 265 75 16 tırmaklıbir lastik ile klıma kapalı iken 100 km de pekte normal olmayan bir kullanma ile (hızlı kalkma fazla dur kalk yaparak) 10 - 11 litre yakıyor eski kasası aynı kullanmada 14 - 15 litre yakıyor lastik ebetlarıda aynı ayrıca yeni kasalar fabrika ebatlarında 7 - 9 litre yakıyor verdiğim ölçümler benim kullanmam ile öyle 90 100km hızlarla giden birisinde muhakkak dahada düşecektirsinaa' Alıntı:yeni kasalar ne kadar elektronik ve neyi elektronik mesela? atiyorum arazi vitesine elektronik bir tusla gecmiyor diye gordum fotograflardan, onun disinda elektronik olan ve ariza yaparsa yolda birakabilecek kisimlari nelerdir? elektronik diyerek birakmak sacma bence. elektronik sistemlerin cok buyuk avantajlari olabiliyor bazi yerlerde...
bir de yenilerde arkada %100 kilit mi varmis, bu bilgi dogru mu? her modeli icin gecerli mi?
nurullah abi ben de l200 dusunuyorum bu arada bu aralar...![]()