l200 ü araziye hazırlamak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srkkanal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,926

srkkanal

Yeni Üye
Yer
istanbul
2008 l200 üm var alırken bu arabadan fazla arazide yararlancagımı dusunmuyordum ama sımdı babamın koy merakı ve bızım karadenız koylerının camurlu ve engebelı yolları benı zevklı bı olayın ıcıne suruklemıs oldu ama bu seferde aracımın bu ıs ıcın bıraz haffıf kaldıgı anladım lastık deısımı yaptım ama her hangı bırretkısını gormedım tamamıyla bı 4x4 randumanı beklemıyorum ama az da olsa arazıye uyum saglaması ıcın ne yapabılırımm ???

Etiketler
Ynt: l200 ü araziye hazırlamak

Aracınızın 4x4 olduğunu varsayıyorum. L200'ler arka ve orta difransiyel kilitleri ile doğuştan arazi aracıdır. Biraz süspansiyondan yükseltme ve uygun lasitkler ve vinç ile pek çok koşulda emsallerine göre fazlasıyla başarılıdır.
Forumda L200 başlığını tarasanız çok sayıda konu açıldığını göreceksiniz. Öncelikle Aracınızın lasiklerini hangi marka/model lastiklerle değiştirdiniz? Örneğin kuru patika zeminde asfalt lastiği ile AT lastik arasında fazla bir fark hisetmezsiniz. Ancak çamurda aracın davranışı değişir. Hangi koşullarda araçtan ne bekliyorsunuz?

aracım ne yazık kı 4x2 sadece cooper st camur lastıgı taktım amacım kendı aracımdan 4x4 gıbı olmasını beklemıyorum ama zamıne bıraz daha ıyı basmasını ve ıslak zemınde gaza yuklendıgımde asırı derecede sawrulmasını onlemek

Cooper ST arazi lastiği olarak oldukça başarılıdır, hem AT hem MT olarak bekleneni verebilir. Yani hem asfaltta hem de çamurda oldukça tatminkardır. İyi bir seçim yapmışsınız. Ancak 4x2 araçta çamur ve toprak zeminde tutuşu arka lastikler için artacak anacak ön tekerleklerde fazla bir değişim hissetmeyeceksiniz. Doğal olarak sizi pek tatmin etmeyecek. MT lastikler 4x2 araçlarda nasıl performans gösterir bilemiyorum. Bir arkadaşımız 4x2 L200 hazırlamış ve MT lastik takmıştı. L200 Bigfoot başlığından inceleyebilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35078.0

Ancak şunu söyleyeyim gaza yüklendiğinizde aracın arkasının savrulması çok doğal. Öncelikle pick up'ların arkası hafiftir ve savrulmaya eğilimlidir, MT lastikler karda ve çamurda başarılı olmakla beraber ıslak zeminde ve buzda tutunma özellikleri çok zayıftır, özellikle ıslak veya buzlanmış asfaltta 4x2 arkadan itişli bir pick up'ta çok dikkatli olmak gerek. 4x4 modda olmadıkça lastiğiniz ne olursa olsun ani gaz yüklemelerinde tüm güç sadece arka tekerleklere verileceği için savrulma yaşamanız normaldir.
4H bile olsa gücün bir kısmı ön tekerleklere aktarıldığı için 4x4 araçta gaza yüklendiğinizde savrulma yaşanmaz.
4x2 L200'den yüksek olması dışında arazide fazla birşey beklememek gerek diyorum.

Önceden 4x2 pickup kullanmış birisi olarak Cihat Bey'e katılıyorum.

Randuman ve güç arıyorsan 4x2 yi hemen sat düşük modelde olsa l200 un 4x4 unu al. Arazide üstüne tanımam.

diablo2barbar' Alıntı:
Randuman ve güç arıyorsan 4x2 yi hemen sat düşük modelde olsa l200 un 4x4 unu al. Arazide üstüne tanımam.

Bunu millete bir türlü anlatamıyoruz işte.

Hayatında arazi aracı görmemiş kimseler alıyorlar 4.0-5.9 Jeepleri, değişiyorlar heavy duty olarak heryerini, takıyorlar 35-38 koca lastikleri, sonrada arazide böğüre böğüre debelenip duruyorlar.

Devamlı arızadan dolayı arazide kaldıklarıda cabası ..

cihat bey tesekkurler belkı bıseyler yapılabılır dıe dusunmusdum ama arazıye 4x4 den baska bı aracla gırmek hayalvari gorunuyor en ıyısı 4x4 e gecıpp rahat etmek olcak zaten baskada bı secenek yok :smiley:

srkkanal' Alıntı:
cihat bey tesekkurler belkı bıseyler yapılabılır dıe dusunmusdum ama arazıye 4x4 den baska bı aracla gırmek hayalvari gorunuyor en ıyısı 4x4 e gecıpp rahat etmek olcak zaten baskada bı secenek yok :smiley:

Kolay gelsin öyleyse, 4x4 L200 test etme imkanınız olursa ne demek istediğimi çok daha iyi anlar bir daha da 4x2'sini kullanmayı düşünmezsiniz. ;)

Fantastic Light' Alıntı:

Bunu millete bir türlü anlatamıyoruz işte.

Hayatında arazi aracı görmemiş kimseler alıyorlar 4.0-5.9 Jeepleri, değişiyorlar heavy duty olarak heryerini, takıyorlar 35-38 koca lastikleri, sonrada arazide böğüre böğüre debelenip duruyorlar.

Devamlı arızadan dolayı arazide kaldıklarıda cabası ..

Bir gezide dik bir rampada herkez zorlanıyor bende indim kalanlara yardım ediyorum 5.2 Cherokee kullanan biri camı açtı daha araziye bile takmadım ben dedi yaw kardeşim senin aracın sürekli 4x4 altındaki aracın ne olduğunu bilmiyosun aynı sizin anlattığınız mevzuya geliyor iş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR