L200'de Yapılabilecek Herşey Bu Araçta Yapılmıştır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bfgoodrich Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,675
Ynt: L200'de Yapılabilecek Herşey Bu Araçta Yapılmıştır

dünyada yavaş yavaş sabit aksla üretilen 4x4 çok azalmaya başladı, firmalar yol konforu için salıncaklı sistemi tercih ediyor.

Yol tutuş farkı yok mu? Virajda aracı devirip kafamı kıracağıma off road parkurunda aksı kırarım daha iyi mantığından da olabilir.

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Yol tutuş farkı yok mu? Virajda aracı devirip kafamı kıracağıma off road parkurunda aksı kırarım daha iyi mantığından da olabilir.

yol tutuş farkı ne derece var açıkcası bilmiyorum asfalt yol için, arazi arac alırkende asfalt yol performansına göre almıyorum , sabit akslı bir seçeneğim varken salıncaklıyı almam ama orası kesin

yol tutuş farkı ne derece var açıkcası bilmiyorum asfalt yol için, arazi arac alırkende asfalt yol performansına göre almıyorum , sabit akslı bir seçeneğim varken salıncaklıyı almam ama orası kesin

O da doğru, böyle lastikler takıp yerden yükseltince zaten her halükarda asfalt performansı kalmıyordur alette. Off road yapana asfalt için ikinci bir araç lazım. Standart bir kamyonetin yol tutuşu nasıldır bilmiyorum ama bu resimdeki ile her sabah evden işe gidilmez muhtemelen.

olasiliksiz' Alıntı:
O da doğru, böyle lastikler takıp yerden yükseltince zaten her halükarda asfalt performansı kalmıyordur alette. Off road yapana asfalt için ikinci bir araç lazım. Standart bir kamyonetin yol tutuşu nasıldır bilmiyorum ama bu resimdeki ile her sabah evden işe gidilmez muhtemelen.

extreme lastik takıp yükseltilen her araç mümkünse asfaltta hiç kullanılmamalı, kullanılıyorsada olabildiğince az ve yavaş :smiley:

ben pazardan pazara kullanıyorum ve ilk fırsatta asfalttan dışarı atıyorum aracı

Selam,aracınız çok güzel görünüyor.Güle güle kullanmanızı diliyorum. Dodikleri hazır mı aldınız?

Tempus' Alıntı:
extreme lastik takıp yükseltilen her araç mümkünse asfaltta hiç kullanılmamalı, kullanılıyorsada olabildiğince az ve yavaş :smiley:

ben pazardan pazara kullanıyorum ve ilk fırsatta asfalttan dışarı atıyorum aracı
Zaten bu lastikler kolay kolay balans da tutmaz, gürültü ve titreşim süratli kullanıma izin vermeyecektir. Ancak yeni lastiklerle aracın çamurdaki performansı gerçekten inanılmaz olmuş.

CİNCİN' Alıntı:
Zaten bu lastikler kolay kolay balans da tutmaz, gürültü ve titreşim süratli kullanıma izin vermeyecektir. Ancak yeni lastiklerle aracın çamurdaki performansı gerçekten inanılmaz olmuş.

benim 33 extremeler 3 kerede azcık balans tuttu , ondan önce direksiyonu zor tutuyordum titreşimden,

kmt de son ürünümüz

newwwwwwwwwwwwwwwww.jpg

Deliksiz bir karter koruma ileride şanzıman hararetinin artmasına neden olmasın? Ben discovery 2 de yapmıştım sonra hararet yapınca delikler açmak zorunda kaldım.

haklı olabilirsin
bunu araştırayım
saygılar

ayrıca düzgün delindiğinde delikler araca daha sert bir görüntü veriyor :smiley:

Şanzımana hararet yaptırırsanız en iyi ihtimalle içindeki yağın ömrü kısalır. Daha kötü bir ihtimalle içindeki parçalar yamulur erir.
Buradaki tabloya göre her 20 derecelik fazlalık yağ ömrünü yarıya indiriyor.

http://www.digi-panel.com/digidevicesweb/trannyoil.htm

olasiliksiz' Alıntı:
Şanzımana hararet yaptırırsanız en iyi ihtimalle içindeki yağın ömrü kısalır. Daha kötü bir ihtimalle içindeki parçalar yamulur erir.
Buradaki tabloya göre her 20 derecelik fazlalık yağ ömrünü yarıya indiriyor.
http://www.digi-panel.com/digidevicesweb/trannyoil.htm

otomatik şanzumanlardan bahsediyor.

2007 model bir L200 de bu yüzden sorun çıkacağını sanmıyorum. En azından bir uyarı lambası falan vardır diye düşünüyorum.

Hem otomatik şanzumanlar, manuellere göre ısınmaya daha elverişli.

2007 model bir L200 de bu yüzden sorun çıkacağını sanmıyorum. En azından bir uyarı lambası falan vardır diye düşünüyorum.

Modelle ilgisi yok, sıcaklık yağı bozuyor. Biraz daha yükselirse şanzımanı da bozar modeline bakmaz. O uyarılara da fazla güvenmeyin, iş işten geçmeden önce genelde yanmazlar, bazen de işküzarlık olsun diye yanarlar, servise gidersiniz arıza var diye, araç beynine bi reset atarlar geri gönderirler, arıza falan yoktur.

Hem otomatik şanzumanlar, manuellere göre ısınmaya daha elverişli.

Belli bir noktaya kadar evet..

Bu arabayı yapan japon teknolojisi orayı komple kapamayı akıl edememiş 10 dolarlık bir saçlada bir biz türkler akıllıyız dimi :smiley:

Bu arabayı yapan japon teknolojisi orayı komple kapamayı akıl edememiş 10 dolarlık bir saçlada bir biz türkler akıllıyız dimi Smiley

Kaza anında motorun yere düşmesine engel olup yolcu bölümüne girmesine sebep olduğu ve bacaklarınızın kırılması ile sonuçlanabileceği için koymuyorlar. Yoksa hararet sorununu çözmek isteseler çözerlerdi, en fazla daha iyi bir soğutucuya ya da hava akışı ile ilgili farkı bir tasarıma bakar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR