KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
yol tutuş farkı ne derece var açıkcası bilmiyorum asfalt yol için, arazi arac alırkende asfalt yol performansına göre almıyorum , sabit akslı bir seçeneğim varken salıncaklıyı almam ama orası kesin
Ynt: L200'de Yapılabilecek Herşey Bu Araçta Yapılmıştır
yol tutuş farkı ne derece var açıkcası bilmiyorum asfalt yol için, arazi arac alırkende asfalt yol performansına göre almıyorum , sabit akslı bir seçeneğim varken salıncaklıyı almam ama orası kesin
O da doğru, böyle lastikler takıp yerden yükseltince zaten her halükarda asfalt performansı kalmıyordur alette. Off road yapana asfalt için ikinci bir araç lazım. Standart bir kamyonetin yol tutuşu nasıldır bilmiyorum ama bu resimdeki ile her sabah evden işe gidilmez muhtemelen.
olasiliksiz' Alıntı:
O da doğru, böyle lastikler takıp yerden yükseltince zaten her halükarda asfalt performansı kalmıyordur alette. Off road yapana asfalt için ikinci bir araç lazım. Standart bir kamyonetin yol tutuşu nasıldır bilmiyorum ama bu resimdeki ile her sabah evden işe gidilmez muhtemelen.
Zaten bu lastikler kolay kolay balans da tutmaz, gürültü ve titreşim süratli kullanıma izin vermeyecektir. Ancak yeni lastiklerle aracın çamurdaki performansı gerçekten inanılmaz olmuş.
CİNCİN' Alıntı:
Zaten bu lastikler kolay kolay balans da tutmaz, gürültü ve titreşim süratli kullanıma izin vermeyecektir. Ancak yeni lastiklerle aracın çamurdaki performansı gerçekten inanılmaz olmuş.
Deliksiz bir karter koruma ileride şanzıman hararetinin artmasına neden olmasın? Ben discovery 2 de yapmıştım sonra hararet yapınca delikler açmak zorunda kaldım.
Şanzımana hararet yaptırırsanız en iyi ihtimalle içindeki yağın ömrü kısalır. Daha kötü bir ihtimalle içindeki parçalar yamulur erir.
Buradaki tabloya göre her 20 derecelik fazlalık yağ ömrünü yarıya indiriyor.
olasiliksiz' Alıntı:
Şanzımana hararet yaptırırsanız en iyi ihtimalle içindeki yağın ömrü kısalır. Daha kötü bir ihtimalle içindeki parçalar yamulur erir.
Buradaki tabloya göre her 20 derecelik fazlalık yağ ömrünü yarıya indiriyor.
http://www.digi-panel.com/digidevicesweb/trannyoil.htm
Modelle ilgisi yok, sıcaklık yağı bozuyor. Biraz daha yükselirse şanzımanı da bozar modeline bakmaz. O uyarılara da fazla güvenmeyin, iş işten geçmeden önce genelde yanmazlar, bazen de işküzarlık olsun diye yanarlar, servise gidersiniz arıza var diye, araç beynine bi reset atarlar geri gönderirler, arıza falan yoktur.
Hem otomatik şanzumanlar, manuellere göre ısınmaya daha elverişli.
Kaza anında motorun yere düşmesine engel olup yolcu bölümüne girmesine sebep olduğu ve bacaklarınızın kırılması ile sonuçlanabileceği için koymuyorlar. Yoksa hararet sorununu çözmek isteseler çözerlerdi, en fazla daha iyi bir soğutucuya ya da hava akışı ile ilgili farkı bir tasarıma bakar.