Ynt: Lada Niva Almalı mıyım?
1996, 1700 karbüratörlü Niva'da tam depo benzin ile 500 km'ye yakın yol yapardım. Şu an kullandığım 2008 de aynı, iki araçta da LPG kullanmadım.
Ezcümle, kuruş hesabından ziyade litre hesabı yapmak gerekir yakıt tüketiminde. Arazi başka bir şey, arazide 1 silindirli bir iki teker ile de dünyanın yakıtını harcayabilirsiniz, arazinin bir ortalamasını çıkarmak doğru değil, koşullar değişken, dolayısıyla şu marka daha az yakar, bu marka daha çok yakar saptaması anlamsız. Ama örnekse tam depo ile Edremit'ten girdiğimiz Kaz Dağları Şahin Deresi Kanyonu'ndan Bayramiç tarafından çıktıktan sonra takviye olsun diye sadece Gelibolu civarında yakıt aldım, sonuçta bir örnek. Lastik önemli, yük önemli, aracın ağırlığı, kullanım karakteri önemli. Tutup da marka bağımlı yorum yapmak bana anlamsız geliyor.
Ama genel olarak Niva denilen bu Rus cihazını da bu kadar görmezden gelmek, Nivayı geçtim, herkesin kendi sahip olduğu makineyi övmesi ve diğerlerini sürekli eleştirmesi nasıl bir egonun dışavurumudur anlayabilmiş değilim..