Lada Niva almayı düşünüyorum, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Roadkill Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,737

Roadkill

Yeni Üye
Merhabalar

Öncelikle şu anda elimdeki araç 2007 model Toyota Corolla 5 kapı Hatchback ve 1.4 D-4D Dizel motora sahil

Aracımın dan gerek sürüş gerek yakıt tüketimi olarak memnunum ama artık satıp kendi yaşantıma daha uygun olan

fiyat olarak uygun ve az yakıt tüketimi olan bir 4x4 araç almak istiyorum, özellikle ihtiyacım olan şey aracımla taşımak istediğim

ekipmanlar oluyor örnek olarak : Dalga Sörfü Tahtaları ( bu tahtalar ağırlık olarak sorun çıkarmaz ancak boyutları bazen 3 metreyi

geçmektedir ) ve sörf spotları genellikle tercih ettiğimiz az kişi olan koylar olduğu için ulaşımları biraz daha sıkıntılı, gerek yol koşulları olsun gerek arazi şartları olsun ( Kum , kayalık vb )

Bu ihtiyaçları karşılayak araç ilk olarak aklıma Lada Niva geldi ki zaten Niva ya karşı bir tutkum herzaman olmuştur.

Korktuğum şeylerden bir tanesi Toyota gibi bir araçtan inip Lada ya bindiğimde yaşayabileceğim sorunlar, finans bakımından

fazla geliri olan bir insan değilim ve çıkarabileceği sorunlar beni korkutmaktadır.

Forumlarda Lada hakkında yaşanan problemlere baktım, kabin içine ses alma , ısıtma , vibrasyon , yakıt tüketimi , hız olarak ulaşabileceğim sürat, ve aracın zaman geçtikçe çıkarabileceği problemleri göz önünde bulundurup ona göre hazırlıklı olmak istiyorum.

Bu konu hakkında Görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim

Bu uzun yazıyı sabırla okuyanada şimdiden teşekkür ederim :smiley:
Saygılar

Etiketler
Ynt: Lada Niva almayı düşünüyorum, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Sakın Nivayı direksiyonuna oturup 100 metrede olsa sürmeden almayın.

Niva nev'i şahsına münhasır bir araç. Binmekte olduğunuz araçla alakası yok. Eğer ben çok az asfaltta gidiyorum, yaptığım yolun büyük kısmı bozuk yol diyorsanız Niva size uyacaktır ama tersiyse sakın kıpraşmayın.

Ben 2008 modelini bu yıl başında aldım size yakın duygularla. 34.000 km. gibiydi. Temiz çıktı şansıma ( iki lada yetkili servisinden ayrı ayrı ekpertiz yaptırarak aldım ). Geçen ay başında 37.500 km. de sattım. Hiç arıza yaşamadım kullandığım sürece. Aracı alan iki tane Niva eskitmiş ve devamlı dağlarda dolaşan bilinçli bir alıcıydı. Aracı alıp giderkenki keyfini görmek lazımdı. O aracı tanıyordu ve temizini bulunca keyflenmişti, ben ise ondan keyfliydim aracı kar etmesemde zarar etmeden ve kısa sürede satabilmiştim. Binek aracımı satıp Nivayla köydeki evime hafta sonları gidip gelme yaptığım altı ay boyunca defalarca pişmanlık yaşadığımı yazmazsam dürüst davranmış olmam. Nivadan bana en büyük kazanç 4x4 denen dünyayı makul bir rakama tanımış olmaktır. Artık kimse beni binek bir otoya döndüremez. Gün geldi Nivaya çok alıştım artık rahatım dedim ama gün geldi otobanda sağ şeritte 80 le vın vınn giderken ben ne yaptım diye mahzunlaştım. Tekrar ediyorum asfalt yolunuz bozuk yolla başa baş bile olsa başka seçenek aramalısınız.

arkadaşlar 2005-2006 model lada niva arabalara ortalama kaç tl verirsek verdiğim fiyat normal diyebilirsiniz.

Teşekkür ederim geri dönüşün için , evet yolun % 60 kısmı asfaltta geçiyor hatta % 70 bile denebilir , peki Suzuki vitara ve jimny ler konusunda ne dersiniz, bildiğim kadarıyla yol performansı daha iyi araçlar niva dan.

Ben geçen hafta 2007 Suzuki Grand Vitara bir araç aldım. Tam bir ay süren arama ve araştırmadan sonra. Aracı Ankaradan aldığım gün işlemler tamamlanınca araca bindim ve yola çıktım. 7,5 saatte İzmire vardım. Gece otobüsle gitmiş ve sabaha kadar uyumamıştım. Yaşım 63. Ama bu araba arazi taşıtı değilde sanki lüks bir binek oto. İki kısa mola vermek yetti.

Size tavsiyem acele etmeyin iyice araştırın, güzel bir binek aracınız var, gene güzel bir arazi arabası bulunca onu elden çıkarın. Yüzde yetmiş asfalt kullanımda Niva düşünmeyin. Tersi olsaydı hiç düşünmeyin Niva alın derdim. Niva dağda tam bir panterdi. Henüz Suzukiyi dağda kullanma imkanım olmadı.

çok teşekkür ederim, değerlendirmelerinizi dikkate alacağım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR