Lada Niva mı? Jeep Cj5 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gkr3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,193

gkr3

Ana Kamp
Öncelikle herkese merhaba.Kazasız belasız sürüşler.
Forumu iyice okudum özellikle niva ve cj 5 bölümlerini.Eskiden hep cj5 cj5 derdim ama nivayı görünce nivalara bir başka bakıyorum.Birde siz üstadlara sormak istiyorum.Tecrübülerinizi kullanarak bu ikisi arasında bir kıyaslama yapabilirmisiniz gerek arazi gerek asfalt performansı yönüyle.Nivalar tamir parça bulma kolaylığı vs gibi konularda direk öne çıkıyor ayrıca bence bir cj ye yapılacak bakım nivaya yapılacak olandan daha pahalı olabiliyor.Bu iki aracı her yönüyle birlikte kıyaslıyabilrmisiniz ve kendi kafanızda bir sonuca bağlayabilrmisiniz?
Not:Uzun bir süre tek araç olarak kalacaktır.Araziye ve engebeli alanlara çok sık çıkılmayacaktır yani asfaltda daha çok kullanılacaktır.
tecrübelerinizi bekliyorum.Çok sürat tutkunu değilim max 110-115
esen kalın
saygılar

Etiketler
Ynt: Lada Niva mı? Jeep Cj5 mi?

cj 5 de nivada kendilerini ispatlamış araclar fakat katagorileri farklı iyi bir cj full donanımlı ve aksesuarlı sanırım 20binden aşagı alamazsın yada yaptıramazsın sürekli caddede kulanacaksan düşük işletim maliyetlerinide dikate alıyorsan niva diyorum

Teşekkür ederim.Yazmış olduğum mesajdada belirttiğim gibi daha çok asfalt üzerinden kullanacağım araziyede cıkacağım fakat asfalt daha ağır basacak.Bu araziye çıkmak için herkes OK144 lastikleri öneriyor ve kullananlarda gayet iyi sonuç alıyor.Peki asfaltda ne tür lastik seçilmelidir fabrikasyon lastiği yeterlimidir?Yok ben asfalt üzerinde daha konforlu olsun istiyorsam ne gibi aşamalardan geçirmeliyim kısacası araca ne gibi şeyler yapmalıyım konforu asfalt üzerinde ciddi şekilde arttırmak için? (sırf lastik için değil genel olarak)
sevgiler saygılar

birinci şık caddede her istedigin yere seni götürür nivayla bu yaz 4000km yapan arkadaşlarımız oldu konforlu degildir fakat kulanması keyiflidir cogunluk asfalt sa AT lastik tafsiye ederim ve orjınal lastik ölcüsünün dışına cıkmamanı öneririm AT seni arazidede bir yere kadar Taşır

Asfalt işin içindeyse kesinlikle Niva. Arazi dede istediğiniz performansı verir. CJ işi aşk işidir. Ekonomik olmaz.

bir niva kullanıcısı olarak bu yaz 5500 km yol yaptım ok 144 lerle arazide mükemmel direksiyonum hidrolik olmamasına rağmen yumusak bir sürüş sağladı ama titreşim ve ses fazla birde bu ok105 mi ok101 mi nedir bilmiyorum askeri amaçlı üretilenler varmış onlar cok sessiz diyorlar deseni arı peteği gibi

jeep' Alıntı:
Asfalt işin içindeyse kesinlikle Niva. Arazi dede istediğiniz performansı verir. CJ işi aşk işidir. Ekonomik olmaz.

işte objektiflik budur.

sorunuzun cevabı cebinizdedir aslında.
güzel hazırlanmış bir cj nin asfalttaki havasını hiçbişey tutmaz mesela. bu olay zevk işidir biraz da. lada da cj de ayrı ayrı araçlar. ama vesait olarak tek araçsa bu araçları tek araç olarak kullanan insanlardan faydalanın bence. çoğu insanda bu araçlar 2. araç olarak duruyor.

Tek araç olarak Niva daha avantajlı...

cj konularını okursanız gerçekten bu işin aşk ile ilgili olduğunu anlarsınız maliyeti yüksek araçtır...

devamlı kullanım için niva diyeceğim bende masrafı daha az bir makinedir...

tek araç için ve asfalt diyorsan niva.at lastik ve orjinal ebat la sıkıntı çekmezsin hatta zevk bile alırsın .ekonomiktir.(arıza-parça ,yakıt fazla) arazidade nivalar çok başarılı tek eksiklikleri şase yok.çamura saplandımı çıkartırken vurdurunca yırtılıyor.