KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Bugun yaşadığım bir talihsizlik sonucu aracı parkederken nasıl olduysa aracın on aksına zarar verdim aks diyorum çunku oyle tahmin ettim. On sağ teker hafiften 8 çiziyor. İnternette fiyatını araştırdım fakat bulamadım. Boyle bir sorun yaşayan varmı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
Geçmiş olsun aksta sorun olsa tekerleğe aksamaz ya tekerlek janta iyi oturmamıştır ya jant atılmıştır veya poryadaki rulmandada boşluk olmuş olabilir.tahmin tabiiki burdan ne söylesek yalan olur.
teşekkurler olayı çözdüm dediğiniz gibi tekerlekten çunku jantta herhangi bir 8 çizme yok. Bayramdan sonra nasipse 4 lastiğide ayarlatıcam. Bu niva harika bir şeymiş bursada demirtaş beldesinde offroad yarısları olmuştu 2 gündür o parkura gidiyorum araç mukemmel performans verdi gerçekten keçi gibi çukurlardan hiç takılmadan batıp çıkaibliyor hayran kaldım konuyu uzatıcam bayramdan sonra arabayı bakıma vermek istiyorum malum 91 model araç şasede yer yer çürükler var biraz masraf edip sorunsuz hale geitmek istiyorum. hazır araç soyulmuşken yukseltme kiti birde offset jant olayına girmek istiyorum. forumda çok yararlı bilgiler buldum kafama ufak bir şey takıldı aracı ukseltince şaftlarıda değiştirmek gerekiyormu çunku aks açıları değişicek daha uzun şaftmı almamız gerekecek mi? ayrıyetten araç askıda kaldıgında diff kilidi olmadıgından oturu ilerleyemiyor bu araca uygun diff kilidi varmı maliyeti nedir?
Yükseltince ön aks açısı değişiyor. Ön diferansiyeli aşağı alınca (küçük bir ayar) sorun kalmıyor. Bu işin gurusu Reis28 mahlaslı Dursun Usta, detaylı bilgi verecektir.
Kilit ise şöyle, KanurUslu mahlaslı Kaner (kendisi yetkili servis aynı zamanda) Rusya'dan Torsen tip LSD kilit getirtti, yani yetkili satıcı ve servisi oldu. O konuda da kendisi detaylı bilgi verecektir..
Merhaba Arkadaslar Kusura bakmayın Benimde Bi Problemim Oldu Az Evvel Bi Cukura Girdim Ama Öyle Büyütülecek Bi Cukur Degil Ama Cukurdan Cıktıktan Sonra Arabanın Sanki Arkasından Bi Ses Geliyor Gibi OLdu İnip BAktım Bisey Göremedim Sonra Arabayı Vitese Gecirdim Debriyajdan Ayagımı Cekince TAk Tak Ses GElip Arabayı Stop EttiRecek Gibi Titetiyor???Bu Konuda Degerli Bilgilerinizi Paylasırsanız Sevinirim (Arac Renault 19 1.9 D): İlk Motor Sesi Cok Kaba ve Traktör Gibiydi FAkat 10 Dk Sonra CAlistirdim Aynı Normal VE GÜzel Bi Rölantide CAlsiiyordu