KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Arkadaşlar ben 4 seneden beri Niva kullanıyorum ve makine teknikeriyim 86 model nivam var ve arabanın açmadığım kontrol etmediğim yeri kalmadı bu konu dikkatimi çekti başıma bir olay geldi ön şaftta mavsal bozmuştu aşırı sarsıntı ve boşluk vardı mavsal almak için şehir merkezine gitmem gerekiyordu ön şaftı söktüm arabayı çalıştırdım ve ön şaftı sökünce arabanın gitmediğini fark ettim ve arazi (kısa )kolu açtım ve şehir merkezine gittim 5 km lik rizenin köy yollarını tahmın edebilirsiniz virajlarla dolu hiç bir sorun yaşamadım ne bir savrulma nede hakimiyette zorluk.
Bende Anzer'in güneyindeyim (Bayburt). Bizim 2007 Nivaya "Promolada" (isteğe bağlı 4x2/4x4) taktık geçen aylarda...
İlk başta biraz tedirgindim, zira araçta 2-3 cm. kadar yükseltme de var. Ama şimdi "kesinlikle" tavsiye ederim... hiç savrulma-dengesizlik yaşamadım (takalı 2-3 bin Km. oldu)... yakıt tasarrufu (%10 civarında) olduğunu da düşünüyorum ama sağlıklı-net bir ölçüm yapamadım...
bendede 90 model niva var ve 2 yıldır 4 x2 olarak kullandım hiç bir sorun çıkarmadı aksine düz yolda 135 km yi rahat görüyor ve hızlanma kalkış konusunda bir okadarda iyileşti fakat şimdi 4x4 lerini bağlattım eskisi gibi hız yapılamıyor ama arazide tek geçerim nivadan başka tanımam