Lada Niva - Yakıt Tüketimi Hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onder2321 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,406

onder2321

Yeni Üye
Yer
gaziantep
arakadaşalr gaziantepden önder ben sitenin hayranıyım tabiiki lada nivanın da 2001 model nivam var.arkadaşların yazdıklarını okuyorum tek tek.benim nivam şehirçinde 100 km 11 litre lpg uzun yolda 9 lt harcıyor.yakıtından ve kendisinden cok menunum.İLERİ TEKNİK ARAÇ SÜRME KONUSUNDA UZMAN BİRİ OLARAK ŞUNU DERİMKİ, özelllikle lada nivayı sürdüğünüzde araç motor devrini 20-30 arasında kullanmaya özen gösterin bu kullanımda aracın yakıt konusunda az yaktığına şahit olacaksınız Birde şunu eklemek isterimki Lada Niva bir ayrıcalıktır. ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜDÜR.Hafta sonları pikniğe gittiğimde normal araçların hep yol kenarında park edilip pikniklerini yol kenarında yapanlara çok şahit oldum Ama nivası olanlar en tepelerde piknik yaparlar saygılarımla

Etiketler
Ynt: Lada Niva - Yakıt Tüketimi Hk.

arabanızın yakıtı gerçekten çok iyi. uzun zamandır forumu takip ediyorum ben de niva hastasıyım. şu an askerdeyim askerliğim biter bitmez niva almayı düşünüyorum ama beni nivada en çok yakıtı korkutuyor. nivanızda ne tür lpg sistemi var? aracınız karbüratörlü mü?

brc lpg sistemi var aracım 1,7 i temiz bir araç çok memnunum korkmayın ebnce araç bakımlı olduktan sonra ve narin kullanımlarda şahin kadar yakar

Bende Nivama lpg taktırmayı düşünüyorum. İstanbuldan Bayhan ustayla konuştuğumda brcnin iyi sonuç vermediğini söylemişti (kendisi lpg dönüşümü yapmamaktadır, yani böyle söylemekten bir çıkarı yoktur). Stefanelli için çelik motoru aradım, kendilerinin takmadığını ama bayilere yönlendirerek 0 km araçlara bile takıldığını ve garantiyi bozmadığını söylediler. Kafam çok karışık.

alpino' Alıntı:
lpg takılmamış bir 1.7 niva nekadar yakar?

yuro nivalar 10 lt benzin tüketir 100 KM de eski modeller şehir içi 12 lt uzun yol 10 lt tüketir

bir arazi aracına göre hiçde fazla sayılmaz neden illede lpg takılması gündeme gelir anlayamıyorum bugun neredeyse 1.6 benzinli araclarla neredeyse aynı yakmakta(honda civic-megane gibi)

alpino' Alıntı:
bir arazi aracına göre hiçde fazla sayılmaz neden illede lpg takılması gündeme gelir anlayamıyorum bugun neredeyse 1.6 benzinli araclarla neredeyse aynı yakmakta(honda civic-megane gibi)
;D Merhaba, 2000 model megane m var 90-120 arası uzun yol 5.7-6.0 litre / 100 km
90-150 arası 6.50 -6.80 litre / 100 km yakmakta bilgilerinize .

Aracıma lpg taktırdım, OMVL marka. 48 TL yakıtla 210 km gitti. Çoğu şehir içi, biraz şehirler arası, birazda arazi. Arazi performansında benim farkedebildiğim bir azalma olmadı ama hard offroad yapmadığımı da belirteyim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,690
Kaydolan Son Üyemiz
ysnmt

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR