lada nivada borpower kullanan varmıdır ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xendasouc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,922

xendasouc

Hayat ilerledikçe görüntüler bulanıklaşır...
Yer
rize
1990 model aracıma borpower eklemeyi düşünüyorum kullanan arkadaşlarımız varmıdır ....

Etiketler
Ynt: lada nivada borpower kullanan varmıdır ?

xendasouc' Alıntı:
1990 model aracıma borpower eklemeyi düşünüyorum kullanan arkadaşlarımız varmıdır ....

Senin motör yeni yapıldı diye hatırlıyorum.
Neden katkı kullanmak istersin?

bor power bldiğim kadarı ile katkı değilmiş..motor daha iyi çalıyomuş performas ve yağlama sistemi daha iyi çalışıyormuş ve en önemlisi hararet olayını sıfıra indiriyomuş sürtünmeye bağlı olarak oluşan ısıyı bir o kadar daha düşürüyomuş..

Bu konuda yorumlar şu şekilde

1- borpower ekledim, performans ölçüm cihazında %1 arttı
2- borpower ekledim, hiçbirşey olmadı, belki uzun vadede faydası vardır?
3- borpower ekledim motoru dağıttık, rektefiyeye..

Bir ara ben de kullanmıştım, Benim yorum (2.) kategoride..

kürşat bey motoru dağıtınız mı... zararı oluyomu

Ben dağıtmadım, ama dağıttığını söyleyenler var.
Piyasada sahte borpower var. Muhtemelen onlardan birine denk gelmişlerdir.
Konunun özeti faydasını bilemiyorsunuz ama motoru dağıtma riskini de alıyorsunuz.
Ben tekrar koymayı düşünmüyorum.

Benim bildiğim o katkı maddeleri kalın bir yağ oluyor.
nivalarda 10/40 yerine 20/50 yağ kullandığında yağlama sistemi (lifterler) bozuluyor.
Bence katkıya gerek yok

nivaya orjinalinde ben 10/40 mı yoksa 20/50 yağmı kullanmam lazım .

borpower hakkında yapılan yorumları okuyorumda nette ,bayağı bi kişi yararlı olduğunu söylüyor tabiki şikayet edenlerde var ama bunun orjinalini nerden bulabilirim acaba
motordaki sürtünmeyi sıfıra indiriyor ve piston yataklarını ince bir zar halinde kaplıyormuş ve aşınmayı epey azaltıyor sürtünmeye bağlı olarak sıcaklığında harareti çıkarma olasılığı yarı yarıyo düşüyormuş epey bi araştırdım yorumlar bu şekilde ama doğruluk derecesi nedir bilinmniyor
katıpta kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinrim ..

kullanıyorum faydası var en azından sibop sesini kesiyo motor daha sessizleşiyor kışın 10w/40 yazın 20w/50 kullanmanızda fayda var bu arada bu sektörün içinde olduğumu belirteyim saygılarr....

teşekkürler murat abi aracımı elektronik ateşlemeden sonrabujilerinide dün değiştim niva forumda kiş kermitin sahibi yusuf abiden bi takım iridyum buji şipariş verdim dün akşam saat 10 da araca taktım abi aracın sesi biraz daha kısıldı ve yolda yüksek devirlerde araç bi okadar daha rahatladı şimdi tek eksiğim bor power ve lada samara karbüratör ...

lada samara karbürayörü var 1700 lada nivadan cıkardım lazımsa solex marka sıkıntısı yok tak kullan

araca bor power koydum karbüratör ayarı yapıldı gaz çok kısıkmış ve ondan sonra araç uzun yola çıktı 1650 km yol yaptı ve bugün geldi aracım on numara çalışıyor motor resmen sağırlaşmıştı şimdi zehir gibi çalışıyor ama yalıta gelince biraz fazla 1650 km yola 350 lira lpg yaktı onuda lastiklere bağlıyorum lastiklerim biraz büyük ..karbüratör almaktan vazgeçtim diyebilirim usta gerek yok dedi ...ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.. saygılar

aman işin görülsünde aracın tıkır tıkr calışşın gerisi problem degil lada niva kullanmak herkese nasip olmaz ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

1650 km 350 tl yakıt çok güzel bence benim 1000 km 400 yakıyor ya

1650 km 350 liramı yaktı lada niva bir yanlışlık var yada hep iniş aşşagı inmiş sanırım ben en son km ye 0.320 lira yakıyor 100 km gidince 32 liralık tüp yakıyor 1650 km 350 lira yakması büyük olay varsa bir formulü paylaşın lütfen