Lada Niva'nın Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,156
Ynt: Lada Niva'nın Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Nivayla 12 saniyede 100 km mi?
160 km sürat mi ?
Ben almayayım.
Niva 12 sn de 100 km hıza çıksın, 160 km sürat yapsın diye üretilmiş bir araç değil bence.
Asıl o zaman güvensizleşir bu araç...

Etiketler

sahar' Alıntı:
Nivayla 12 saniyede 100 km mi?
160 km sürat mi ?
Ben almayayım.
Niva 12 sn de 100 km hıza çıksın, 160 km sürat yapsın diye üretilmiş bir araç değil bence.
Asıl o zaman güvensizleşir bu araç...
Ben hiç bir zaman hız aramam ama arabamın seri olmasını isterim arabam 100 ü geçmesin ama 100 e 6 sn de çıksın bunun ne zararı varki.
tamam 160 tehlikeli ama 12 snde 100 çıkmanın bence hiç bir tehlikesi yok bence avantajı bile var.
kamyonları sollarken bile işkence çekiyoruz. :smiley:

emre_ozk' Alıntı:
Ben hiç bir zaman hız aramam ama arabamın seri olmasını isterim arabam 100 ü geçmesin ama 100 e 6 sn de çıksın bunun ne zararı varki.
tamam 160 tehlikeli ama 12 snde 100 çıkmanın bence hiç bir tehlikesi yok bence avantajı bile var.
kamyonları sollarken bile işkence çekiyoruz. :smiley:

Haklılık payınız var ancak nivanın aktarma organlarının ve yürüyen aksamının bu hızlanmaya uygun üretilmediğini düşünüyorum.
Bu benim nacizane fikrim.Saygılar...

Hızlanmadan öte, uzun yol aracı şöyle biraz büyükçe olmalı, en azından küçük olmamalı, abs olmalı, bağımsız süspansiyon olmalı, sabit akslı olmamalı. Eh bunlar da uzun yolda avantaj olduğu halde arazide dez avantaj olabilecek şeyler. Tercih meselesi.

bendeki niva 85 modeldi 120yi 130 u görüyordu ama çok dikkat süratlı giderken yolda savuruyor bir ar çok fena ölmden döndüm yoldaa baya bir yyan kaydım döndü topladım döndü topladım en son yol kenarı toptı aracın önünü oraya dayadım hafifce sonra yan kalktı son anda devrilmeden geri döndü bu yüzden sürat yapılmaz bu araçla

bakımlı bir nivayı yoldan çıkartmak mümkün değildir aksine birçok arabadan virajlarda bile daha güvenlidir.Videoda izlediğiniz araç sadece 8 hp güç arttırımı yapılmıştır o yüzden mekanik hiçbir parçasına zarar gelmez.

benim aracın rot ayarı kaçık olabilir eski jantlarında balansda vardı

cj kullandım land rover 87 110 2,5 kullandım series 3 74 kısa şase kullandım lada tabiki kullandım sizlere söylicem tek bir şey var ben lada harici bir araç kullanırken hep lada kullanıyorum gibi mutlu oldum. yani özüm ladaymış şimdi yeni bir lada alacağım bu konuylada ilgili ustalarımızdan yardım alabilirmiyim.

emre_ozk' Alıntı:
Şöyle diyim 2005 nivam şahinden brodwayden konforlu.

Tek sorunum aracın geç hızlanmasıydı. Ama istanbuldan kaner usta bu olayıda çözmüş yapacağım ilk uygulamam bu olacak. videoyu izleyin.

0-100 ü 18 saniye olan araç artık 12 sn gibi bir sürede 100'e çıkıyor.
http://www.dailymotion.com/video/xiavsm_lada-niva-chip-tuning-0-160-hyzlanma_auto
Benim 160 yapacak halim yok 120 olsun temiz olsun.

Bu Niva standart bir Lada Niva değil lakin. Bir miktar oynanmış üzerinde yol tutuşunu iyileştirmek üzere.
Öte yandan zaten sanıyorum normal günlük kullanımda ralli aracı tadında değil, ziyadesiyle namuslu kullanılıyor.
Bazen seriliğinin avantajını kullandığını da görmüşlüğümüz var elbet, ayrı..

Bende çok araştırmalardan sonra NİVA cılar arasına heyecanlı bir şekilde katıldım....aracım ANKARA arabası emekli bir eczacıdan aldım ve 2003 model ilk günkü gibi....sonra 760 km de TRABZON a geldim....aldıgım gibi tüplü bir şekilde arazi denemesi yaptım ve inanılmaz duygular yaşayıp NİVA yı tasarlayan insanlara teşekkür etmem gerektiğni anladım....şaşırdıgım bir noktada aks kafası çıkmasına ragmen araca takviyeyi attıktan sonra eve kadar geldim....daha önce SUZUKİ kullandım arazide kesilmeler yaşadım..1300 motordu ve beni genelde mahçup ederdi ama şimdi sıkıntı yok..

2003 model 77000 km

RİMA61' Alıntı:
Bende çok araştırmalardan sonra NİVA cılar arasına heyecanlı bir şekilde katıldım....aracım ANKARA arabası emekli bir eczacıdan aldım ve 2003 model ilk günkü gibi....sonra 760 km de TRABZON a geldim....aldıgım gibi tüplü bir şekilde arazi denemesi yaptım ve inanılmaz duygular yaşayıp NİVA yı tasarlayan insanlara teşekkür etmem gerektiğni anladım....şaşırdıgım bir noktada aks kafası çıkmasına ragmen araca takviyeyi attıktan sonra eve kadar geldim....daha önce SUZUKİ kullandım arazide kesilmeler yaşadım..1300 motordu ve beni genelde mahçup ederdi ama şimdi sıkıntı yok..

2003 model 77000 km
Nivanız hayırlı olsun
Niva aks kesse dahil yolda bırakmaz.
Bende birkersinde arka aksı kestim 23 km' lik yolu aks kesilmiş şekilde beni evime kadar getirdi.

Niva'ların fiyatları neden bu kadar yüksek? Bu aralar piyasa mı yüksek yoksa hep mi böyleler?

PrometheusTR' Alıntı:
Niva'ların fiyatları neden bu kadar yüksek? Bu aralar piyasa mı yüksek yoksa hep mi böyleler?

kdv+ ötv + dolar euro ilişkisi , daha bir çok nedeni var

Ben lada sahibi değilim malesef şuan için ama yıllardır forumları takip ederim bazı eksiklikleri var , bu eksikliklerde görecelidir

Konfor , hantallık genel şikayet , biraz daha iyileştirmeler yapılabilir o zaman 25 bin sanırım şuan 0 fiyatı o fiyatı da hak eder. ( 1.9 niva Türkiye de yok )

Dağhan' Alıntı:
kdv+ ötv + dolar euro ilişkisi , daha bir çok nedeni var

Ben lada sahibi değilim malesef şuan için ama yıllardır forumları takip ederim bazı eksiklikleri var , bu eksikliklerde görecelidir

Konfor , hantallık genel şikayet , biraz daha iyileştirmeler yapılabilir o zaman 25 bin sanırım şuan 0 fiyatı o fiyatı da hak eder. ( 1.9 niva Türkiye de yok )

Ötv den nivada etkilendi yeni satış fiyatı tahminen 33000 bin civarı olacak. Bundan sonra pek niva gelmiyebilir.

Nivanın rusyada bir çok motor çeşitli modelleri var

1.8 140 bg
2.0 td
1.9 td

emre_ozk' Alıntı:
Ötv den nivada etkilendi yeni satış fiyatı tahminen 33000 bin civarı olacak. Bundan sonra pek niva gelmiyebilir.

Nivanın rusyada bir çok motor çeşitli modelleri var

1.8 140 bg
2.0 td
1.9 td

Genel olarak arazide iş yapar dediğimiz 4x4 ler 3.0 -5.0 arası motorlar niva istisna tabi :D

Neden gelmiyor acaba 1.9 veya 2.0 motorlar ?

Gerçi bize 2.0 haram malum porsche mi bineceğiz ? :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,511
Kaydolan Son Üyemiz
hophealth

SON KONULAR

Geri