Ynt: Lada Niva'ya Tempra 2.0 16V Motor?
Bi şekilde olur,
illaki üzerinde oynama yapmanız gerekebilir kupaya aktarmaya bağlantılarda, motoru oturtmada sorun yaşamazsanız gerisi daha kolay olur.
yağlama vs konusundaçok ağır şartlar olmadıkça sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, sonuçta binek araçlarla da şehir içinde yüksek eğimlerle karşılaşabiliyoruz.
bu düşündüğünüz motorun özelliklerine bi bakın,
bendeki benzeri için,
termostat elektronik kontrollü, rölanti sensörlü,
elektronik termostatlı bir arcı yağsız ve susuz bırakmadıkça hararet yaptıramazsınız, o derece mükemmel kontrol eder,kış yaz durumuna göre, kullanımınıza göre sistem çok çabuk cevap verir gösterge oynamaz,
bu motoru arazide kullanacaksanız motorun elektronik aksamını vb sudan koumanız lazım buji diplerinde falan su birikirse sorun olur,
ikincisi de arabanızı motordan korumanız lazım
16V motorlar çabuk devirlenir,motoru zorlamak isterseniz aracınızın aktarma parçalarını incitir, uygun kullanımda çok verimli olacağını düşünüyorum.
ben 1.6 16 valf benzeri motorla Antalya dan Kütahyaya giderken Burdur a doğru tırmanışta 3. vitesle bir kango yu solluyordum, adam bozuldu galiba arakada karavan ile palionun kendisini sollamasına, bastı gitti, 15-20 dk sonra yolun sağında kaput açık buhar çıkıyodu, benim araba 700 kg karavanla o rampalarda harareti oynatmadı bile.
ha ben arabamı tanıyorum, ona göre kullanıyorum.
(bide o rashatlığı veren elektronik termostat arıza yaparsa 3-4 yıl önce 150 liraya falan taktırdım bi de o kısmı var