Land Alamamanın Hikayesi :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,205
Ynt: Land Alamamanın Hikayesi :(

ankara ivedik hurdacılar sitesinden land rover temin edebileceğiniz yerler,
1. ya nasip ticaret. en çok land bulunan yerdir.
2. ergun bey( eski başkan yaşar amcanın oğlu) onda daha az arac vardır ama fiyatları oldukça makuldur.
unimog temini için;
erdembey veya ertuğrul bey . eskiden ortak olan kardeşler şimdi ayrı çalışıyorlar. erdem bey pazarlık konusunda daha ılımlıdır.
ihaleler konusunda:
bir sefer girmekle kimsenin morali bozulmasın, bazı kişiler piyasada tekeli elinde bulundurmak için topluca araç alırlar yada pahalıda olsa yüksek teklif vererek aracın başkasına gitmemesine çalışırlar, ancak hep de böyle olmayabilir,farklı ihalleleri takip etmekde yarar var, ihalede deneyimli bir kişinin yanınızda bulunmasında yarar var.

piyasada elinde fazlaca land bulunduran adamlar başkası ihaleyi alıp da piyasayı düşürmesin ya da kendi elindekilerden daha ucuza piyasaya araç verip kendi piyasasını kapatmasın diye zararına da olsa totalde zarar etmemek için yüksek fiyata alırlar ya da başkası düşük fiyata almasın diye her türlü numarayı çevirirler

bymuammer' Alıntı:
sağol gökhan abi. haklısınız sanki o an ordaymışssınız gibi tarif ettiniz inanınki. hayırlısı dedik zaten abi. deniyecem takibki abi.

bugün ankaradan biriyle görüştüm elinde 150 den fazla land varmı 4-5 lira istiyor tek kabin çekme belgeli onlara bi gidip bakayımmı temiz birşey çıkarmı dersiniz abi. sahibnden.comda var araçlar çalışır durumdaydış.
o ankaradaki araçlar ırak savaşında mayına basmış gibi...sakın yanına bile yaklaşmayın derim...ihaleye gelenlerden ankaradaki ya nasip-ekrem erol, alanyadan gelen hasan koladır kesinlikle...gerçekten kimseye kaptırmazlar...ben ucuza alayım, üstüne 1 lira koyayım benden al derler...yada dedikleri gibi fiyatı uçururlar...
ama moral bozacak birşey değil bu..internette kullanıcıdan birsürü toparlanmış yürüyen ambulans vs var...bulunmayan hint kumaşı değil bu defender sonuçta...100.000 tane dolaşıyo sokaklarda...

şahsi kanaatimdir ama bir araç alıp toparlamaktansa toparlanmış bir araç alınmasını tavsiye ederim (maddi olarak da daha avantajlı)
aracı toparlarken o kadar çok ayrıntı ile uğraşıyorsunuz ki araç bittiğinde binmeyi canınız istemiyor tıpkı bir sürü emek harcayan ve yemek yapanın yemek kokusundan karnını doyurup yemeği yiyememesi gibi

yasarergun' Alıntı:
şahsi kanaatimdir ama bir araç alıp toparlamaktansa toparlanmış bir araç alınmasını tavsiye ederim (maddi olarak da daha avantajlı)
aracı toparlarken o kadar çok ayrıntı ile uğraşıyorsunuz ki araç bittiğinde binmeyi canınız istemiyor tıpkı bir sürü emek harcayan ve yemek yapanın yemek kokusundan karnını doyurup yemeği yiyememesi gibi

İşte bu söze katılmamam elde değil... arabamın içinde hiçbirşey yokken daha çok seviyordum... şimdi 5 aylık motor değiştirme olayı yüzünden binesim gelmiyor

aracı ucuza alıp toparlamak maddi olarak daha mantıklı değil mi ?ayrıca 15 -20 yıllık bi araca çok para vermek için çok iyi incemek gerekmez mi?

Muammer bey bende mke den araç alıp toplayan biri olarak size acele etmemenizi tavsiye ederim zira mke den yakında ihaleler açılacağını tahmin ediyorum,kısmetse olur demek lazım Allah hayırlısını nasip etsin o gibi çakalların gazına gelipde hataya düşmemek lazım.

demirkya' Alıntı:
aracı ucuza alıp toparlamak maddi olarak daha mantıklı değil mi ?ayrıca 15 -20 yıllık bi araca çok para vermek için çok iyi incemek gerekmez mi?
malesef değil...land rover sahiplerini araçlarını seven ve masraf eden insanlar...eğer araç ticari olarak toplanmadıysa, aracını seven birininse kesinlikle çok çok daha üstünde rakama mal edilmiştir...garanti ederim bunu...

Merhabalar....

Gerçekten hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim.

Uzun araştırmalarımdan sonra benim 3-4 yıl daha bir land defender 110 sahibi olamayacağımı anladım. bu biraz uzun sürdü ama :smiley: e ancak kapasite meselesi :smiley:

Bugün Lada Niva aldım 1992 model 3-4 yıl bununla idare edecem anlaşılan. araç temiz ama keyfekeder boya ihtiyacı var. umarım fazla sorun yaşamam.

Tekrar çok teşekkür ederim...

Evet söylediğiniz gibi bende bir süre ekonomi yapıp temiz toplanmış bir land alacam. böyle olması daha iyi oldu belkide. içimdeki land hayranlığını öldürmeye niyetim yok. bu yüzden siz tecrübeli abilerimin söylediği gibi yapacam. yorumlarınız ve fikirlerinizle bana yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Niva hayirli olsun Muammer Bey. Iyi gunlerde, kazasiz ve de belasiz kullanmanizi diliyorum. Yanlis karar degil, Niva'nin neler yapabilecegine siz de sahit olacaksiniz :smiley:

gatesalan' Alıntı:
Niva hayirli olsun Muammer Bey. Iyi gunlerde, kazasiz ve de belasiz kullanmanizi diliyorum. Yanlis karar degil, Niva'nin neler yapabilecegine siz de sahit olacaksiniz :smiley:

çok teşekkür ederim gökhan abi umarım öyle olur. ama arazi viteslerini nasıl kullanacağımı bile bilmiyorum :smiley:

çok teşekkür ederim umut bey. ilk defa arazi vitesi kullanacam. daha önce land kullanmıştım ama araziye vitesine hiç dokunmamıştım bile. inş öğreten birilerini bulurum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR