Land Alamamanın Hikayesi :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,070
Ynt: Land Alamamanın Hikayesi :(

Ambulans kasa yüksek, uzun ve ağır. İki ağaç arasından geçerken yol hafif eğimli ise kasanın üstünü ağaçlarda bırakabilirsiniz. Dengeden veya ağırlıktan dolayı olsa sanırım normal kasanın çıktığı çamurlu yokuşta ambulans kasa ile bir kaç deneme yapmak gerekiyor çabuk patinaja başlıyor. Arka normalden uzun olduğu için uzaklaşma açısı sorunu var. Yüksek kasa olduğundan viraj ve yataya girme sorunu var. Ambulans kasada şoför mahallinin arkasında az da olsa bir genişleme mevcut. Bu az çıkıntı bile dar yerlerden geçişte problem oluşturabiliyor. Görüş açınız özellikle yanlar ve arka son derece dar. 110 da karşılıklı iki sıra koltuk var ve arkada 10 personel, üstte port bagajda bagajları ile hareket edebiliyorsunuz. Ambulans kasada arkada ya adam ya bagaj taşıyacaksınız. Port bagaj ihtimaliniz yok. Ancak ayağa kalkabileceğiniz geniş bir alan var. Kısaca ambulans kasa ile normal 110 un her gittiği yere gidemeyeceksiniz. Farklı bir amaç ile geniş bir iç hacmiyle diğer araçlardan daha ileri bir noktaya gitmeyi mesela en ileri noktalarda karavan gibi kullanmayı düşünüyorsanız, arama ve kurtarmayı düşünüyorsanız, yine ambulans tipinde bir araç ile en ileri noktalara gidebilmeyi düşünüyorsanız bu araç bu maçlara hizmet edebilir. Bendeki her iki aracın da donanımları lastikleri (OK 144) aynı. Şimdilik yaşadıklarım bu kadar.

ali fatih' Alıntı:
Arkadaşlar ben sayın Yaşar Ergun'a katılıyorum.
burada bu kadar insan land rover hastalığından muzdarip olmuş(bu ihaleci akbabalar yüzünden)
burada bu konuyu okurken yaşar ergun'un yazısını okuduğumda beynimde bir kaç ampul yandı. peki biz madem bu kadar çok kişiyiz neden bu ihaleleri takip edip, üç beş kişi bir araya gelip satışta olan land'lerden alıp az karla yine buranın üyelerine satmıyoruz. veya bunu tek başına yapmak isteyenlerde olabiir.
amaç bu arçlara ulaşma şansı az olan ama gönlünde bir land rover defender alma hayali ile yanıp tutuşan benim gibi hastalara yardım etmek :smiley:))))
ama bunun gerçekten oturulup tartışılması gerekir. bu nasıl olur nasıl yapılır. iyice tartışmak gerekli gibi geli,yor bana...
veya hiç olmazsa ihale rehberi diye bir bölüm açılsın güncel ihaleler orada yayınlansın.

saygılarımla

Ali Fatih Güngör
Defender alma arefesinde olan biri olarak bu yazılanlara fazlasıyla katılıyorum.
İyi günler

Merhaba arkadaşlar,
Yazıları heyacanla birlikte bazen sinirlenerek bazen hüzünlenerek okudum. Bahsettiğiniz çakallara meydan vermemek için neler yapabilirsek ben ankaradan birisi olarak varım.
19 aralıkta ankara deftarlağının bir ihalesi var. Ben O tarihte şehir dışında olacağım. ama aracı önceden görebilrsem fotoğraflarını çekerek sizinle paylaşmak istiyorum. İhale bilgileri aşağıdaki linkte

http://www.sahibinden.com/ankara_defterdarligindan_satilik_1987_model_arazili_land_roverWQQaXQQ11610010WQQpXQQdisplayitem

Herkese çabalarından ve paylaşımlarında dolayı tekrar tekrar teşekkürler.

Ankara'daki ihaleye gideceğim. %30 teminat istiyorlar, ciddi olmayanları caydırıcı bir unsur, isabet olmuş.
Bu arada Erzincan'daki ihaleden haberi olan var mı?

evet benim haberim var erzurumdaki ihaleden ama girmeyeceğim. şimdilik lada niva aldım onu kullanıyorum çok memnunum. pek bi bilgim yok ama bu konularda bi abimizin land 90 lık bar onuda kullandım lada ondan daha iyi sanki. hem asfaltta hem arazide.

izciler' Alıntı:
Merhaba öncelikle Ambulans land yerine niva almakla iyi etmişsiniz çünkü bu ambulans tipi arazide son derece başarısız. Biri norma diğeri ambulans iki tane var normalin yaptığını ambulans yapamıyor. Ayrıca ihaleden alıp toplayandan satın aldıktan sonra Ankaradan İstanbula gelene kadar bir motor da yaktık. Tamir ve bakımı için aldığımız fiyat kadar masraf da yaptık. İki niva harcamış biri olarak o aracın çok başarılı olduğunu belirtmek isterim.

teşekkür ederim. eğer landı alabiyseydim karavan tarzı bişey yapacaktım. çok istemiştim ama nasip değilmiş. ama şimdi biraz façayı düzeltince caretta karavan almayı düşünüyorum. bu dahada mantıklı oldu aslında. bi araçla hem şehiriçi hem arazi hemde ufak bi carettayla karavan olarakta kullanabilirim.

ali fatih' Alıntı:
Arkadaşlar ben sayın Yaşar Ergun'a katılıyorum.
burada bu kadar insan land rover hastalığından muzdarip olmuş(bu ihaleci akbabalar yüzünden)
burada bu konuyu okurken yaşar ergun'un yazısını okuduğumda beynimde bir kaç ampul yandı. peki biz madem bu kadar çok kişiyiz neden bu ihaleleri takip edip, üç beş kişi bir araya gelip satışta olan land'lerden alıp az karla yine buranın üyelerine satmıyoruz. veya bunu tek başına yapmak isteyenlerde olabiir.
amaç bu arçlara ulaşma şansı az olan ama gönlünde bir land rover defender alma hayali ile yanıp tutuşan benim gibi hastalara yardım etmek :smiley:))))
ama bunun gerçekten oturulup tartışılması gerekir. bu nasıl olur nasıl yapılır. iyice tartışmak gerekli gibi geli,yor bana...
veya hiç olmazsa ihale rehberi diye bir bölüm açılsın güncel ihaleler orada yayınlansın.

saygılarımla

Ali Fatih Güngör

bencede çok mantıklı bir fikir. ya aslında benim anlamadığım. bu landlar türkiyete üretilmiyormu parçalarıda gayet ekonomik sayılır. e neden fiyatları bu kadar yüksek peki bunu bi türlü anlamış değilim doğrusu.

umutcelikel' Alıntı:
Ankara defterdarlığı ihalesine 20 ye yakın katılımcı teklif vermiş ve 15.000 YTL civarına satılmış ki en az 20.000 YTL ye mal olacak...İnanılır gibi değil düz dizele bu rakam. Millet delirdi galiba.

abi gerçekten akıl işi değil 20-25 liraya daha temiz tdi ler var piyasada neden onlardan almıyorlarki. km belki biraz fazla olabilir kurum araçlarına göre ama yinede çok yüksek abi. ben 10 yıl para biriktirmem lazımki böyle bi araç alayım...:(

Ben bugün döndüm istanbuldan ve Ankaradaki ihaleye katılamadım ama aldığım bilgiye göre 15600 e araç satılmış ve masraflarıyla birlikte 20 bin'e çıkarmış. Yaklaşık 20 kişi katılmış. Durum hem vahim hem enteresan.
Saygılarımla,

İhaleye 18 kişi katıldı. Araç için son teklif 15.050 ytl verilmiş ve ihale komisyonu 50 ytl daha yükseltme istemiş. Böylece 15.100 ytl + kdv'ye (%18) alım-satım masrafları ve karar pulu damga vergisi vb masraflar ilave olrak satıldı. Aracın oradan çıkış maaliyeti 20.000 ytl'ye yaklaşır.
Eğer alan kişi kendi kullanacak ise ve uzuuuun yıllar bu aracı kullanıp çocuğuma miras bırakacaksa ve hepsinden önemlisi orijinal ellenmemiş bir araç alıp kendi zevkine göre yaratma hobisi varsa çok da fazla ödedi denemez. (Araç düz dizel ama modeline göre gerçekten çok diri ve temiz idi.)
Benim beklentim ihalenin 2-3 bin ytl daha aşağıda bağlanmasıydı. Alana tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız bol çamurlu günlerde kullanmak nasip olsun.

arkadaşlar çakallara meydan vermemek konusunda defender almak isteyen benim ve sizin gibi arkadaşların ihalelerden birbirimizi haberdar etmemiz iyi yada kötü alınır yada alnmaz şeklinde belkide ihale günü nasıl onlar birlikte hareket ediyorsa bizlerde onlar karşısında birlikte olmalıyız genelde defender almak isteyen bizler aldıktan sonra bu işi takıp etmiyoruz kendi arabamızı aldık gerisi bizi ilğilendirmez oluyor

arkadaslar henuz defender'i arazide deneyememis arkadaslar icin soyluyorum ... ben 4x4 olarak Niva ve toyota hilux u yeterli oldugunu dusundugum bir sure denedim ve kullandim ... kesinlikle onlarda iyi araclar ama Defender alip denedikten sonra .. bu sitedeki tum arkadaslarin bakimli ve orta halli donanimli da olsa bir Defender ile yapabileceklerini gorebilmelerini diliyorum ... :smiley:
Ertugrul

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR