Land cruiser 76 hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vanguard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,762

Vanguard

Kamp I
Otomobil firmaları her modeli belli bir amaca yönelik üretiyorlar. Aynı görevi görecek 2 farklı aracı üretmenin mantıksız olduğunu düşünüyorlar haklı olarak. Örneğin Toyota Land cruiser'ı farklı, Toyota Rav4'ü farklı, hilux'ı başka amaçla üretiyor. Land Cruiser 76 da şahane bir model gerçekten. Şanssızlık, en güzel modellerin Türkiye'de olmadığı gibi LC 76 da Türkiye'ye gelmiyor maalesef. Yukarıda bahsettiğim gibi modeller arasında az çok işlevsel farklılıklar varsa Toyotanın hala ürettiği LC 76 bunların arasında nerede bulunuyor . Üstünlük ve eksikleri neler diğer modellere göre?

Etiketler
Ynt: Land cruiser 76 hakkında

Elinizde varsa fotoğraf da ekleyerek, bahsettiğiniz Land cruiser 76 hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler.

Dediğim aracın kodu farklı olabilir ama işte bu resimdeki Land cruiser[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

2010_toyota_landcruiser_76_wagon_gxl_70_series_road_test_review_39-4b77a53f087fd-935x595.jpg

2010_toyota_landcruiser_76_wagon_gxl_70_series_road_test_review_27-4b77a53e81579-935x595.jpg

2010_toyota_landcruiser_76_wagon_gxl_70_series_road_test_review_30-4b77a53ea01a1-935x595.jpg

2010_toyota_landcruiser_76_wagon_gxl_70_series_road_test_review_32-4b77a53eb075e-935x595.jpg

2010_toyota_landcruiser_76_wagon_gxl_70_series_road_test_review_39-4b77a53f087fd-935x595.jpg

Paylaşımınız için Teşekkürler. Hakikaten, çizgileri çok hoşmuş aracın.(Türkiyede olmaması kötü)

güney afrikada üretiliyor bu kasalar ama malesef ülkemizde yok en azından ben hiç raslamadım kamu bu araçlardan alsa idi bir yırmı yıl sonra biz alabilirdik birtane

Son resimlerdeki araç ayni araç mi ?
harici webasto ve kilitlerde harici sonradan takma teyp orj degil. Ayrica bu araçlar arkalar makasli mi çikiyor. Kaput hava girişide yok hadi benzinli dedik onu geçtik ama bu resimleri gorunce puani dustu benim gozumde.

En üstteki benim gönderdiğim 2010 model imiş ve themotorreport sitesinden (Avustralya), sonraki beyaz olan ilki o da caradvice sitesinden o da 2008 modelmiş galiba (Avustralya), en son olan ise Rusya'dan alınma galiba. Onun model ve özelliklerini bilmiyorum. Üsttekilerden beyaz caradvice sitesinden alınan 4.5 litre turbodizel V8'miş tekrar baktım. Benim koyduğum bordo olanın özellikleri ise şöyle:

2009 Toyota LandCruiser 76 Wagon GXL
Body Type Wagon
Classification Commercial Vehicle
Configuration Front-Engined
Engine Type 1VD-FTV
Cylinders V8
Capacity 4461cc
Bore - Stroke 86.0mm x 96.0mm
Compression Ratio 16.8:1
Cooling Liquid-Cooled
Fuel System Diesel
Induction System Turbo
Max Power 151kW @ 3400rpm
Max Torque 430Nm @ 1200-3200rpm
Kerb weight 2220kg (Workmate), 2190kg (GXL)
Economy 11.9 l/100km (claimed)
CO2 Emissions 313g/km
Transmission 5-Speed Manual
Drive Type 4-Wheel-Drive
Fuel Tank Capacity 90 litres
Suspension Front Rigid live axle, leading arm, coil springs, dampers and anti-roll bar
Suspension Rear Rigid live axle, semi-elliptic leaf springs, dampers.
Brakes Front 322mm x 32mm ventilated discs, four-piston fixed calipers
Brakes Rear 312mm x 18mm ventilated discs, single piston sliding calipers
Wheels 16 x 7-inch alloy, full-size alloy spare
Tyres 267/70R16 Dunlop Grandtrek AT1
Wheelbase 2730mm
Track Front 1515mm
Track Rear 1420mm
Ride Height 230mm
Seating Seats 5
Cupholders 1
Towing Capacity braked 3500kg
Towing Capacity Un-Braked 750kg
Passive Safety Features Dual front airbags, lap-only seatbelt for centre rear passenger, three-point seatbelts for all other occupants
Interior Trim Type Fabric
Audio System Single disc CD audio system with AM/FM tuner, MP3 compatibility, USB and 3.5mm auxillary input. Bluetooth hands-free integration fitted.
Headlight Type Halogen
Price Basic $58,540 (LandCruiser 76 Workmate, before on-road costs).

Teknik terimlerden anlayan arkadaşlar doğru tercüme edebilir ama arka süspansiyon leaf diyor, bu makas olabilir.[attachment=1][attachment=1][attachment=1][attachment=1][attachment=1]

Yalnız şöyle bir yorum var, 70 serisi LC'ler arasında en sert olanı. Bu aracı Bağdat'a bırakın 1 sene sonra gidip alın ve sadece kontağı çevirin.

Valla önceki resimleri nasıl göndermişim bilemiyorum ama bir türlü aracın diğer resimlerini gönderemedim. Evet arkalar makaslı, teyp sonradan takılma değil orijinal, toyota diyor üzerinde. Resimleri ekleyemedim ama linki vereyim en azından

http://www.themotorreport.com.au/48703/2010-toyota-landcruiser-76-series-gxl-wagon-road-test-and-review

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.