Land Rover ABS Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Airport34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,673
Ynt: Land Rover ABS Sorunu

Serdar'a kesinlikle katılıyorum, arazi araçlarında ABS nin kullanım alanı binek araçlara göre oldukça kısıtlı aslında, yani doğru kullanım şeklini düşünürsek kısıtlı. Karlı ve buzlu yollarda Low range kullanmak ve frene hafifçe basmak en doğru sürüş şekli, ABS sizi karda buzda kurtarmayabilir, dönüş algılamaz aracı duruyor gibi düşünürse sadece "gır gır" eder ama yavaşlatmaz, çok kez başıma geldi :smiley: Frene bastıktan sonra kötü bir zeminde tüm sistemler hikaye (Quattro hariç), çok kötü olmayan bir zeminde de zaten fren dozunu ayarlayarak güvenli duruş sağlanır, yani işin özü ABS varsa iyi ama yoksa da çok problem değil bence :smiley:

Etiketler
Ynt: Land Rover ABS Sorunu

Aygazda çalıştığım dönemde, çalışma süremin neredeyse 1/3 otomobilde geçmişti. iki yılda 125.000 km yol yapmıştım. Şirket bize Demir Bükey'den ileri sürüş teknikleri dersi aldırmıştı. ABS'li ve ABS'siz araçlar ile frenleme ve manevra üzerineydi eğitim yoğunluklu. Orada öğrendiğimiz sonra da test ettiğimiz ABS aracın fren mesafesini kısaltmıyor. Hatta bazı araçlarda uzamasına bile neden olabiliyor. Tabii ABS'li araçta frenleme yaptığınızda manevra yapabilmek, hayat kurtarabilecek bir ayrıntı.
Benim araçta da ABS çok çabuk devreye giriyor. 2,5 tonluk cüssesinden mi yoksa ABS'de bir zaafiyet mi var bilmiyorum. Bir kaç ay önce Borusan yazı ile aracı servise çağırmıştı. ABS ile ilgili bir aksiyon var kontrol edeceğiz dediler fakat detayını açıklamadılar. Ondan sonrasında ABS daha çabuk devreye girmeye başladı sanki. Servis'e güvensizliğim nedeni ile psikolojikte olabilir tabii. Henüz emin olamadım.

Ynt: Land Rover Abs Sorunu

Ben de, '97 Discovery'imi aldığımda ABS arıza uyarısı sürekli yanıyordu.
Servisteki kontrolde sağ arka sensörde arıza bulundu.
Arka sensörler sağ ve sol set halinde geliyor ve Türkiye'de 1.700 ila 500 TL arasında; İngiltere'de de 600 ila 60 GBP arasında buldum.Son çare olarak aliexpress'e baktım ve bingoo:smiley:

http://www.aliexpress.com/item/ABS-WHEEL-SPEED-SENSOR-FOR-LAND-ROVER-DISCOVERY-REAR-LEFF-RIGHT-94-99-STC1750/1667582881.html
Buradan kargo dahil 38 USD'ye sensör getirttim, takıldı.Bostancı Oto Sanayi'de Sinan Elektrik'te logbook ile arıza kaydı 50 TLye silindi ve şimdilik herşey yolunda:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler