Land Rover Alırken ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,156

arkhem1

Ana Kamp
Yer
Antalya-Alanya
Herkese selamlar,
land rover e meraklı olup ta almak isteyen arkadaşlar aracı incelerken nelere dikkat edip deneme sürüşünde aracın çalışanlarını ne şekilde muayene ederek araç hakkında bilgi sahibi olup daha sonra zarar etmezler. Yeni araç almayı düşünen benim gibi tüm acemi arkadaşlar adına bilgisi olan arkadaşların tercübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: Land Rover Alırken ?..

"Landrover" derken "defender" mi demek istediniz?, yoksa başka bir modelmi?, hangi yıllar arası? Bunları biraz açarsanız daha net cevaplar verilebilir.

Selamlar

Land Rover derken ben defender den bahsedeyim aracın en pahalı kısımları olan kaporta , kapı iç frofil , ön göhüs cürük olmamasına dikkat edilir
yürüyen aksamdan ses gelebilir önemli bir sorun çımaz lastik takozları amortisör lastikleri değişince bütün sesler kesilir direksiyon rotillerde boşluk yoksa direksiyon da hala boşluk varsa önemli , direksiyon ayarı sona gelmiş olabilir yani direksiyon bitmiş olabilir diferansillerden uğultu geliyorsa çokda önemli degil 200.250 tl ye bütün bilyaları örjinal bilyelerle degişebilirsiniz lastik ölçüleri 7,50,16 yada 235,95,16 dan başka ölçü olmamasına dikkat edilir

eger düz dizel araç alınacaksa enfazla 8 saniye isitılarak çalışması gerekir ilk çaliştırmada kara duman verebilir ama motor isındıktan sonrda aşırı kara duman vermemesi gerekir aksi halde pompa yada enjektör bakımı yapılmalıdır
şimdilik aklıma gelenler bunlar

land rover derken genelde hepimizin ilgilendiği defender ve disco yu kastediyorum , istediğim örneğin biraz açarak anlatayım araca bindik çalıştırdıktan sonra motorun durumunu usta yoksa ' yunus bey biraz bilgi vermiş' iyi veya kötü durumda oldugu konusunda bize bilgi verecek ipuçları nelerdir aracın arazi şanzımanı veya kilitlerinnin durumlarını anlamak için ufak ip uçları dikkat edilmesi gereken püf noktaları gibi

araç natamam ise öncelikle ön göğüs tavan ve arka çamurluklarda kabarma ve çürük olmamalı .Aracin yağmur oluklarında izalasyon malzemesi bulunmamalı. Torpidoda güneş yanığı olmamalı.Tavan kaplaması sarkmış ve iç yan barların korumaları tam olmalı. Para tutan kısımlar bunlar. Ön takım motor ve şanjman parçaları oldukca ucuz ve çıkma bulunabiliyor.Motorun durumuna gelince bir ustaya göstermekde fayda var...

bende bir aydır land alıcam diye internetteki bütün discoverylerin özelliklerini didik didik inceliyorum hatta birtanesinide görmeye gittim ama hala karar veremedim çünkü gözümü çok korkuttular parçası pahalı dizel alırsan 200 binde motor ister benzinli alırsan lpg de problem yaşıyabilirsin yada discoyla sağlambi offroada girdiğinde ya şaft koparır yada aks keser dediler sen cj al falan diyolar bende şaşırdım napıcağımı birde istedikleri fiyatlar yüksekmi yoksa uygunmu onuda bilemiyorum acaba bu konuda bana biri yardımcı olabilirmi ?
şimdiden teşekkürler.

eray merhaba, bende uzun zamandır araştırıyorum sonuç olarak en saglam land cruzer ama dezavantajı çok fazla ve imkanları çok zorluyor gerek maliyet olarak gerek bakım zorlugu usta ve parça sıkıntısı netice de land rover defender veya disco 1 de karar kıldım şimdi uygun araç ve daha ince özelliklerini araştırıyorum.

disco alacaksanız (yada LC) ve araçtan fazla anlamıyorsanız en güzeli götürün bir YETKİLİ servise, neyi var neyi yok söylesinler size, 100tl nize malolur ama ne aldığınızı yada alacağınızı bilir ona göre pozisyon alırsınız, zira bu yaştaki araçların 0 hata ile olamayacağını yada 0 hatalı araçların şu anki piyasa fiyatında olamayacağını az çok hesap etmeliyiz

defender için Yunus kardeşim söylemiş gerekeni,

selamlar.
Mesut

mesut kardeş dediğin doğru ama benim beğendiğim discoveryinin biri boluda diğeri vanda şimdi ben hangisini hangi servise götirim :( sahiplerinin ve resimlerden gördüklerimizle yetiniyoruz :(

eraylive' Alıntı:
bende bir aydır land alıcam diye internetteki bütün discoverylerin özelliklerini didik didik inceliyorum hatta birtanesinide görmeye gittim ama hala karar veremedim çünkü gözümü çok korkuttular parçası pahalı dizel alırsan 200 binde motor ister benzinli alırsan lpg de problem yaşıyabilirsin yada discoyla sağlambi offroada girdiğinde ya şaft koparır yada aks keser dediler sen cj al falan diyolar bende şaşırdım napıcağımı birde istedikleri fiyatlar yüksekmi yoksa uygunmu onuda bilemiyorum acaba bu konuda bana biri yardımcı olabilirmi ?
şimdiden teşekkürler.
Eğer xj , zj ile disko , defender arasında karar veremiyorum derseniz anlarım cj bu klasmanda bir araç degil

yunus usta gecen birtane tek kapı land rover discoya bakmaya gitim arabanın dıştan görünümü çok iyi ama motorun silindir kapağının çevresinden yağlr akmış altına baktım karterinde cevresinden yağlar akmış herlade dedim bu araba conta yakmış heryerinden kaçırıyor bi anda araçtan soğudum ama daha sonra birside dediki land olupta yağ akıtmayanı yoktur :smiley: şimdi ben napim :smiley: dediğim araçta 85 binde 1990 model ama 2008 trafiğe çıkmış diyolar alsammı almasammı hala kararsızımm ?

eraylive' Alıntı:
yunus usta gecen birtane tek kapı land rover discoya bakmaya gitim arabanın dıştan görünümü çok iyi ama motorun silindir kapağının çevresinden yağlr akmış altına baktım karterinde cevresinden yağlar akmış herlade dedim bu araba conta yakmış heryerinden kaçırıyor bi anda araçtan soğudum ama daha sonra birside dediki land olupta yağ akıtmayanı yoktur :smiley: şimdi ben napim :smiley: dediğim araçta 85 binde 1990 model ama 2008 trafiğe çıkmış diyolar alsammı almasammı hala kararsızımm ?
Öncelikle ben usta degilim :smiley:
dogrudur land rover olupta yağ akıtmayanı yoktur ama gerçekten disco dan anlamam bişey demem yanlış olur
ama kapak derken silindir kapağımı piyano kapağımı silindir kapağından yağ geliyorsa zate o araç çalişmaz olduğu yerden kalkmaz piyano kapağı işi bilmeyten biri tafafından sıcakkken söküldüyse zate bırdaha tutmaz
bizdeki defenderlerin birtanesi sibop ayarı istiyor sırf sökülünce yağ koyvermeye başlayacak diye yapmıyoruz bilmem anlatabildimmi

diskoda 85 bin km dediniz hangi motor dizelmi benzinmi v8 mi nedir soylerseniz bu aracı kullanan arakadaşlardan cevap alabilirsin

eraylive' Alıntı:
mesut kardeş dediğin doğru ama benim beğendiğim discoveryinin biri boluda diğeri vanda şimdi ben hangisini hangi servise götirim :( sahiplerinin ve resimlerden gördüklerimizle yetiniyoruz :(

Van da yetkili servis ;
Oto Sömer
Büyük Sanayi Sitesi 9/1 Van tel: 432 2231939

Bolu için bulamadım ama Bolu da da siteden tanıdığmız çok arkadaşımız var, yardımcı olacaklardır mutlaka,

ayrıca yanınıza bilen birini alıp gidebilirsiniz, böyle bir tanıdığınız yoksa bunu yakınınızdaki servisten isteyebilirsiniz

:smiley: yunus bey motorun piyano kapağının yanlarından yağ akıtmıştı sanırım dediğiniz gibi sıcakken söktüler sonrada bir ayar tutturamadılar heralde .
bu araç 2008 yılında gümrükten çıkmış tek kapı bir disco 2.500 dizel motor var üstünde kilometresi 85.000
aracı alıp bir servise götürme şansım yok sahibi vermiyor çünkü aracı tanıdık land serviside yok alıp getirelim arabayı öyle kaldık iki arada bir derede :smiley:
bu arada 14 istiyorlar fiyat nasıl sizce ???

eraylive' Alıntı:
şimdiden teşekkürler.

Hayatında Discoya binmemiş adamların laflarına bakmayın, bugüne kadar araziye gidip geri dönmemiş disco I göreniniz varmı? evet %1 , Peki CJ ;D ;D

Doğru yapılmış lpg de problem olmaz, Türkiye şartlarındaki kötü dizel yakıtlarla 200 bin i geçen dizel motor zaten çok azdır. eğer uzun ömürlü dizel motor istrseniz en iyisi 2.5 dizel defender, sıvı olan herşeyi yaktığı rivayet edilir, ama performan işin içine girince modern motorlara yönelmek gerekiyor doğal olarak onlarında ömür problemleri ortaya çıkıyor.

Yağ sızdırma landrover da bir hastalıktır ama dediğiniz yerlerden değil, v8 ler neredeyse hiçbiryerinden yağ sızdırmaz, usta hatası veya kötü malzeme kullanılmamışsa, sızdırmanın olduğu yer arazi şanzımanı veya ana şanzıman ile arazi şanzımanının birleştiği noktadır, karter çevresinde gördüğünüz yağ eğer terleme şekline benziyorsa muhtemelen motordan değil , döndükçe sıçrayan şaft istavrozlarının gresidir, çok nadir olarak krank keçesi fazla yağ konulduğu durumlarda bozulur ve sızdırır. Asla v8 de min ve max çizgilerinin arasındaki boşluğun üzerinde yağ koymayın.

Bunlar haricinde yağ sızdırmanın normali yok, tek kelimeyle kötü veya özensiz işçilik ya da kalitesiz yedekparça , V8 lerde sibop ayarı diye birşeyde olmaz, hidrolik iticiyle çalışır ayar istemez, kalın yağ konulmuşsa (20-50 gibi) düzgün çalışmaz, piyano millerinin kapakları sökülürken yunusun dediği gibi soğuk olmalı, lastik contaları asla benzin vb malzemelerle temizlenmemeli , mümkünse yeni contayla yerine takılmalı, bunlar yapımazsa buralardan sızdırma meydana gelebilir.

Discoda dkkat etmeniz gereken en önemli parçalar iç trim parçaları bunlar hem pahalı hemde siparişle geliyor, sürümü pek olmayan parçalar olduğundan yan sanayileri yok, diğer bir nokta dış kaporta hasarları , alüminyumu herkes çekiçleyemediği için ancak yeni parçayla onarılabiiyorlar, bunun haricindeki herşeyin çözümü ucuz ve kolay, neredeyse markette bile bulunabilir , hiçbir sıkıntınız olmaz.

Selamlar

yavuzbey inanın anlattıklarınız içime biraz su serpti bu benim kafama takılan disco 2.5 td dediğiniz gibi en üstteki piyanoların kapağı açılmış sanırım ama neden açılmış onu bilmiyorum gider öğrenirim :smiley: alt tarafta karter kapağının sol tarafında yağ gördüm belki dediğiniz gibi difransiyelden yada başka biyerdende atmış olabilir sahibi aracın bakımlarının borusanda yapıldığını söylüyor olmazsa borusanı arasam plakasından neler yapıldığını yada araç hakkında bilgi verirlermiki ?
birde dizel olmasının yaratıcağı artı ve eksileri söyleme şansınız olurmu ? çok soru soruyorumbelki ama kusuruma bakmayın arazi vitesinde sorun varsa nasıl anlarım yada anlama şansım varmı ?? ilginize ve yardımlarınıza şimdiden çok teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,141
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler