Ynt: Land Rover Alırken ?..
eraylive' Alıntı:
bende bir aydır land alıcam diye internetteki bütün discoverylerin özelliklerini didik didik inceliyorum hatta birtanesinide görmeye gittim ama hala karar veremedim çünkü gözümü çok korkuttular parçası pahalı dizel alırsan 200 binde motor ister benzinli alırsan lpg de problem yaşıyabilirsin yada discoyla sağlambi offroada girdiğinde ya şaft koparır yada aks keser dediler sen cj al falan diyolar bende şaşırdım napıcağımı birde istedikleri fiyatlar yüksekmi yoksa uygunmu onuda bilemiyorum acaba bu konuda bana biri yardımcı olabilirmi ?
şimdiden teşekkürler.
Hayatında Discoya binmemiş adamların laflarına bakmayın, bugüne kadar araziye gidip geri dönmemiş disco I göreniniz varmı? evet %1 , Peki CJ ;D ;D
Doğru yapılmış lpg de problem olmaz, Türkiye şartlarındaki kötü dizel yakıtlarla 200 bin i geçen dizel motor zaten çok azdır. eğer uzun ömürlü dizel motor istrseniz en iyisi 2.5 dizel defender, sıvı olan herşeyi yaktığı rivayet edilir, ama performan işin içine girince modern motorlara yönelmek gerekiyor doğal olarak onlarında ömür problemleri ortaya çıkıyor.
Yağ sızdırma landrover da bir hastalıktır ama dediğiniz yerlerden değil, v8 ler neredeyse hiçbiryerinden yağ sızdırmaz, usta hatası veya kötü malzeme kullanılmamışsa, sızdırmanın olduğu yer arazi şanzımanı veya ana şanzıman ile arazi şanzımanının birleştiği noktadır, karter çevresinde gördüğünüz yağ eğer terleme şekline benziyorsa muhtemelen motordan değil , döndükçe sıçrayan şaft istavrozlarının gresidir, çok nadir olarak krank keçesi fazla yağ konulduğu durumlarda bozulur ve sızdırır. Asla v8 de min ve max çizgilerinin arasındaki boşluğun üzerinde yağ koymayın.
Bunlar haricinde yağ sızdırmanın normali yok, tek kelimeyle kötü veya özensiz işçilik ya da kalitesiz yedekparça , V8 lerde sibop ayarı diye birşeyde olmaz, hidrolik iticiyle çalışır ayar istemez, kalın yağ konulmuşsa (20-50 gibi) düzgün çalışmaz, piyano millerinin kapakları sökülürken yunusun dediği gibi soğuk olmalı, lastik contaları asla benzin vb malzemelerle temizlenmemeli , mümkünse yeni contayla yerine takılmalı, bunlar yapımazsa buralardan sızdırma meydana gelebilir.
Discoda dkkat etmeniz gereken en önemli parçalar iç trim parçaları bunlar hem pahalı hemde siparişle geliyor, sürümü pek olmayan parçalar olduğundan yan sanayileri yok, diğer bir nokta dış kaporta hasarları , alüminyumu herkes çekiçleyemediği için ancak yeni parçayla onarılabiiyorlar, bunun haricindeki herşeyin çözümü ucuz ve kolay, neredeyse markette bile bulunabilir , hiçbir sıkıntınız olmaz.
Selamlar