Land Rover Defender İçin Vinç Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan itfaiyeci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,977

itfaiyeci

dostluk kazansın
Yer
karagümrük
arkadaşlar 1990 model defendere ön vinç almak istiyorum
1-bunlar kaç çeşittir
2-nasıl çalışırlar
3-kaç kg çekerler
4-halat uzunlukları ip kalınlıkları nedir
5-ruhsata işlemek gerekirmi k-gerekirse nasıl işlenir
6-kendimiz söküp takabilirmiyiz
7-fiatları ve menşeileri madeni ? ne malıdır
8-araca taktık diyelim çakdırma olasılığımız nedir hacıhüsreve sık gidiyorumda
başka sorular aklıma geldikçe soraraım

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender İçin Vinç Önerileri

Bildiğim kadarıyla 9000lb olanı 1350 civarında tamponuyla beraber 2000 i gecer sanırım takan arkadaşlar bılırler Arb tampon benım cok hosuma gidiyor bi arastır derim .ruhsata işletmek gerekiyor bılıyorum ama nasıl yaptırılıyor onu bılmıyorum :smiley:

defenderin standart tamponun üstüne vinç takılıyormu yoksa vinç tamponu şart mı? benim standart tampon daha hoşuma gidiyor yardımcı olursanız memnun olurum

1-bunlar kaç çeşittir --> elektrikli, mekanik, hidrolik

2-nasıl çalışırlar --> elektrikli olan, aküden aldığı gücü kendi motorunu çevirmek için kullanır. Mekanik olanı, aracın şaft çıkışından (PTO) aldığı çevirme gücünü normal ana şanzımanının hareket yeteneği ve oranında kullanarak halatı sarar. Hidrolik olanı, PTO çıkışından alınan güç bir pompayı besler. Bu pompa yağ basıncını vince iletir ve çalışmasını sağlar.

3-kaç kg çekerler --> her vincin kendi gücü ve kapasitesi farklıdır.

4-halat uzunlukları ip kalınlıkları nedir --> çok bilgim yok ama, halat uzadıkça çekiş gücü düşer.

5-ruhsata işlemek gerekirmi k-gerekirse nasıl işlenir --> Gerekir, denir. CE belgesi, faturası ve projesi ile başvurmak gerekiyor.

6-kendimiz söküp takabilirmiyiz --> Normal modellerini sökmek zaman alır. Ama en nihayetinde yapabilirsiniz. Mekanik ve hidrolik olanı sökmek, elektrikli vinci sökmeye nazaran daha uzun süre alacaktır. Bazı vinç modelleri, sökülüp takılabilir yapılmıştır. Ön ve arka tampona taktığınız sabit aparatın üzerine monte edilebilir ve istenilen yönde kullanılabilir.

7-fiatları ve menşeileri madeni ? ne malıdır --> Marka modele göre fiyatlar çok değişken. Geneli Çin menşeili parçalar içeriyor, ama markaları ABD, İngiltere, Avusturalya gibi ülkeler oluyor.

8-araca taktık diyelim çakdırma olasılığımız nedir hacıhüsreve sık gidiyorumda --> Şu vakte kadar vincini çaldıran var mı???

kokteknik' Alıntı:
defenderin standart tamponun üstüne vinç takılıyormu yoksa vinç tamponu şart mı? benim standart tampon daha hoşuma gidiyor yardımcı olursanız memnun olurum

Standart tampona vinç takabilmek için tamponun altına gelecek şekilde, uçları şase ayaklarına bağlanacak bir tabla yaptırmanız gerekir. Hazırda satılan versiyonları da mevcuttur. Bu tablaları kullanarak bir vinç bağlayabilirsiniz.

kokteknik' Alıntı:
şart mıdır tubular tanpon sormak isterim

Tubular şart değil, başka bir model tampon da olur. Ancak, itiraf etmekte fayda var: Tubular tampon Defender'a ayrı bir karizma katıyor... Alışagelmiş köşeli hatları olan çelik tampona göre de hafif olduğunu da belirtelim.

itfaiyeci' Alıntı:
arkadaşlar 1990 model defendere ön vinç almak istiyorum
1-bunlar kaç çeşittir
2-nasıl çalışırlar
3-kaç kg çekerler
4-halat uzunlukları ip kalınlıkları nedir
5-ruhsata işlemek gerekirmi k-gerekirse nasıl işlenir
6-kendimiz söküp takabilirmiyiz
7-fiatları ve menşeileri madeni ? ne malıdır
8-araca taktık diyelim çakdırma olasılığımız nedir hacıhüsreve sık gidiyorumda

Merhabalar,

Sorularınızı sağolsun Engin Bey cevaplamış. Vinç seçimi yapılırken aracın ağırlığı ve üzerindeki ekstra ağırlıklar dikkate alınmalıdır. Aracınızın ortalama 2000 kg. olduğunu düşünürseniz minimum 3600 kg'lık bir vinç işinizi görecektir. Makara düzenekleriyle çekme sırasında 2 kat çekme kuvveti ( o oranda hız düşüyor ) elde edebilirsiniz.

Kişisel montaj konusunda kişinin becerisiyle alakalı bir durum derim. Bu işlemi hiç yapmadıysanız bilen bir kişiyle yapmanızı veya ustasına götürün derim. 3-5 ekonomi yaparken ters bağlantı neticesinde vinç ve araca zarar verebilirsiniz. Benim aracımda radyatörle tampon arasına gizlenmiş olarak duran Warn M 6000 var. Gizli vinç görüntü olarak hoş, arazide zor olabiliyor. Aracın kafa üstü çakıldığı bir pozisyonda vincin üstünde bulunan serbest bırakma koluna ulaşmanız imkansız olabiliyor. Bu işlemi yapamadığınız takdirde kumandayla boşaltmak zorunda kalır, aküyü gereksiz deşarj edebilirsiniz. Allta aracımın resmi var, fikir sizin dışarı veya içeri... Aracı aldığımda söküp bakımını yaptım 4-5 saatlik bir iş.

Kolay gelsin.

IMG_5648.jpg

bence çelik tampon ve warn 9000 cuk olur :smiley:

Vinç alırken aracınızın ağırlığının iki katını hesap edin,bu sayede hem vincinizi yormamış olur hemde daha uzun süre hizmet etmesini sağlamış olursunuz. Off road aracı için uygun bir elektrikli vinç aracın ağırlığına göre 5000 lbs den başayıp 12000 lbs ye kadar bulunabilir. 1000 lbs = 450 kg gibi düşünürseniz 9000 lbs lik bir vinç 4050 kg tek halatta çekiş gücü sunar ki buda Defender için yeterlidir.Çok extrem koşullarla karşılaşırsanız vinç halatınıza makara uygularsınız.(çift halat olur) Bunun sonucunda çekiş gücünüz ikiye katlanırken (4050 kg x 2 = 8100 kg) çekiş hızınız yarıya düşer.

Marka konusunda ucuz ve telaffuzu zor çin malı markalardan uzak durun yedek parçası yoktur paranız boşa gider.

Warn en iyisidir yedek parça sıkıntısıda yoktur ama diğerlerine göre baya pahallıdır.

T-Max ise garip markalı çinlilerden çok çok iyidir.Warndan ucuz,Çin markalarından pahalıdır ve bence optimum karardır.

Forumda T-Max kullanan bir çok arkadaşımız var ve memnun olmayan yok gibi.Hem ithalatını sponsorumuz Huma Oto yapıyor,yedek parçada tedarik ediyorlar ve Gezenbilir üyelerine indirimi var.

bende tmax 11000 alıyorum bu hafta sordum soruşturdum gayet iyi yorumlar aldım

edaghan' Alıntı:
1-bunlar kaç çeşittir --> elektrikli, mekanik, hidrolik

2-nasıl çalışırlar --> elektrikli olan, aküden aldığı gücü kendi motorunu çevirmek için kullanır. Mekanik olanı, aracın şaft çıkışından (PTO) aldığı çevirme gücünü normal ana şanzımanının hareket yeteneği ve oranında kullanarak halatı sarar. Hidrolik olanı, PTO çıkışından alınan güç bir pompayı besler. Bu pompa yağ basıncını vince iletir ve çalışmasını sağlar.

3-kaç kg çekerler --> her vincin kendi gücü ve kapasitesi farklıdır.

4-halat uzunlukları ip kalınlıkları nedir --> çok bilgim yok ama, halat uzadıkça çekiş gücü düşer.
uzayınca cekiş gücü düşmez ama, tanburdaki sarılan halat katı arttıkca düşer, zira moment kolu uzamaya başlar.
ucuzlarda 60 feet, iyilerde 100 feet (30 metre) halat oluyor

5-ruhsata işlemek gerekirmi k-gerekirse nasıl işlenir --> Gerekir, denir. CE belgesi, faturası ve projesi ile başvurmak gerekiyor.

6-kendimiz söküp takabilirmiyiz --> Normal modellerini sökmek zaman alır. Ama en nihayetinde yapabilirsiniz. Mekanik ve hidrolik olanı sökmek, elektrikli vinci sökmeye nazaran daha uzun süre alacaktır. Bazı vinç modelleri, sökülüp takılabilir yapılmıştır. Ön ve arka tampona taktığınız sabit aparatın üzerine monte edilebilir ve istenilen yönde kullanılabilir.

7-fiatları ve menşeileri madeni ? ne malıdır --> Marka modele göre fiyatlar çok değişken. Geneli Çin menşeili parçalar içeriyor, ama markaları ABD, İngiltere, Avusturalya gibi ülkeler oluyor.

8-araca taktık diyelim çakdırma olasılığımız nedir hacıhüsreve sık gidiyorumda --> Şu vakte kadar vincini çaldıran var mı???
Hacıhüsrev i bilmem ama burada (UK) de cok, bu nedenle cıvataların kafasına gecen konik kapaklar satılıyor; benim cozümüm, cıvata kafalarına birer kücük kaynak-punta...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR