KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
araçlar şimdi gelmiştir abim tırla getirdi onları araçlar cok güzelmiş hatta bizim forum üyesi Murselim (adrenalin) lin araç boya bile istemiyormuş bi cila yapsan bile yetermiş bende daha görmedim yarın görecem
araçlar şimdi gelmiştir abim tırla getirdi onları araçlar cok güzelmiş hatta bizim forum üyesi Murselim (adrenalin) lin araç boya bile istemiyormuş bi cila yapsan bile yetermiş bende daha görmedim yarın görecem
bu işlerde işten anlayan birileriyle araç seçmek en iyisi yani neresi sorun olur neresi olmaz
adam araçların vites topuzu yok diye kötülemedigi şey kalmadı yanii 3lira lık yeş birmem demek istedigin anlaşıldımı
anladım hocam.hiç bu tarz bi araba toplamadım yani off road tarzı.ama geçmişte 5-6 tane hasarlı araç alıp toplamışlığım var.az çok anlarım araba işinden.ama çevremde defender hakkında teknik bilgisi olan kimsemde yok açıkçası teknik açıdan kormuyorumda diil yani...
Teknik açıdan biraz anlatayım o zaman öncelikle en önemlisi ön göhüs çuruk olmayacak içinde koltuk olmasada olur pahalı seyler degil tavan kapı panzotu illa olacak pahalı şeyler torpido kesin olacak oda pahalı yürüyen aksam en ucuz bölüm diferansiyel şaft aks firen disk balata olmasada olur ucuzz seyler bütün farlar stoplar olmasın ucuz şeyler kapı iç frofilleri illa çürük olur önemli degil kaportacı yapar motor zate görünmez ama en fazla sorun kapakta cıkar oda çalıştırmadan anlaşılmaz oda cok pahalı degil yaptırılabilir
çamurluk agızı pılastiikleri pahalı kapı pahalı kaput cok pahalı camurluk pahalı
işanlah anlşatabilmişimdir.......
anladığım kadarıyla mekanik aksam ucuz kaporta ve aksesuar aksamı biraz pahalı.aliağadan bu akşam gelen araçları ihaleden kaça aldınız hocam çok özel değilse söyleyebilirmisiniz...
bu işlerde işten anlayan birileriyle araç seçmek en iyisi yani neresi sorun olur neresi olmaz
adam araçların vites topuzu yok diye kötülemedigi şey kalmadı yanii 3lira lık yeş birmem demek istedigin anlaşıldımı
Hayırlı ugurlu olsun temiz araclardan denk gelmiş harika cila atsan olur arac vardı 2 tane fln oda ona denk gelmiş kazasız belasiz kullanmak nasıip olsun
anladığım kadarıyla mekanik aksam ucuz kaporta ve aksesuar aksamı biraz pahalı.aliağadan bu akşam gelen araçları ihaleden kaça aldınız hocam çok özel değilse söyleyebilirmisiniz...
Ben 300Tdi kullandığım zamanlar hayret etmiştim. Pahalı zannedilebilecek parçalar çok ucuz, yerde görseniz almayacağınız parçalar çok çok pahalı idi. Örnek, Debriyaj hidrolik merkezi (fren limitörüne benzer bir dalga) orjinal Britpart İngiliz parça 32 TL idi. Ama gel gelelim (5 kapı Defenderdı aracım) arka bagaj kapağının yanındaki iki küçük camın içerisindeki döşeme plastiklerinin çifti 480 TL idi (USD 1.2 TL iken) şimdi düşünmek bile istemiyorum...Yunusun dediği gibi sinyal far vs gibi parçalar çok ucuz (gerçi onlarda da 20 ayrı kalite parça var, bazılarını takmak istemezsiniz)...Yürüyen dediği gibi ucuz, ancak arabayı komple dağıtmayacaksanız şanzıman toplanmasının işçiliği çok yüksek aklınızda olsun.(Şanzıman içeriden koltukların arasındaki saclar falan sökülerek yapılıyor. LR tamirinden anlamayan ustalarda zaten ya rezil ediyor yada yanına bile yaklaşmıyor.
Şimdiden kolay gelsin.
Dedigim gibi senle konusmustuk..... insallah ben yanılıyorumdur...... verdigim resimlerde bastan cekılen var hepsini kapsıyo sırayla 40 dan baslıo say 34 ü bulursun
birde eleştirilen konu için birşeyler yazmak istiyorum .kırıkkale hurda sahasında satılamayan araçları inceledim. vites topuzuyla i.ntercollingi biribirinden ayırabildiğimi zannediyorum.binek tipde 3 tane araç topladım ve 32 yıllık şöförüm.arkadaşlarıma oradaki araçlarla ilgili bilgi verirken genel olarak gördüğüm eksiklikleri yazmiştım .araçlarda mazot pompası şanjman ve difiransiyel gibi bazı önemli parçalar yokdu.vites topuzu geğil.