KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
bir satış sitesinde defender 90 gördüm resimleriyle birlikte 300 tdi orjinal land motorlu ve otomatik şanzumanlı nasıl uyguladıgını sordugumda discovery şanzumanı oldugunu vve direk uygulandıgını söyledi kişiyle telefonda görüştüğümde discovery ve defenderi ikisinide kulanan arkadaş varsa şanzumanların otomatik ve manuel oluşu dışında şanzuman balantılarına kadar aynı oldugu dogrumu ve 2.5 defende110 a da otomatik şanzuman uygulayacak olsak hangi şanzumanı uygulayabiliriz (bahsediğim araç aşagıdaki resimlerdeki 1988 mod defender 90)
Ynt: Land Rover Defender'e Otomatik Şanzuman Nasıl Uygulanabilir ?
Merhaba,
Araç sahibi foruma üye olan değerli bir ustamız. ilandaki araç da kendi aracı. eğer Defender'ınızı otomatik vites ile kullanmak istiyorsanız; kendisi ile tekrar görüşmenizi ve eğer İstanbul'da iseniz kendisine yaptırmanızı tavsiye ederim. TR'de uygulaması pek sık yapılan bir iş değil.
kendisiyle şifayen telefonda görüştüm ama yazdıklarım haricindede bişey soramadım ve kafamdada soru işareti oldugundan dolayı sormuştum nasıl oldugunu ve belirtiğim gibi bu araç resimdeki 90lık ben 2.5 motor 110 uygulama hakkında bilgi sahibi olmak isyiorum sordugum ondan dolayıdır
dablaya' Alıntı:
kendisiyle şifayen telefonda görüştüm ama yazdıklarım haricindede bişey soramadım ve kafamdada soru işareti oldugundan dolayı sormuştum nasıl oldugunu ve belirtiğim gibi bu araç resimdeki 90lık ben 2.5 motor 110 uygulama hakkında bilgi sahibi olmak isyiorum sordugum ondan dolayıdır
Defender 90 ve 110 nun aks mesafeleri dışında yürür aksam, motor ve şanzımanında bir değişiklik yok. Defender 90'a yapılan uygulama aynı şekilde 110'a da uygulanabilir.
emrahmarti' Alıntı:
Defender 90 ve 110 nun aks mesafeleri dışında yürür aksam, motor ve şanzımanında bir değişiklik yok. Defender 90'a yapılan uygulama aynı şekilde 110'a da uygulanabilir.
Otomatik şanzıman uygulaması açısından fark yaratmasa da bir bilgiyi paylaşmak isterim.(defender90-110 - disco ve RRC aynı alt yapıya sahip yorumu çok sık geliyor, dasıl orarak 110 un arka diferansiyeli hariç aynı alt yapı var denilebilinir (HI oranları vs hariç tabi)
Defender 110 un arka diferansiyeli diğerlerinden farklı. (sailsbury diferansiyel)
Defender 90 - Discovery - Range Rover lar arkada önde olduğu gibi Rover Diferansiyel kullanıyorlar.
gakyildiz' Alıntı:
Otomatik şanzıman uygulaması açısından fark yaratmasa da bir bilgiyi paylaşmak isterim.(defender90-110 - disco ve RRC aynı alt yapıya sahip yorumu çok sık geliyor, dasıl orarak 110 un arka diferansiyeli hariç aynı alt yapı var denilebilinir (HI oranları vs hariç tabi)
Defender 110 un arka diferansiyeli diğerlerinden farklı. (sailsbury diferansiyel)
Defender 90 - Discovery - Range Rover lar arkada önde olduğu gibi Rover Diferansiyel kullanıyorlar.
salisbury difransiyel kesinlikle çok sağlam hatta kırılamaz a yakın. ama şöyle bir durum var ki büyük. Örneğin bir 110 Defender arazide 33 lasitkle önü geçirip arka difransiyeli takıp kalırken, RRC yada disco 1 aynı yerdne 33 le difransiyeli oturtmadan geçiyor difransiyelleri daha ufak olduğu için. Bu yüzden def 110 un arka difransiyelini söküp RRC takmayı düşünen bir deli biliyorum
bu linkte biraz detay var daha detaylı anlatılmış sitelerde var ayrıca eski araçlarımda otomatik olanların bakımlarını yapan ustam sorun olmadığını söylemişti