Ynt: Land Rover Freelander II Test Sürüşü
petite - güneş'in yorumu...
merhabalar..
aslında yorum yapılacak bir şey yok.bayan gözüyle yapabileceğim yorum aracın çok havalı olmasıdır herhalde
öncelikle rengi dolayısıyla çok dikkat çekici bir araç.Siyah camlar çevredekilerde "içerideki de kim acaba " merakı uyandırıyor.Direksiyona geçtiğinizdeyse kendinizi kral gibi hissetmezseniz ben de petite değilim Yolda giderken bütün gözler üzerinizde yol alıyorsunuz.Normal şartlarda öyle çok dikkat çekmeyi sevmem ben ama bu araca biner binmez öyle havalı hissettim ki "etraftan bakarlarsa baksınlar,ben konforuma bakarım,deri koltuklu yüksek jeep içinde" dedimTrafik ışıklarına gelince camları hafif açıp yandaki araç sürücüleriyle eye-contact yaptım yok yok yapmadım,sadece foto muhabiri paparazzi iceman'le göz temasımız oldudaha doğrusu objektif temasımız
discovery III testinde bu kadar etkilenmemiştim doğrusu.
fotoğraflara bakarsanız direksiyonun üstünde iki tane metal çubuk var.Bunlar aracın kornası oluyor.Düz giderken kullanmak çok kolay ama dönüşler sırasında ya da önünüze aniden direksiyonu kıran magandalara tepki göstermek için sinirle direksiyona vurduğunuzda bu korna işe yaramıyorÇünkü direksiyona değil o kenar çubuklarını tutturmak gerekiyor öncelikle
koskocaman araba kolaycacık sürülüyor,kolaycacık parkediliyor.
Yüksek olduğu için trafikteki araçlara tepeden bakıp kim ne giymiş,ayakkabısı ne renk,güzel kombinasyon yapabilmiş mi?hepsini görebiliyorsunuz
Bu arabayla 1000 km durmadan gidin yorulmazsınızkendisine araba dedim,kusura bakmayınsadece samimiyettenyoksa kendisi haşmetli bir jeep'tir
şimdi bu yazdıklarımı okuyan erkek arkadaşlarımız "bir kadının güzelim jeep'le ilgili yaptığı yorum da bu kadar olur,yok rengi nasılmış ,parkedilişi nasılmış,kornası ne gibiymiş,kadın kısmı işte" diyorlar değil mi"kadın değil mi,ikide bir kornaya basar , parketmeyi beceremez...." elimin hamuruyla FreeLander sürdüm,süremeyenler çatlasın diyerek yorumumu sona erdiriyorum
motorsal mevzuları iceman anlattığı için araca farklı bir açıdan yaklaşmanın iyi olacağını düşünerek yorumladım.
Fakat bu testin en kötü anını anlatmam da gerekiyor.Aracı Borusan Avcılar'a teslim etmeye gittik.Anahtarı görevliye verirken normal görünümlü bir adam,bir de burhan bey tiplemesinin aynısı,kolunun altında çantası ile birlikte bir satış görevlisi geldi.Ve ben içimden "hayır,ağanın poku üstüne pok olmaz,bu araca benden sonra o adam binemez" nidaları atarak ortamdan uzaklaştım.Evet adam gerçekti,ve kolunun altında öyle çantası vardı işte.Ve arabaya baktı,yüzünü ekşitti ya,o an amcaya doğru uçan tekme atma ihtiyacı hissettim.Sen önce aynaya bak amca.... diyecektim tuttum kendimi.
Neyse...
Paranız varsa bu aracı'i alın,beni de çağırın,Bebek'te üç-beş tur atarız