Land Rover mı, CRV mi, Rav4 mü ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ccingiler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,521

ccingiler

Kamp I
Yer
Bursa
dostlar ,
bir 99 mondeo m,bir de 93 3 kapı vitara m var. avatardan anlaşılacağına göre eğimli çamurlu bir yerde kaççıp kafa dinlediğim bir hafta sonu ağaç evim var. yani offroad cu değilim ama 50 yaştan sonra olabilirim belkii, .. demekki senede 10-20 defa çamurla boğuşma durumıum var . bir lr hse 4,6 buldum.. forumda her gün arıza yapar dediler. disco veya freelander ararken bir dost rav4 e bak dedi.. O DA GARAJDAN BİLE ÇIKAMAMIŞ.. ::smiley: ;D ;D ;D ..

ARTIK KURT GİRDİ BEN 5-6 AYA KALMAZ BU İKİ ARACI VERİP Bİ 4X4 ALIRIM AMA NE ALIRIM..İŞTE SORU BU *? YARDIM LÜTFEN

NOT:laf olsun topik olsun diye yazmadım. ciiddiyim biline..

aklımın kaldığı HSE nin 1-2 fotsu aşağıda

99 RR HSE 2.jpg

99 RR HSE 3.jpg

Etiketler
Ynt: Land Rover mı, CRV mi, Rav4 mü ?

selamlar ccingiler (isminizi göremediğimden ;)

land derken disco derseniz daha uygun olur ama range bilemiyorum.aslında disco ile rav4 veya crv aynı kulvarda değil.kullanım amacınıza göre iyi bir lastik seçimiyle hepsi işiniz görür..
şahsen ben japoncuyum range rover veya disco yerine :

öncelikle rav4 olmadı crv tarafındayım..japoncu olma nedenim ise aracın sadece arazi ve fiziksel modifikasyonlarına para harcamayı sevmem :smiley:

yani o yürüsün sorunsuzca bende onu süsleyeyim. :smiley:

çağlar' Alıntı:
selamlar ccingiler (isminizi göremediğimden ;)

land derken disco derseniz daha uygun olur ama range bilemiyorum.aslında disco ile rav4 veya crv aynı kulvarda değil.kullanım amacınıza göre iyi bir lastik seçimiyle hepsi işiniz görür..
şahsen ben japoncuyum range rover veya disco yerine :

öncelikle rav4 olmadı crv tarafındayım..japoncu olma nedenim ise aracın sadece arazi ve fiziksel modifikasyonlarına para harcamayı sevmem :smiley:

yani o yürüsün sorunsuzca bende onu süsleyeyim. :smiley:

vallahi uğraştım ama kimlik bilgilerimi değiştiremedim.. Adım cengiz cingiler çağlar hocam. amacım büyük bagaj hacimli ,içi geniş, bakım masrafı az bir 4x4 çünki hafta sonları avatarda görülen yerime gidebilmeliyim..araştırmaya devam..

selam kararsız kaldığınız araçları tanımadığınızdan dolayı kafanız karışmış sanırım...öncelikle çamur değinizin altını çizmem gerek sizin alacağınız aracın çamurda iyi olması gerekli demekki yani range roveri elemenizi istiyorum sebebi burda...
http://www.youtube.com/watch?v=3ShJZnH3flQ
tabi lastikle felan bağlantı kuran arkadaşlara cevabı vereyim bu aracı ok144 lastikle kullanmak isteyenler varsa onlara hiç sözüm yok...

ikincisi ise mondeo ve vitaranız olduğunu yazmışsınız yani anladığım kadarıyla mondeo gibi rahat konforlu ve atak vitara gibi arazide kıvrak ve iş gören bir makina arıyorsunuz...

bence suv tarzı yani rav 4 yada cr-v tarzı araçlar sizin beklentinize cevap vermeyecektir çünki arazide 3 kapılı vitaranızın yanından bile geçemezler ...
siz en iyisi land rover td 5 disco almanız tabi bütcenize göre ise...

http://www.youtube.com/watch?v=y_QPc7nvpGY&feature=related

LR TD 5 Disco 2 sorunları arızaları ile ilgili bi araştırma yapın derim forumda :smiley:)))
LR düşünülecekse Disco 1 derim, 0 elektronik bildiğim kadarıyla..

Bu arada crv ve rav4 de low range var mı ??

Lastik, Lastik, Lastik. Uygun lastik olamadan hiçbir araç mekaniği ile veya çekiş sistemi ile veya kilitleri ile harikalar yaratamaz.

1. videoda RR'nin çekiş sisteminin nasıl mükemmel çalıştığı çok açık görülüyor ama o ince yanaklı, dişsiz ve geniş tabanlı lastik ile kaygan zeminde ilerleyemiyor. Öte taraftan aynı lastiklerle asfalt yolda spor arabalar ile yarışabilir.

Şartlara uygun donanım olmadan hafta sonları ağaç evinizin zevkini yağışlı havalarda sürmeniz biraz zor.

Eğer tek araç olarak düşünüyorsanız, bütçenizin el verdiği oranda yeni model bir Discovery I veya II, Jeep Grand Cherokee, Toyota Land Cruiser VX 100 veya 80 veya Prado, Suzuki Grand Vitara (2006 ve sonrası) gerek çekiş sistemleri gerekse orta diferansiyel kilitleri ile daha uygun seçenekler olarak öne çıkıyor bence. Ama en azından AT lastik gerekli. AT lastikler ile de asfalt yolda tutunma azalacak ve fren mesafesi uzayacaktır bunu da göz önünde bulundurarak daha temkinli kullanmanızı öneririm.

RR HSE 4.6 da aynı şekilde uygun lastik ile sizi hafta sonları ağaç evinize rahat rahat götürür getirir. Ama gerek yakıt tüketimi, gerekse işletim maaliyeti diğerlerinden yüksek kalır.

CEVAP YAZAN TÜM ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..

şimdi biraz 2. el araştırayım fiyatlar ne alemde bakalım..

MURAT067 ARKADAŞIM ÇOK SAĞOL PAYLAŞIMLAR İÇİN.
ÖZEL MESAJ YOLLAMAK İSTERDİM AMA NASIL OLUYOR BİLMİYORUM VE ARAÇ ARAMAKTAN ONU ARAYAMAYACAĞIM ŞİMDİ..

BEN 7 SENEDİR VİTARA 3 KAPI VE GOODYEAR WRANGLER AT/R LASTİKLERLE O VİDEODAKİ RR HSE NİN DEBELENDİĞİ 3 PARMAK ÇAMUR GİBİ DEĞİL.. YOUTUBE DEKİ BOLLUCAYI ARATMAYACAK DURUMLARDAN ÇIKTIM.. ÇIKARDIM..(ARABA, KAMYONET BİLE ÇEKTİM) O KARA KIZIMIN KAPUTUNU ÇOK ÖPEN OLDU..

ŞİMDİ GEZİLERDEKİ DAYANIŞMALARI GÖRÜNCE ŞEYTAN AL KARAKIZI DAL DİYOR AMA YAŞ İLERLEDİ (45) OLMAZ..

NEYSE KONUMUZA DÖNERSEK.. YA ÜYEMİZ OLAN GÖKHANDAKİ 3.0 OTOMATİK GALLOPER İ - YA YUKARDAKİ RR 4.6 HSE Yİ.. -YA DA 4.7 GRAND CHEROOKE ALACAĞIM. PİLAVDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN.. ALLAH ARIZASI AZ , BAKIM MASRAFI AZ ..( VERGİYİ SALLA) BİR ARAÇ NASİP ETSİN İNŞALLAH.. AMİN..

AYRICA FORUMUMUZUN ADMİNLERİNDEN MOGZİLLA NİCK Lİ NADİR BABA YA VE OĞLU CAN A AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. DÜN AKAŞAM İKİSİ İLDE SAATLERCE TELEFONDA KONUŞTUM VE BANA ÇOK YARDIMCI OLDULAR..

DAHA SONRA BURSA DA MERSEDESÇİ ALİ NAMIYLA BİLİNEN DOSTUM KARDEŞİM EPDAL KLİMA ELEKTRİK ALİY İ ARADIM. BURSANIN KAYMAK TABAKASININ BU TİP ARAÇLARI İLLAKİ Bİ GÜN UĞRAR ALİYE ÇÜNKİ... KLASİK HSE KÖTÜLEMESİ VE ARDINDAN GC 4.7 ÖVGÜSÜNDEN SONRA BİR ORTAK DOSTUMUZUNDA GC 4,7 ALDIĞINI SÖYLEDİ. GECE YARISI KAFA Bİ MİLYONKEN AYKUT U DA ARADIM SABAH GEL GÖR DEDİ. Bİ DE YANLIŞ HATIRLIYORSAM ÖZÜR DİLERİM JEEPGARAGE DİYE BİR USTAYI ÇOK METHETTİ O VESİLE OLMUŞ ALMASINA..1 YIL OLMUŞ İLK ALDIĞINDA 600 TL MASRAF ETMİŞ. HEPSİ O..
GİTTİM GÖRDÜM 2001 GRANDI, BENDE BOY 185.. ALET DEV GİBİ AMA TAVANI BASIK GİBİ GELDİ.. BENİM KARAKIZ DAHA FERAH VALLAHİ..

SONUÇLAR;
1- GÖKHANLA TAKAS A GİRİLİR GALLOPER ALINIR ÜSTE PARA VERİLİR.AMA OTOMATİK ŞANZIMAN VEDE ÖZELLİKLE ARAZİ ÖNCE İZMİRDE KONTROL ETTİRİLİR.
2- TOPİĞİN BAŞINDAKİ RR HSE YADA Bİ BAŞKASI ALINIR. ALMADAN İSTANBULA CAN A GİDİLİR . HSE DİDİKLENİR ÖĞRENİLİR.BURSA DA Bİ TEST SÜRÜŞÜ ŞANSI ARANIYOR OTOKOOP A GİDECEĞİM ORDA VARDIR KESİN..
3- GRAND CHEROOKE ALINIR.

VALLAHİ 3 ÜNÜ DE TEST ETMEM LAZIM. BURDAKİ GALERİCİLERİN BULUNDUĞU YER OTOKOOP GİDİP ŞANSIMIZI DENİYECEĞİZ ARTIK. ÇÜNKİ ALACAĞIM ARAÇLA 400-1000 KM ARASI UZUN YOLLARA GİDECEĞİM ALLAH ÖMÜR VERİRSE.. KARAKIZLA BURSA DAN BANDIRMAYA GİTMİŞTİM .. DAHA DA UZUN YOLA GİTMEM.. MONDEO ÇOK RAHAT O KONUDA..2 ARACIMIDA VERECEĞİM ÇÜNKİ.. YANİ SÜREKLİ BİNECEĞİM NE ALIRSAM.. YORARSA PİŞMAN OLURUM..
RR HSE Yİ CAN A SORARIM.. GALLOPER İDE , YA GRAND UZUNYOLDA NASIL ACABA?
NEYSE DAHA SAKİN VE ARAŞTIRICI OLMAK GEREKLİ.. ACELEM YOK.. AMA OLACAK ..OLMALI.. İSTİYORUM..

SAĞLICAKLA KALIN
NOT: KARAKIZIN RESMİ YOK ,AMA MONDEONUN VAR EKLEYEYİM.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

hc090.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR