land rover td5 & nissan xtrail

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mossin Nagant Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,423

Mossin Nagant

Mossin Nagant
Yer
hatay-istanbul
selamlar,
bu hafta içi aracım satılıyor. hemen akabinde almayı düşündüğüm, benim hafif offroad ve dağ gezilerine eşlik edebileceğini düşündüğüm iki araç var. fiyat bakımından birbirlerine yakınlar.
biri 2000 model land td5 diğeri ise 2003 nissan xtrail

arazi performansı ve kalitesi okuduğum kadarıyla td5 in çok çok daha iyi. fakat kullanan bir kaç arkadaşla konuşmamdan sonra td5 in şehir içi yakıt tüketminin 14-15 lt civarında olduğu ve herhangi bir arıza durumunda sanayiye değilde en yakın land dan anlayan ustaya götürmem gerektiğinden bahsettiler.

xtrail bu bakımdan çok avantajlı gözüküyor bana. yakıt olarak binek aracdan biraz fala yakar. lpg ile çok daha iyi olur. parca ve sorunsuzluğu büyük avantaj gibi gözüküyor.
sizin düşüncelerniz nedir?

Etiketler

Ynt: land rover td5 & nissan xtrail

Uzun zamandır bende aynı kaygılarla araçları inceliyorum.Benimde sizin gibi sadece kamp ve hafif arazilerde geziler yapmak gibi amaçım var. Benim aklımdaki TD5 2000-2002 ama bu arada RAV4 ve Honda CR-V de bakıyorum. X-trail'e de baktm ama eğer japon olacaksa Toyota daha mantıklı geliyor bana..Bu arada araçlarda lpg olmasına ben pek sıcak bakamıyorum ( belki de bugüne kadar hiç lpg'li araç kullanmadığımdandır) Bu yüzden TD5 hep cazip geliyor. Araçın içi hem daha geniş hemde daha heybetli duruşu var ( Benim aile 4 kişi )
Şu anda dizel araçlara biraz daha yakın duruyorum..Bakalım ne çıkacak karşımıza..))
Size araç seçiminizde iyi şanslar dilerim..

lpg konusunda haklısınız.
rav4 ve crv nissan xtrail ile aynı segmentte değil. xtrail de 4x2-4x4 ve all mode gibi kullanım modları var. fakat honda ve rav4 de bunlar yok.
xtrail offroad a daha yatkın duruyor diğerlerine göre.

td5 ise hepsini ezer geçer zaten :D fakat yakıt konusunda ve arıza/parça sıkıntısı konusunda da ezeceği kesin :D
değermi die düşünüyorum. şehir içinde 100 km de 13-14 lt mazot yakmak rahatsız edici olabilir.

mossin nagant' Alıntı:
lpg konusunda haklısınız.
rav4 ve crv nissan xtrail ile aynı segmentte değil. xtrail de 4x2-4x4 ve all mode gibi kullanım modları var. fakat honda ve rav4 de bunlar yok.
xtrail offroad a daha yatkın duruyor diğerlerine göre.

td5 ise hepsini ezer geçer zaten :D fakat yakıt konusunda ve arıza/parça sıkıntısı konusunda da ezeceği kesin :D
değermi die düşünüyorum. şehir içinde 100 km de 13-14 lt mazot yakmak rahatsız edici olabilir.

kullanmadınızsa ikisinide deneyin,vereceği hisler çok farklıdır,land serisi araçların tarzı farklıdır,kokpit,görüş
d2 yi sürünce ,hatta sadece oturunca bile farkı anlarsınız tanklığını,sizi çevrelemesini
bakımları doğru yapılmışsa arıza çıkaracağını sanmıyorum,abartıldığı kadar, nissan da alsanız genede sanayide nissan dan anlayan bir ustaya götüreceksiniz,land içinde aynı,parça sıkıntısı olduğunu sanmam, bence zor,ama aynı şartlarda kullanılabilse xtrail daha çok sorun çıkaracağı gibi,parça bulma problemi de daha fazla olacaktır
yakıt için x trail ne yakar bilmiyorum,günümüz teknolojisi 2.0 lt crdi lerde şehir içi 12 lt/100km civarı yaktığını okumaktayız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR