Landrover Defender 110/83

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,183
Ynt: Landrover Defender 110/83

Asil 4 m problem.Cunku bu bahsettiginiz vinci portatif dusunuyorsunuz. bu kadar yuksek bir vinc cok agir olacaktir ki, bu yuku tasiyacak sehpa da bir o kadar buyuk olmali. Isterseniz 1 tondan da fazla yuk kaldirabilirsiniz,yeter ki hesaplar dogru yapilsin ama portatif olmasi isleri degistirir. Bu kadar malzemeyi nasil monte edeceksiniz, nasil tekrar demonte edeceksiniz? Hatta bunlari bir baska kisi ile beraber yapmaniz gerekecek.

Etiketler

4 metre yükseklik baya yüksek defenderin yüksekliği 2m ancak vardır.4 m kaldircaksan boom en 5 m olmalı zira acıdan dolayi..en iyi kaldirma acıcı 85 - 65 derece arasında bundan fazla olursa boom hasar görür zayıf olursa benımde kafama takıldı bu konu bende aracıma
uygulama çalişcam.arabamın önu bunu uygun . Yük kaldırken her zaman risk vardir.ama ben 500 kg kadar sorun ve risk ondan sonrası biraz zor.neler kaldırmayı düşünyorsunuz?

bu işi kafaya taktik bakalım kesinlikte yapacağiz bu vinç denemek içinde bir araç kaldırırız artik ne olur bir 1 ton olsun yeter. :smiley:

Kesinlikle yapacaksiniz. Bu kadar yazismadan sonra, sanirim dunyadaki ilk boomlu Defender buradan cikacak :smiley:

kesinlikle ya yük kalkacak veya bizim jipler.hadi hayırlı ben briseyler çizmeye başladım. artik trafikte yolu kapayan araçları biz kaldiriz. masraflar cikar belki :smiley:

Aklima gelmisken sorayim, yukun vince binen agirligini dusurmek icin,palanga kullanilamaz mi? Belki birim zamanda kaldirma hizini dusurur ama zaten 1 ton gibi bir yukude hizli kaldirmak riskli olur. Tabi o zaman da boomun boyu daha da uzayacak sanirim. Palanga sisteminin de kabiliyetine gore belli bir hacmi var.

1 ton 8000- 9000 lbs bir vinç için hiç sorun değil sorun boom bu yükün altında bükülmemesi yani buna dayanabılmesi sorun ve bağlanti noktaları.

O zaman baglanti noktalari sase uzerinde olacak. Aracin en saglam noktalari orada. Kapiici direklerinden alinacak baglantilar,kupada bozulmalara sebep olabilir.

Bencede kapı yerlerıne az yük yanı emniyetlı bir yük olma %25 ancak yük üçgen dağitilmalı kesinlikle.başka yolu yok proje güzel ve yararlı bence heramaca ve acil durumlar için birebir

arkadaşlar size fikir veremiyorum ama yazılarınızı okuyorum bu iş olacak gibi geliyor bana

Selam arkadaşlar nasıl gidiyor vinç işleri var mi birseyler.ben daha harekette gecemedim.

benim iş kışa kaldı süper bir ustam var iş makinaları tamircisi kepçe dozer vs. konuştum basit dedi en kralını yaparız dedi ama kışın şimdi işten başını kaşıyamıyor

aracın çalışmayacağı durumları hesaba katın bence :smiley: motordan hareket almak iyi fikirde motor durdu herşey durdu olmasın herşeye rahmen en kötüsünü düşünelim motor çalışmıyor ve battık düze çıkıp cekmek lazım akülü cekici şart

şartların ağırlığını iyi hesap etmek lazım bence bana mantıklı uygulana bilir fakat eksik kalır geliyor...

yinede değişik güzel bir çalışma olacak

Proje güzel mantikli ve biraz tehlikeli .yanliş affetmez vinç ve yük. ama hayırlısı ile çözeceğiz.:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR