Landrover Defender 110/83

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,155
Ynt: Landrover Defender 110/83

Bülent arkadaşımızın dediğine katılmamak mümkün değil. Şile/ Hacıllı gezimizde araç tam su çekecekken stop ettirdik ve acele acele ile vinçlemiştik :(

IMG_0301.jpg

IMG_0302.jpg

IMG_0305.jpg

IMG_0306.jpg

Etiketler

Motor stop ederse aküden başka şans i miz yok.O yüzden akü sağlam olmalı max büyüklükte olmalı bence.

Asıl kural tek başına off-road yapmamak :smiley: Ama bazı durumlarda yanlız kalabiliyorsunuz. 7-8 araç olmamıza rağmen burada bize yardım gelebilmesi çok zordu. Derenin diğer tarafından 1 saaten önce kimse yanımıza gelemezdi.

ben şimdiye kadar hep tek dolaştım zor anlarda kötü oluyor,ama artik hiç korkum yok çünkü sizler varsınız .

Off-road ruhunda paylaşım ve yardımlaşma ilk sıradadır. Başı dertte olan bir çok arkadaşımıza yardıma gidilmiştir, ormandan araç çekilmiştir. O an müsait olupta sırtını dönen zaten bizden değildir :smiley:

Doğru ama ben şile sahilde bunda 6 7 sene önce suzukı vitaramlae dereye girdim altı yıkansın diye baktım 15 20 sonra jip yavş yavaş batıyor, ama araç çalişyor taktım 1 debrijaz m deişlanmiş hareket yok ilerde de WARN vinçi ve cj 5 arkadaşyan yardım iştedim gelemem di vinç çallişmiyormus jiple çekmedi. ben strap i bağladım ve sahıldeki vatandaşlarla çikardık yaklaşik 30 kişi idik Tam Fatih sulltan mehmed
gibi olduk sonra yoluna devam ettim

keskinlikle, ben o kadar araç kurtardım özelikle kişin şile polenezkoy o taraflarda herkez dua ediyordu gelişime:smiley:

mutlunun 12v 100ah/105ah 850 amp ürünü aşırı elektrik yoğunluğunda iyi sisler vinçler yoğun lamba kullanımında ve depolamada fakat ana kesici ile sonlandırmak ve aydınlatmaları sigortalı role ile bağlamak bence şart ben LR def 110 um için 12v 100 ah 640 amp kullanıyorum daha aaz güçlü 72 ah olabilir bir aküyü de yedeklemek için sisteme ekleyip çif akü kullanmak gibi bir düşüncem var (gece araç yanında bir aydnlatma çadır veya bir aracın belli bir süre çalıştırılması için ana aküye iş düşmez )

kolay gele

arkadaşlar defender ön çamurluk üstlerine aluminyum çeta dan kaplama yapmayı düşünüyorum bunların hazırı varmı? yoksa kendimizmi kesip biçiyoruz? birde trafik muayenesinde sorun oluyormu yaptıran arkadaşlardan bilgi aktaran olursa çok memnun olurum ...

düşündüğünüz kaplamanın resmi var mı? ona göre, tavsiye edebileceğim usta mevcut. teşekkürler.

safari 2000 arkadaşım tarif etmeye çalıştığım şey tam sizin aracınızın üzerindeki gibi bu malzemeyi hazır olarak mı aldınız ? yoksa plaka sacı kendiniz veya bir usta vasıtasıyla mı hazırladınız montaj sırasında perçinmi vida mı kullandınız bu kaplamaların araca her hangi bir olumsuzluğu var mı, trafik muayeneysi sırasında her hangi bir sıkıntı oldumu veya olma ihtimali var mı kullandığınız malzeme 2/3 mm 4 damla çeta olarak isimlendirilen malzememi? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. iyi akşamlar ( bu arada aracınız oldukça hoş duruyor kazasız belasız ağız tadıyla binmek dileğiyle)

bu malzeme tabaka halinde satılıyor kesilip işlenmesi çok kolay aliminyum sac makası ile kesip perçinle monte ediliyor etrafınada fitil takılıyor çok süslü güzel duruyor ama teknik ismini bilmiyorum demir sac profil satanlar tabaka halinde satıyor

bu resimler hazırdı diye hemen ekledim eğer istersen daha yakın fotoğraflarını çeker yollarım

cem50 dediğin malzeme ceta aluminyum tabaka halinde satılır yanlız araca göre hazırlanması alıştırılması şart her ne kadar araclar standart ta olsa bitiş cizgileri herhangi bir nedenden ötürü kaymış olabilir bunun için araç üzerinde alıştırılarak yapılmalı yarım gün ceta bukum ve hazırlığı atelye calışması olmak üzere 3 saat te montaj sonra sökülecek eger renk istersen boyanacak buda boya atelyesi musaitse yarım gün sonra montaj yani bunlar 2 gün sürer fakat cok güzel bir görüntüsü oluyor ve uzerine bastığında kaportaya zarar vermez

cetalar trafikte sorun cıkarmaz 2 mm 4 damla alıstırmalar vida kesin montaj percin percine dikkat et cin malı adi bişey olmasın celik kullan delik sayılarına dikkat et LR def standartlarına uy örneklere bak sayıları tespit et vb. detaylara dikkat

safari2000 ve fosilbulent arkadaşlarıma beni aydınlattıkları için çok teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,775
Kaydolan Son Üyemiz
rouge7336

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.