Lastik Boyut Hesaplayıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,809

Etiketler
Ynt: Lastik Boyut Hesaplayıcı

Mert

7.50 16 icin

7.50 in * 2 (yanak kalinligi*2)= 7.51(gercek olcusu)*2= 15.02 in

15.02+ 16 ( jant capi)= 31.02 => lastik capi *2.54= 78.8 cm (yaklasik)

------------------------------------------------------------------------
6.00 16 icin

6.00* 2 = 5.99(gercek olcusu)* 2= 11.98 in
11.98+16= 27.98 in * 2.54 = 71.06 cm (yaklasik)

aradaki fark = 78.8- 71.06= 7.7 cm

7.50 bazen 7.51 52 53 olabilirken bazen 7.49 48 olabiliyor ureten firmaya gore degisiyor. Bu tur lastiklerde lastik eni verilmiyor degeri 5.5 ile 7 in arasinda degisiyor.

Selamlar

valla bu OK144 aracın differansiyelini 3.3 cm. yükseltti
235 70 16 nın çapı programa göre 73.5 cm çıkıyor, OK144 ün o yüksekliği sağlaması için 80 cm olması gerekiyor

Deep' Alıntı:
valla bu OK144 aracın differansiyelini 3.3 cm. yükseltti
235 70 16 nın çapı programa göre 73.5 cm çıkıyor, OK144 ün o yüksekliği sağlaması için 80 cm olması gerekiyor

Benim yaptigim hesabı kontrol edebilirsin gercek, 7.50 16 nin capi 78-79 cm (31 inch )olmalı.

fakat ok144 ince oldugu icin yola yayilma ozelligi yok şişince kazık gibi durur bfg ler yana dogru bombe yaparak yola tam yayılır bu bombe 2 cm kadar yükseklikte fark yaratır.

bu ölçüleri araç üzerinde değil yere yatırıp kontrol etmen gerekir.

sanırım sırt deseni yapıyor bu farkı, normalde kağıt üstünde 2.5 cm yükseltmesi gerekirken 3.3 cm yükseliyor, dediğin gibi yola tam yayılmıyor lastik

Soru geliyor...
255 65 17 lastikleri çıkarıp 315 70 17 takarsak, yarçapta 5 cm den fazla bir yukselme sözkonusu. Çamurluğa falan sığdı diyelim, araç dinamiği açısından genel olarak kabul gören ve tavsiye edilen sınırlar nedir bu lastik boyutu mevzuunda? Yoksa "üreticisine danışınız" mı denir kısaca?

phobios' Alıntı:
Soru geliyor...
255 65 17 lastikleri çıkarıp 315 70 17 takarsak, yarçapta 5 cm den fazla bir yukselme sözkonusu. Çamurluğa falan sığdı diyelim, araç dinamiği açısından genel olarak kabul gören ve tavsiye edilen sınırlar nedir bu lastik boyutu mevzuunda? Yoksa "üreticisine danışınız" mı denir kısaca?

Ilk etapda Jantınızın genişliği önemli bence,, yeterince geniş değilse çok keyifsiz bir yol tutuş ve aşınma olur...
Deep Bey evdeki hesap çarşıya uymuyor o işlerde mesela 33' mudzilla arabayı 33' kumho ya göre daha az yükseltiyor..ikiside 33' . desenden yanaktan lastikten.... malzemeden mesela yuke binince yumuşak lastik ile sert lastik fark ediyor olabilir...

34"lik lastiği çevirebilecek mi acaba aracın?
benim hiç bilgim yok Pathfinder konusunda
ama senin motor oldukça yüksek tork a sahip, büyük ihtimal çevirir
30cm. lik differansiyel yüksekliğine ulaşırsın ki bu müthiş bir rakam
yol tutuşun da aslında iyileşmesi gerek ama Orkunun dediği mevzuyu bilmiyorum, en iyisi Nissanlara modif yapan bir yere danışmak

Demek istediğim, eğer 315'lik lastiği dar jant 'a takarsan yanaklardan içeriye doğru kıvrılacağı hatta zor takılacağı için normalde asfalta basması gereken kısım duz olması gerekirken yuvarlak olur ve lastiğin orta kısmı çok aşınır, yol tutuşu zayıf olur.

33' için 8' genişliğinde jant idare eder, 10' ideal...
34'-35' için 10' genişliğinde jant şart, tabii dış ofsetlii...

Mert ,

34 inch ciddi bir rakam , mutlaka aksların güçlendirilmesi gerekir yoksa hic bir araziden geri saglam dönemezsin zorladikça aks kopartır.

Hemde 30 -40 derecelik bir yokuşu tırmanıren aksının kopmasını hiç istemezsin , boş vitesteymiş gibi geri geri mazallah top gibi yuvarlanır.

LR için ashcroft vb. yay celiginden yapılmış akslar var 38 inche kadar ömür boyu garanti veriyorlar ama Nissan için hiç bilmiyorum.

Selamlar

Nissan için bu tip ekstrem ekipmanların tedariği zor olsa gerek, malum Erhancım 2007 model Pathfinder ile offroad yapmaya çalışan bir cengaver sen varsın :smiley: yine de çabalarını takdir ediyorum :smiley:

Abi gücü kuvveti yerinde aracın, yüksekliği falan da idare ediyor, ben zaten iş icabı sık çıkıyorum yol dışına, tek derdim lastikleri biraz daha sıkı hale getirmek. Yoksa gireceğim maksimum çamur, o Lopez'e giderken girdiğimizin az daha dişlisi olur. Ama dediğin çok doğru, pek öyle modifiye sektörü gelişmiş bir model değil ;D ;D ;D, lastik ölçüsü bile garip o derece ;D ;D

o kadar büyük lastiği napacaksın zor parkurlara girmeyeceksen?
Aracın yerden 5.5 cm. yükseldiğinde artık otobanda eskisi gibi uzayıp gidemeyeceksin, rampalar bitmek bilmeyecek, son sürat 180 den 150-160 a inecek :smiley:

Hayır janta uygun bulabildiğim ölçü o, yoksa bana kalsa, keşke bulsam da aynı ölçülerde biraz daha dişli lastik taksam.

Sanırım orjinal jantlarınız altı bijon, jant değiştirmeyi düşündünüz mü? 15 jant a düşün 6 bijon bulunur diye biliyorum... lastik alternatifiniz çoğalacak, arazi performansınız artacak.. orjinal jantlarınız kırılmıcak :D

Bir de jant maliyeti eklenmesin diye bakınıyorum aslında, ama sonunda aynen dediğiniz gibi olacağa benzer. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,165
Kayıtlı Üye Sayımız
167,058
Kaydolan Son Üyemiz
Fethiye Paraşüt

Çevrimiçi üyeler