Lastik Ebatlarında Yapılan Değişim Sonucu Yapılan km. ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 80 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,996

80

Kamp II
Bununla ilgili hiçbir yerde bir bilgi görmedim,
orj. 16 jant (örn. 285/75R16) olan bir araca
15 jant(örn. 31X10.50R15) takılırsa
km. sayacı herhalde aynı km. yi yapmaz... ::smiley:
Acaba ikisi arasında ne kadar fark olur veya aynı olması
için ne yapmak lazım diye merak ediyorum... ???

Selamlar...

Etiketler
Ynt: Lastik Ebatlarında Yapılan Değişim Sonucu Yapılan km. ?

Yuvarlanan lastiğin çevresi aynı ise, içinde bulunan jantın ebatından bağımsız olarak KM sayacı aynı kalır ;-)

Sadece jant değişiminde bijon aralıklarının aynı olmasına özen göstermelisiniz.

İşte bütün mesele bu...
2-pi-r formülünümü uygulamamız lazım... :D
Yoksa bir değişim tablosu varmıdır acaba?

Teşekkürler...

2. lastik ebatı % 6.5 daha hızlı gösterecektir. Eğer aracınızda ESP veya muadili elektronik çekiş sistemleri varsa bunların aldanmasıda olasıdır.
Bu lastik farklarından dolayı oluşabilecek km, hız ve elektronik sistemlerinin yanlış sinyal almasının önüne geçmek için Recalibrasyon modülleri vardır. Aracınıza uygun bir modülün olup olmadığı bilmiyorum. Ama aracınız elekrtonik ağırlıklı ise araştırın derim. Bu modülün üzerinde lastik ölçülerini gösteren ve ayarlamasını sağlayan düğmeler var. Lastiğiniz hangi ölçüdeyse o düğmeyi aktif hale getiriyorsunuz.

Ben kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor.

RCM_icon.gif

RCM_composite.jpg

module_rc2_toggle.gif

Selamlar ,
Bu konuda hesap makinesi içeren bir link : http://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap

Bu link ticari aynı zamanda umarım vermemde bir sakoınca yoktur ...

Saygılarımla ...
Barış

Çok güzel, süper bir proram...
Hız bilgisini hallettik, benim kafama takılan esas yapılan km???
Çünkü aracın yakıtını hesaplarken kafama takıldı,
muhtemelen çap düşünce yapılan km. artıp daha az
yakıyor gibi görünmesi lazım...Yakıtı tam ölçmek için orj.
lastik ebatı lazımdır diye düşünüyorum...

Selamlar...

Hız bilgisiyle aynı bilgi hocam km olarakta . Mesela programa göre %4.2 daha yavaş hız göstergeniz diyor . Yani 104.2 km ile giderken saat 100 km gösterecek . Dolayısıyla 100 km yol gittiğimizde aslında 104.2 km gitmiş olucaz . Yani km sayacındaki rakama %4.2 ekliycez .

Ha tabi şu var , benim bildiğim her aracın km sayacında bir miktar sapma vardır ki genelde bu sapma ( - ) yönde olurmuş . Bu bilgi duyduğum ve okuduğum bir bilgi ama tecrübe etmediğimden doğruluğunu bilmiyorum .

Aracın km saatinin tam kalibre edildiğini düşünürsek , bu kalibrasyon hangi ölçülere göre yapılmıştır ? Mesela Grand Cherokee ZJ de torpidoda 4 farklı lastik ebadı var ki en küçüğü 215/70/15 en büyüğü 235/75/15 . Arada %7.5 falan fark var :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler