Lastik konusunda yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,293

prafa

Kamp II
Nivanın standart ölçülerinde lastik, sadece C tipi araçlar için (hafif ticariler- minibüsler) üretilen lastiklerde bulunuyor. Bir lastik satıcısı aracı ve cantları inceledi sonrada 4x4 araçlar için üretilen lastiklerden 205x80x R16 takalım sıkıntı olmaz dedi.

Nivanın standart ölçüleri 185x75x R16 ve 175x80xR16...

Sizcede 205x80xR16 lastik olabilirmi ?

Etiketler

Ynt: Lastik konusunda yardım.

ne amaçla kullanacağın önemli arazi ağırlıklı ise ok 144 ten şaşma derim

yeniavci' Alıntı:
Nivanın standart ölçülerinde lastik, sadece C tipi araçlar için (hafif ticariler- minibüsler) üretilen lastiklerde bulunuyor. Bir lastik satıcısı aracı ve cantları inceledi sonrada 4x4 araçlar için üretilen lastiklerden 205x80x R16 takalım sıkıntı olmaz dedi.

Nivanın standart ölçüleri 185x75x R16 ve 175x80xR16...

Sizcede 205x80xR16 lastik olabilirmi ?

205/80 R 16 da,hafif sıkıntı oluyor.Ama önemli değil,biraz keseriz derseniz olabiliyor :smiley:

Kullanımım arazi ağırlıklı deyemem. Her hafta sonu köye giderken alıyorum aracı. Yolun tamamı asfalt. Köyde bir yerlere gidersem o zaman asfalt dışı kullanım oluyor ki bu oldukça az. Av sezonu gelsin gene köyden çok uzaklaşmadan araziye giderim ama her taraf orman zaten, çamura batağa girecek durum yok. Gideceğim yolun en kötüsü toprak dağ yolları olacaktır.

Bu durumda asfalta uygun lastik bakmam daha akıllıca olacak. Üstündeki orjinal lastikler amaca çok uyuyor ama aynı lastikleri bulma imkanı maalesef yok. Standart ölçüye uymak şart anlaşıldığı kadarıyla, netice olarak C gurubu lastiklerden dört mevsim olanını bulup takacağım (michelen veya bridgeston).

205-80-16 ebatı olur ama araç devirlenmeme 1 vites düşük yani 4 üncü viteste gitmek 1.viteste zor kalkmak debriyaj yakmak çamurluk sürtmesi gibi sorunlar çıkar.600-16 veya 205-70-16 ebatından büyük takmayın derim.lastiğin çapı büyümesin yeter.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.