Lastik Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZGİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,036
G

GEZGİN

Ziyaretçi
Herkese selam bir sorum olucak aracımı şuan toplatıyorum kaportada çıkınca lastikleri değiştirmek istiyorum yalnız bi problemim var aracın üstünde kumho nun eski bi modeli olan powerguard MT modeli var 235x12.5 R 15 LT ölçülerinde şimdiki lastikler de 12.5 un karşılığı 70 mi yoksa 75 mi kullanılıyor birde 35x75 r 15 lt alsam benim kumholarla aynı büyüklüktemi olucak alıcağım lastik hankook mt rt 03 modeli yardımcı olursanız çok memnun olurum değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Lastik Problemi

GEZGİN' Alıntı:
Herkese selam bir sorum olucak aracımı şuan toplatıyorum kaportada çıkınca lastikleri değiştirmek istiyorum yalnız bi problemim var aracın üstünde kumho nun eski bi modeli olan powerguard MT modeli var 235x12.5 R 15 LT ölçülerinde şimdiki lastikler de 12.5 un karşılığı 70 mi yoksa 75 mi kullanılıyor birde 35x75 r 15 lt alsam benim kumholarla aynı büyüklüktemi olucak alıcağım lastik hankook mt rt 03 modeli yardımcı olursanız çok memnun olurum değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

İlk olarak bazı şeylerde karışıklık var,onları bi düzeltelim :smiley:
Ebatlar konusu baya bi kafanızı karıştırmış, 235X12,5 R 15 yada 35X75 R 15 diye bir tanımlama olmaz,birbirine karışmış anlaşılan.
Bu ikisinden ancak şu iki ebat çıkar;
Ya 235/75 R 15 yada 35X12,50 R 15 ki aralarında yaklaşık 6" lik bir fark vardır ki buda ciddi bir farktır.

En iyisi,öncelikle şu anda aracın alltındaki lastik ebadını bildirinki ona göre yardımcı olmaya çalışalım ;)

Selam almirsen bugün osman ustaya uğradım senin araç ordaydı içi baya çamurlanmış ya benim lastiklerde 235x12.5 r 15 lt yazıyor yanlışlık yok eski ölçüler heralde ben zaten 33 takıcam

aynen dodiklerim olmadığı için içine çok çamur alıyor ama olsun o çamurlar içeri aktıkça daha çok mest oluyorum... ;D ;D ;D

33x12.5x15 bu ebatlara en yakın lastik hangisi acaba şimdiki ölçülere göre?

Evet abi 33x12.5x15 ebatına en uygun olan şimdiki ebatlar hangileri acaba mesela 33x12.5x15 ebatındaki bir lastikle 245x75x15 ebatlarındaki bir lastik aynı boyutlardamıdır?

GEZGİN' Alıntı:
Evet abi 33x12.5x15 ebatına en uygun olan şimdiki ebatlar hangileri acaba mesela 33x12.5x15 ebatındaki bir lastikle 245x75x15 ebatlarındaki bir lastik aynı boyutlardamıdır?
245*75*15 çevirdiğimizde yaklaşık olarak 29*9,5*15 e denk gelir.
bu siteden çevirmeleri yapabilirsiniz.
http://www.dakota-truck.net/TIRECALC/tirecalc.html

GEZGİN' Alıntı:

Onur,yok 245 i örnekleme için verdim.
33 X 12.50 R 15 in karşılığı 305/75 R 15 yada 315/70 R 15 gibi ölçülere denk geliyor yanılmıyorsam.

Ama benim anlamadığım,bu karşılığı neden sorduğun.Çünkü yanılmıyorsam 305/75 R 15 yada 315/70 R 15 gibi bir ölçülerde üretim yok markalarda.En azından ben görmedim henüz.

arac 2000 kg dingil acikligi 2,60 141 hp 310 nm

sorun yanal kic kayma
lastik 235 75 16 federal couragia zemin sert taban uzeriı ıslak çamur ve ıslak yaprak , yanal 10-15 derece, hareketssız halde dahi kayma riski. ofset yok. cözum yanal çapraz vınç.

soru:

265 75 16 mı ?
farklı bır lastık deseni mi ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.