lastik seçiminde sıkıntı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgakıran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,029

dalgakıran

All we are is dust in the WıND ............
Yer
Marmaris
Herkese slm

Arkadaşlar yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim aracı baştan topluyorum lastık secımınde kafam cook karıstı
aracım duz dizel pick up jantım 8'' genişliğinde aracımda 2'' yükseltme var
herkesın ortak fıkrı olan 235 85 16 ebatını dusnuyorum ancak memlekette kıtlık var lastık bulamıyorum!
tercihim silverstone mt 117 extreme, satıcı arkadaş 33*9,5*16 onerdi bana buyuk geldı
235 85 16 nın karsılıgı nedır?
tesekkurler

Etiketler
Ynt: lastik seçiminde sıkıntı

Merhabalar ;

2,5 düz dizel Defender in standart lastiği 7.50.16 dır karşılığı yaklaşık 235.85.16 dır bu da yaklaşık 29.5 '' bu ebatlara uygun bir lastik takmanızı öneririm, ( 2'' yükseltme de bu lastikleri kullanabilirsiniz )

Düz dizel Defender da büyük ebat lastik kullanmanızı önermem, MT 117 sadece Off Road a kullanabileceğiniz muhteşem bir lastiktir, düz yol konforu yoktur.

Selam, Saygılar

MKG

8 inch cantta 235 85 16 lastik yanakları bombe yapıyor. 265 75 16 ve ya 245 75 16 düşünebilirsiniz.

Cevaplar ıcın tesekkurler
Soyle bir site buldum
http://www.redrock4x4.com/tireconversioncalculator.html?mtxtWidth=235&mtxtAspect=85&mtxtRim=16&stxtHeight=&stxtWidth=&stxtRim=&submitButtonName=Calculate

Buna göre
235/85/16 = 31.7x9.3/16
33x9.5/16 = 241/89/16 bu lastiği taksam ayna mahruti ile oynamama gerek varmı?
tesekkurler

dalgakıran' Alıntı:
Cevaplar ıcın tesekkurler
Soyle bir site buldum
http://www.redrock4x4.com/tireconversioncalculator.html?mtxtWidth=235&mtxtAspect=85&mtxtRim=16&stxtHeight=&stxtWidth=&stxtRim=&submitButtonName=Calculate

Buna göre
235/85/16 = 31.7x9.3/16
33x9.5/16 = 241/89/16 bu lastiği taksam ayna mahruti ile oynamama gerek varmı?
tesekkurler

33x9.5 16'yı o motor çeviremez. 245 75 16 düşünün siz...

benim düz dizelde 6 cm yükseltme 285 75 16 lastık var
2 kere ist ayvalık arası tur yaptım sıkıntı yok
baysala 235 85 16 yaptırdım süper oldu
arazı performansı cok güzel sorun yok

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.