Lastiklerdeki "kar Tanesi" İşareti - Snow Flake

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kocaali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,469
Ynt: Lastiklerdeki "kar Tanesi" İşareti - Snow Flake

benim zamanında kullandığım 15 jant TA KO larda kar işareti yoktu. teknik açıdan ise M+S ibaresi olan birsürü AT tekerin işe yaramadığını görmüştüm.

M+S ibaresinin hiçbir anlamı yok, tamamen keyfi birşey, hiçbir testin sonucuna bakmadan lastiğin üzerine M+S yazılabiliyor. Kanunu yazan biraz google karıştırsaydı ya da lastik üreticilerine sorsaydı bunun böyle olduğunu anlayacaktı ama onun yerine başka memleketlerde benzer şekilde yanlış yazılan kanunları karıştırmış sadece, bunlar avrupalı vardır herhalde bir bildikleri diye, ama malesef yok.

şahsi deneyimim TA KO nun aynı yumuşak çamurda vs de olduğu gibi derin kar ve yeni karda süper işe yaradığı ancak zemin buza döndüğü zaman korkunç derecede çekiş kaybı yaşadığı yönünde idi. aynı şekilde ıslak asfaltta da çok sakat bir lastiktir. kuru zeminde müthiş dayanıklı ve uzun ömürlüdür. 1997 ZJ de kullanmış ve yokohama AT ler ile değiştirmiştim bu sebeplerden ötürü. nerede kullnılacaksa sanırım ona uygun bir lastik satın almak lazım.

nerede kullnılacaksa sanırım ona uygun bir lastik satın almak lazım.

Aynen öyle, seneler önce ankarada kışın kar yağdığında trafik tıkandığında şu kışlık lastikleri zorunlu yapsalar da uygun olmayan lastiklerle yollara çıkanların sebep olduğu eziyetten kurtulsak diye düşünürdük, şimdi ise görüyoruz ki kanun yazanlara danışmanlık yapacak kadar kıdemli trafik memurlarımız da işi pek bilmiyormuş. Neyse ki eski kışlar pek kalmadı yeni lastik yasamız pek teste tabi tutulmuyor bu aralar. Bu işin bir tek iyi yanı var, üzerinde M+S işareti olup ta kışlık lastik kateorisine girmeyen lastiklerin çoğu 4x4 kategorisinde (yani bu lastikleri kullananlar büyük ihtimal trafiği tıkamayacaklar ama frenleme emniyeti açısından gereksiz risk alıyorlar), binek araç kategorisinde ise aynı lastiği olsa olsa lüks bir mercedes'e uydurabilirsiniz, o da sadece 1-2 ebatta.

Bu arada ben BFG AT'den başka "bazı ebatlarda" kışlık lastik logosu taşıyan AT lastik duymadım. Bilen var mı?

sakyuz' Alıntı:
Bu arada ben BFG AT'den başka "bazı ebatlarda" kışlık lastik logosu taşıyan AT lastik duymadım. Bilen var mı?

araştırırken şunlara denk geldiydim ama TR'de satılmakta mıdır hiç fikrim yok..

Goodyear Wrangler DuraTrac
Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure with Kevlar (ProGrade Load Range E)
Goodyear Wrangler SilentArmor
Kumho Road Venture SAT KL61
General Grabber AT2

Kumho KL 61 var piyasada. şekli güzel. kumho nun lasitkler pek kolay eskimeyen ancak 2 sene sonunda taş kesilen lasitkler malesef. ucuz diye alıyoruz açıkçası. kışlık lastiğini aldım geçenlerde diğer araca lassa dan ucuz du. yumuşak bir lastik ti .ancak yanal esnemeleri berbat. deseni KL61 den farklı epey tırtıklı.

Goodyear Wrangler DuraTrac iyi bir alternatif olabilir... bunu iyi bir araştırmak lazım... hem diş yapısı hafif çamurda iş görür gibi, hem de kar tanesi işareti barındırıyor ki kar performansı standart AT'den iyi demektir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR