LC 80 Seri İçin Alt Korumalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,314

moger

LAND CRUISER VX 80
Toyota'cı dostlar.... Ersun(OffRoader-EB) aracı bakımdayken,alt kaplamaları sökülmüştü,sağolsun bizi kırmadı ve kaplamaların kalıbını çıkarmak için müsade etti.Bende motor ve şanzuman kaplamalarını alıp soluğu Mehmet Becce'de aldım.Sağolsun o da işinin yoğunluğu arasında bize yardımcı oldu ve aynen Ersun'un aracındaki, malzemenin kalınlığında ( 8 mm ) aliminyum plakayı İstanbul dışından temin edip, CNC (siensi)'de kestirtip birebir bağlantı yerleriyle kalıbını çıkardı ve parçalar benimki ile beraber servisteki iki VX 80 'ne daha takıldı. Montajını TEM servis ekibi yaptı. Çünkü parçanın takılı halini Mehmet Becce görmemişti. Fakat Mehmet Becce montaj sırasındayken bir elemanını TEM servise yollayıp montaj şeklini öğrendi.
Motor ve Şanzuman kaplamalarının fiyatı hakkında benden Mücahit arkadaşımız haber bekliyordu. sizlerden ihtiyacı olan varsa Mehmet Becce ile bağlantıya geçebilirsiniz. (2 adet) motor ve şanzuman alt kaplama için gerekli olan 8 mm aliminyum plakanın nakliyesi,CNC de fason olarak kestirimi,montajı dahil iki parçaya 850 tl fiyat istiyor.. Yurt Dışında satılan ürünlerin buraya gelmesi sanırım bundan daha pahalı olacaktır. SAFARİ Snorkel dediğimiz plastik parçasına 800 tl para istiyorlar ....Malzeme bayağı ağır ve sağlam ..kesinlikle tavsiye ederim.

Resimler ve Mehmet Becce'nin firma linki aşağıdadır :

http://www.4xfourart.com/

Motor koruma
08062009157.jpg

Şanzuman koruma :

08062009159.jpg

Montaj:

08062009166.jpg

08062009168.jpg

Etiketler

Ynt: LC 80 Seri İçin Alt Korumalar

Bu arada İlker hocam bu koşuşturma ve çabadan ötürü hem size hem de Ersun hocaya teşekkür etmek lazım. Olmazsa olmaz parçalar bir bir LC ciler için ulaşılabilir hale geliyor sayenizde.

Bu işten en çok keyif alacak kişi ,ilk başta yalnız adamları oynayan Tuğsan'dı...sonra Ersun'la tanıştı.sonra bir anda kızamık gibi etrafında çoğalan Toyotacılar gördü :smiley: hepimizin araçları belli bir seviyeye gelsin sonra birlikte gezilerimizde hepimiz keyfini sürelim :smiley: Dostluk kazansın :smiley: :smiley: :smiley:
Rica ederim....eğer yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bana...biz asıl bilgiler ve yardımlar konusunda Tuğsan ve Ersun dostlarımıza hepimiz teşekkür etmeliyiz.. Onlar sayesinde birçok konuda yanlış yollara sapmıyoruz !! Tekrardan teşekkürler Ersun, teşekkürler Tuğsan.....

moger' Alıntı:
Bu işten en çok keyif alacak kişi ,ilk başta yalnız adamları oynayan Tuğsan'dı...sonra Ersun'la tanıştı.sonra bir anda kızamık gibi etrafında çoğalan Toyotacılar gördü :smiley: hepimizin araçları belli bir seviyeye gelsin sonra birlikte gezilerimizde hepimiz keyfini sürelim :smiley: Dostluk kazansın :smiley: :smiley: :smiley:
Rica ederim....eğer yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bana...biz asıl bilgiler ve yardımlar konusunda Tuğsan ve Ersun dostlarımıza hepimiz teşekkür etmeliyiz.. Onlar sayesinde birçok konuda yanlış yollara sapmıyoruz !! Tekrardan teşekkürler Ersun, teşekkürler Tuğsan.....

Ben de kafama takılan konularda ve sahibinden.com da dikkatimi çeken araçlara dair Tuğsan ın özelden başını ağrıtıyorum. Hakan Bastoncu kardeşimin başını da az ağrıtmadım hani:smiley: Keyifli ve bol çamurlu günler...

moger' Alıntı:
İlker, mesajlarını yeni okudum. Birşey yapmadık 4 civata söktük sonuçta. Beni mahçup ediyorsun. Güle güle kullan.. Hep beraber çizelim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR