Leatherman Hakkında Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eemree Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,856

eemree

hual gençlik
Yer
izmir\ödemiş
iyi forumlar
leatherman kullanıcılarına bir sorularım olacak
leathermanların hangi modelini önerirsiniz?
sağlamlık derecesi nedir? alternatifleri varmıdır?
birde kutu içereği nasıl ?

teşekkürler

Etiketler
Ynt: Leatherman Hakkında Sorular

leatherman'ı hangi amaç için kullanacaksınız bu çok önemli.
kampçılık mı, şehiriçi mi, denizcilik mi?
bu belirlemeden sonra leatherman'ın sitesine girip istediğiniz özellikleri olan leatherman'ı seçmeniz ve ben bu modeller arasında kaldım demeniz, tavsiye istemeniz sizi hedefe daha kısa sürede ulaştıracaktır.
tabi bu noktada alternatiflerde devreye girecektir, fiyat, performans gibi unsurları bakımından başka markalara da yönelebilirsiniz.

bisiklet yolculuklarında ve tamir bakım işlerinde kullanmak istiyorum
aklıma yatan model surge modeli

bence bisikletle uğraşıyorsan, tornavida, pense gibi işlevlerinin sağlamlığını, kullanışlılığını ön plana çıkarman daha iyi olur kanımca.
Misal leatherman'ın penseleri kelebek stilde açılır ve herhangi bir şeyi sökmeye çalışırken tam manası ile randıman alamayabilirsiniz. Bunun yerine birşeyleri pense ile söküp takma işi Gerber veya SOG ile daha rahat olabilir. Çünkü leatherman'da pense ucu ile saplar kilitlenmez ama gerber'de kilitlenir Sog'da da dişli sistemiyle çalışır.
Bu da sökme takma da sap ile ucun bir bütün olmasını sağlar...

pardon konuya sonradan katılır gibi olcak ama :smiley: avcılık ile kamp v.s. için Charge TTi modeli nasıl sizce?

Eğer her an yanınızda taşımak istiyorsanız Leatherman Squirt gayet iyi bir tercih. Bunu cebime attığımdan beri alet çantamı pek aramıyorum.

LM04791.jpg
230227573.jpg

leatherman ın Surge modelini bende düşünüyorum ama teredütte kaldığım nokta extra takılan uçlarında oynama gevişeme gibi bir sıkıntısı oluyormu acaba?

en güzel kullanışlı leatherman amerkin askerlerinin kulandığı.. mükemmel. ben kulanıyorum..bir yerlerde elime gecti..bir gün yolda bir yabancı aracaıoradan gördüm ve yardım etmek istedim ama kaydırmış şarompole.. jeeple geciyordum..ama cekecek halatım yok. cevrede elektirk teli buldum ve raca bağladım ve cektim.sorun burada cekme esnasında sıkışmış çözemiyordum..leathermanımı cıkardım ve testeresiyle celik teli kestim...çok güzel bir bıcak

Merhaba, bisiklet tamirine uygun birşeyler isteğinizden yola çıkarak kilitlenebilir tırtıklı pensesi ile Crunch modeline bakmalısınız, bol fonksiyonlarıyla CHARGE WAWE SURGE SUPERTOOL gibi güçlü ve popüler modelleri göz doldursa da, somun açmanıza imkan verecek ağız yapısında değiller pek. Seçiminizde bütçeniz de çok önemli. Mesela Charge versiyonu bir alet alacağınıza Xe6 ve Crunch kombinasyonu yapabilirsiniz. Ya da Xe6 ya da Wave'den birini seçip somun açma işini metal kart şeklindeki wrench lerle görebilirsiniz.
pocketwrenchand4waypocketscrewdrive.png
pocketwrench_ii.jpg

lmancrunch_full.jpg

LM p4 modeli günlük kullanım için yanınızda taşınası bir alet. Bisikletin küçük ayarlamalarını yapmak için de ideal.

karaman' Alıntı:
fiyatı ne kadar bilgiledirirmisiniz. tşk
karaman' Alıntı:
fiyatı ne kadar bilgiledirirmisiniz. tşk

Bana mı sordunuz tam olarak emin olamadım fakat hanig modelden bahsettiğinizi yazarsanız yabancı sitelerde gördüğüm fiyatları aktarabilirim. Bu tür aletleri Türkiye'den almak avantajlı olmuyor istenilen uçuk fiyatlar sebebiyle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR