Linea Satıp Duster Almak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan devit3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,995
sakyuz' Alıntı:
Yakıt olarak % 10-20 fazla yakıyor. bukadar da olur sanırım.

Büyük boy tekerlek farkı...
linea istanbulda şehir içi 8 litre geçen 3 gün kar yağdığında 3 gün ortalaması 9.5 litreydi. bunları geçmesin yeter derim....şuan kulandığım diğer araç (kamyonet) 550-600 arası yakıyor..onuda geçmez herhalde

Etiketler

sakyuz' Alıntı:
Şehir içi trafikteki tüketim çok farklılık gösterebilir uzun yolda denemek lazım.
izmire 2 kişi gidiş 4.6 lt dönüş 4 kişi 5 lt uzunyol ölçümlerim linea için.3000 km karışık ortalama 7.4 litre

devit3' Alıntı:
izmire 2 kişi gidiş 4.6 lt dönüş 4 kişi 5 lt uzunyol ölçümlerim linea için.3000 km karışık ortalama 7.4 litre

duster'ınıza en kısa zamanda kavuşursunuz inş..

izlenim ve yorumlarınızı bekliyorum bir duster alıcı adayı olarak..

Ve sonunda karlı bir istanbul gününde duster e kavuştuk .Baya bekledik ama beklediğimize değdi.Lapa lapa kar yağarken ilk marşı bastık,aracı denemek için kar beklemek zorunda kalmadık bari.herkese selamlar...

hayırlı olsun aracınız bende de linea var bende dustur almayı düşünüyorum sizce değermi lineayı satıp duster almak

ders48' Alıntı:
hayırlı olsun aracınız bende de linea var bende dustur almayı düşünüyorum sizce değermi lineayı satıp duster almak
valla daha 12 saat oldu alalı kullandıkça görüşlerimi aktarırım.fakat çekiş ve güç bakımından çok fark var.3 viteste durmaya yakın zamanda gaza basınca araba anında toparlıyor ve fırlıyor.lineada aynı pozizyonda 2 ve 1. vitese atmak gerekiryordu..

izlenimlerinizi takip edicem yeti,gashgai ve dacia arasında kaldım fiyat ve motor seçeneği olarak dacia önde ancak konfor ve ses yalıtımıda önemli benim için. dusterin en fulunü 47 bin tl ye alabiliyorsunuz ama bir gashgai deri koltuk cam tavan falan oldumu 74 bin çok fark var arada yeti bile 60 bin tl fulü

ders48' Alıntı:
izlenimlerinizi takip edicem yeti,gashgai ve dacia arasında kaldım fiyat ve motor seçeneği olarak dacia önde ancak konfor ve ses yalıtımıda önemli benim için. dusterin en fulunü 47 bin tl ye alabiliyorsunuz ama bir gashgai deri koltuk cam tavan falan oldumu 74 bin çok fark var arada yeti bile 60 bin tl fulü
sayın ders48 hangi şehirden olduğunuzu bilmiyorum ama istanbul 3 gündür kar buz ve ben 3 günde 150 km yol yaptım ve çoğuda sokak aralar buzlu sokaklar.aracın 4 çeker sistemi beklediğimin çok üstünde çıktı .bu arada bizim sitede 2 çeker qashgai si olanlar 3 gündür arabalrını kıpırdatmadılar.
Neyse konu başlığı ile ilgili ilk resimlerimi ekliyeyim baride başlık resimsiz kalmasın. Linea yıda karşı komşuma sattım bütün gün gözümün önünde bari.

DSCN5820.JPG

DSCN5801.JPG

Ekli dosyalar

• DSCN5816.JPG
    DSCN5816.JPG
    109.8 KB · Görüntüleme: 193

hayırlı olsun kazasız belasız ve cezasız kullanmanız dileğiyle..

dizel değil galiba..
ilk msj da 110bg yazmıştınız..
bagajda ^^dci^^ logosu yok ondan merak ettim..

bugsy1912' Alıntı:
hayırlı olsun kazasız belasız ve cezasız kullanmanız dileğiyle..

dizel değil galiba..
ilk msj da 110bg yazmıştınız..
bagajda ^^dci^^ logosu yok ondan merak ettim..
1.5 dci 11o bg logoyu kaldırmışlar herhalde

devit3' Alıntı:
sayın ders48 hangi şehirden olduğunuzu bilmiyorum ama istanbul 3 gündür kar buz ve ben 3 günde 150 km yol yaptım ve çoğuda sokak aralar buzlu sokaklar.aracın 4 çeker sistemi beklediğimin çok üstünde çıktı .bu arada bizim sitede 2 çeker qashgai si olanlar 3 gündür arabalrını kıpırdatmadılar.
Neyse konu başlığı ile ilgili ilk resimlerimi ekliyeyim baride başlık resimsiz kalmasın. Linea yıda karşı komşuma sattım bütün gün gözümün önünde bari.

ders48' Alıntı:
......benim tek takıldığım konu lienanın ses yalıtımı çok iyi olmasada bir çok araca göre iyi ....

Dacia bölümünde biyerlerde bir arkadaş linea ve Duater dahil, birçok arabanın gürültüsünü ölçmüştü. Arayıp bulabilirsin.

Bilgine

ders48' Alıntı:
muğlada yaşıyorum burda kardan buzdan eser yok 4*4 almayı düşünmüyorum aslında 4*2nin fulü işimi görür her halde benim tek takıldığım konu lienanın ses yalıtımı çok iyi olmasada bir çok araca göre iyi yol tutuşuda fena sayılmaz bu konularda biraz çekingelerim var
Aracı alalı bugün 3 gün oldu.ve bu 3gündede ist yollarında bolca kar ve çamur vardı.ses konusunda şehir içi kulanımında pek bir fark göremedim.Daha 90 km üzerine çıkmadığım için bende hızlı giderken ne olacak merak ediyorum.yol tutuşu + sı vardır (şehiriçi).Yanlız gaza dokunduğunuz an linea ile arasındaki fark çok bariz bir şekilde ortaya çıkıyor.sizi şöyle geriye doğru yaslıyor.Linea daki gibi rampada kalkarken balata kokutmuyor,araç sollarken veya makas atarken araba toplarmı diye düşünmüyosunuz. 3 günlük izlenim bu kadar.kullandıkça + veya- paylaşımlara devam .HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL. saygılarımla....

Lineayı satıp Suzuki almış birisi olarak Ders48 isimli arkadaşın mesajını okuyunca yorum yazma gereği duydum. Mesajlarda geçen kar esaretinden ben de işyerim Gebze'de olduğundan payıma düşeni aldım. Salı günü karda denemek için işe aracımla gittim. Akşam beklediğim manzara ile karşılaştım: Organize sanayi içerisi neredeyse tertemiz, ancak dışardaki ana yollar buz pisti olmuş. Belli bir noktadan ötesi tamamen kilit. Yokuşlarda kalan tır, kamyon vs. yolu tıkamış, hertaraf patinaj yapan, sağa-sola yalpalayan araçlarla dolu. Hele arkadan itişliler yerinden kımıldayamıyor.
İşte bu ortamda asfalt lastikleri takılı aracımla hiç zorlanmadan eve gittim. Ana yollarda yukarı-aşağı ileri-geri geçecek yer bulamayınca(kamyonlar büyük bir başarıyla bütün yollarda kalmışlardı), tamamen kar-buz kaplı olduğundan kimsenin girmediği bir ara sokağa daldım. Önce yokuş aşağı indim, frenler hikaye, abs devreden çıkamıyor. Ben de dört çekerde dört tekerlekten birden yavaşlatan motor frenini doyasıya kullandım, çok etkiliydi. Hiç tehlikeye düşmeden yokuşu bitirdim, sıra çıkmaya geldi. Oldukça dik bir yokuşu tırmanırken benden başka hiçkimsenin çıkamadığını gördüm. 4-5 araç yolda kalmıştı, hatta birisi geri kayıyordu, sonunda durdu, ben de durmak zorunda kaldım ama. Adam durunca yanındaki dar aralıktan geçip devam ettim. Durmadan önce eyvah bir daha nasıl kalkarım diyordum, ama kolayca kalktım. En son zar zor gidebilen bir aracı solladım, (belki de kış lastiği falan vardı) o da az geride yolda kaldı...
Kısacası o gece aracıma aşık oldum, verdiğim tüm parayı da son kuruşuna kadar helal ettim. Hiç bir modifiyem yok, diff. kilidi vs. mevcut değil, lastiklerim de asfalt lastiği. Hani kumsalda, pikniklerde çamurda çimende vs. denemişliğim çoktu, iyi gideceğini tahmin ettim, ama bu kadarını da beklemiyordum. Bundan sonra 4x4 olayına bakış açım değişti. Eğer bir aracın 4 çekeri varsa asla iki çekerini satın almam diye düşünüyorum. (Tamamen şahsi fikrimdir, kimseyi bağlamaz.)
Dacia duster belli bir bütçeyle sıfır + 4x4 araç almak isteyenler için biçilmiş kaftan. Kullanmadım, ancak forumdan ve kullananlardan anladığım kadarıyla fiyat/performans oranını çok iyi tutturmuş. Ayrıca duyduğum kadarı ile altyapısı nissan quasgai (umarım doğru yazmışımdır) ile aynı. Hani kar-buz olmaz, piknik olur, av olur, kumsal olur, olur da olur. (Benim kullanım tarzımla.) 4x4 olmayan bir duster ne işe yarar, hem birçok binek araçtan çok yakacak, hem yol tutuşu asfalt stabilitesi vs. daha düşük olacak, üstelik toros clio nerede kalırsa ben de kalacağım. Yani araziye de ait değil, asfalta da. Sadece yüksekten bakmak için alınır mı, bence alınmaz. Tabi tercih meselesi. Ben hayat boyu yol dışına çıkmayacağım diyorsanız, o ayrı. Ama karda Gebze'de 4 çeker katır gibi çıkan giden dusterı 2 çeker duster içinden izlemek insana hüzün verir...
Son olarak belirtmek isterim, söylediklerim kimsenin aracını kötülemek, aşağılamak vs. amaçlı değildir, sadece kişisel fikir ve deneyimimi paylaştım. Dışarıda benim aracımı da almak istemeyecek binlerce insan mevcuttur, herkesin aracı kendisine güzeldir. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR