LPG Bakımları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,763

JAMES BROWN

Kamp II
Yer
iSTANBUL
Sıralı sistem LPG 'lerimizi ne sıklıkta veya kaç Km de veya ne kadar zaman aralıklarında periodik bakıma sokuyoruz.Ve bakımda genelde hangi işlemler yapılıyor.
Saygılar.

Etiketler
Ynt: LPG Bakımları

10 000 km de bir diye biliyorum ama emin degılım filtre degısıyo sızdırmazlık bakılıp genel kontrol yapılıyo

Öncelikle Yapılması gereken görsel bakım vardır.

1.Regületöre giren sıcak su hortumlarının kontrolü. Bağlantısı yapılan hortumların kelepçelerinin gevşeyip gevşemediği kontrol edilmesi.
2.LPG tank emniyet gaz kesme ve açma selenoidlerinin sağlıklı çalışıp çalışmadığı test edilmesi.
3.Araç altından geçen hortumların bağlantı yerlerinin kontrolü.
4. Lpg tabancasının gaz dolum sırasında takıldığı soketli valfin gevşeyip gevşemediği
5. 8.000 km ye gelmeden regulatöre giren gazın filtresinin temizi ile değiştirilmesi.
6. 8.000 km de regülatörden çıkan gazın filtresinin değiştirilmesi.
7. Sistemin bilgisayar ile kontrolü. Bu kontrol aracın sağlıklı çalışıp çalışmadığını ve çalışma esnasında aracın verdiği hata kodlarına göre sistemin tekrar gözden geçirilmesi ve hata kodlarının silinip tekrar resetlenmesi.Sorunların bilgisyar destekli giderilmesi.

Periodik olarak yapılması gerekenler şimdilik bu kadar diye biliyorum.

serdar bey sizin araçtaki sıralı sistem lpg mi sanırım araç modellerimiz hemen hemen aynı ki lpg sıralı ise yakıt değerleriniz ne durumda şu an içn ..

ayhanayhan' Alıntı:
serdar bey sizin araçtaki sıralı sistem lpg mi sanırım araç modellerimiz hemen hemen aynı ki lpg sıralı ise yakıt değerleriniz ne durumda şu an içn ..

Ayhan abi km de 273 kuruş yakıyor yazan bir ilan vardı hatırlarmısın ;adam 3 kuruşu dahi hesaplamıştı ;)Nasılsın abi bu arada senin şu videoyu izledim facebookta .o yokuşu iyi çıkarttın XJ ye helal olsun

JAMES BROWN' Alıntı:
Ayhan abi km de 273 kuruş yakıyor yazan bir ilan vardı hatırlarmısın ;adam 3 kuruşu dahi hesaplamıştı ;)Nasılsın abi bu arada senin şu videoyu izledim facebookta .o yokuşu iyi çıkarttın XJ ye helal olsun
sağolasın oktay cım video çok zormuş gibi gözüksün diye ikincide çıktım dermişimmm ...şaka bir yanada lpg ayarın nasıl yakıt olayın birde sen hala orjinal lastik kullanıyorsun dimi değişim yapmadın yani..

ayhanayhan' Alıntı:
sağolasın oktay cım video çok zormuş gibi gözüksün diye ikincide çıktım dermişimmm ...şaka bir yanada lpg ayarın nasıl yakıt olayın birde sen hala orjinal lastik kullanıyorsun dimi değişim yapmadın yani..

Abi Aslan besleyen yemini düşünürmü yahu dermişimmmmmmm ;D Abi benimki şehir içi sakin kullanırsam 40 kuruş filan yakıyor.Lastikler aynı asfalt tipi.Sen şimdi fazla yakıyosundur Lastiklerin değişmiş çünkü

JAMES BROWN' Alıntı:
Abi Aslan besleyen yemini düşünürmü yahu dermişimmmmmmm ;D Abi benimki şehir içi sakin kullanırsam 40 kuruş filan yakıyor.Lastikler aynı asfalt tipi.Sen şimdi fazla yakıyosundur Lastiklerin değişmiş çünkü
evet 500 den aşağı alamıyorum onada mutlu oluyorum ne yapıcan ...bu arada lpg bakımı falan filanda kurcalama ..bırak rahat bırak ..ne zaman geç çalışırsa ne zaman yaıtın çoğalırsa ne zaman lpg de çalışmazsa o zaman gidersin komple bakımını yaparsın ok.... kullandığımız mondeo a tam iki yıldır lpg varmı yokmu bakmıyoruz bile heeççç bi sorunda yokkk bana da bu kadar uzun şeyler yazdırmaaaaaaaaaaaaaaaaa

ayhanayhan' Alıntı:

Ayhan Bey. araçım şuanda son zamlarla 0,50 kuruş yakıyor hafta sonları kullanıyorum arazide çok dalaşıyorum. genelde seri kullandığım için bu fiyat. ama uzun yolda 0,38 gördüm.
90 km sabit hızla.

4000 motor için gayet normal diye düşünüyorum.Sonuçta Jeep .
Adı ve Havası yeter. Marka ve lüks ve havaya 0,50 kuruş değermi değer.
Ne yapalım kader. Belki birgün ford puma motor atarız dizel olur. ozaman 0,20 yakar bizde hafta içide kullanırız.:smiley:

serdaragdas' Alıntı:
Ayhan Bey. araçım şuanda son zamlarla 0,50 kuruş yakıyor hafta sonları kullanıyorum arazide çok dalaşıyorum. genelde seri kullandığım için bu fiyat. ama uzun yolda 0,38 gördüm.
90 km sabit hızla.

4000 motor için gayet normal diye düşünüyorum.Sonuçta Jeep .
Adı ve Havası yeter. Marka ve lüks ve havaya 0,50 kuruş değermi değer.
Ne yapalım kader. Belki birgün ford puma motor atarız dizel olur. ozaman 0,20 yakar bizde hafta içide kullanırız.:smiley:
eski sistem dimi sizin araçtakide birde lastiklerimiz de 31 sanırım yani 500 de kalmamız doğaldır yani dimi...... birde jeep içn siz benden eskisiniz müsadeniz olursa özelden bir mesajla öğrenmem gereken bir şey var yazabilirmiyim bu jeep ler hakkında serdar bey

ayhanayhan' Alıntı:
eski sistem dimi sizin araçtakide birde lastiklerimiz de 31 sanırım yani 500 de kalmamız doğaldır yani dimi...... birde jeep içn siz benden eskisiniz müsadeniz olursa özelden bir mesajla öğrenmem gereken bir şey var yazabilirmiyim bu jeep ler hakkında serdar bey

Aracımda atiker sıralı fast modeli var.

Tabiki nedemek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR