Lpg Zamlarından Sonra

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigittorun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,296
Ynt: Lpg Zamlarından Sonra

sistoskop merhaba;

lpg nin benim araçtaki lpg nin markası teleflex.teleflexten başka birşey düşünme derim.ben de istanbul da oturmuyorum bulunduğum şehirde de teleflex takan var ancak ben forumlardan sağdan soldan öğrendiklerimle ünsal bey de karar kıldım.siz de teleflex distrubutoru tunalı motor a ankara da taktırabilirsiniz diye düşünüyorum.ilk montaj ayarlar çok önemli genelde ondan sonra çok sıkıntı çıkmıyor.

Etiketler

rnk' Alıntı:
sistoskop merhaba;

lpg nin benim araçtaki lpg nin markası teleflex.teleflexten başka birşey düşünme derim.ben de istanbul da oturmuyorum bulunduğum şehirde de teleflex takan var ancak ben forumlardan sağdan soldan öğrendiklerimle ünsal bey de karar kıldım.siz de teleflex distrubutoru tunalı motor a ankara da taktırabilirsiniz diye düşünüyorum.ilk montaj ayarlar çok önemli genelde ondan sonra çok sıkıntı çıkmıyor.
merhaba rnk,
Bugun tunalı motor u da aradım. serdar bey sanırım. amerikada 20 yıl yasamıs, bu işle ugrasıyor. işini cok guzel yaptıgını duymustum, 2 gun kalacak arac dedi, 2000 tl dedi, teleflex marka. Ben antalyada yasıyorum. Burada da teleflex bayii var ama daha hic 2011 forestera takmamıslar. nasıl guvenebilirim ki? tek endisem, ankarada tamam takıldı. Bende gittim sonra dondum, antalyada bakımlarını nerede yaptıracam. Gaz ayarı yaptırmak kolay mıdır?
Sonucta birde su durum var. Ben sirket adına aldım aracı. vergiden dusecegim sonucta, ama cok uzun sure tutmamı gerektirecek bir durumda yok....

sistoskop' Alıntı:
merhaba rnk,
Bugun tunalı motor u da aradım. serdar bey sanırım. amerikada 20 yıl yasamıs, bu işle ugrasıyor. işini cok guzel yaptıgını duymustum, 2 gun kalacak arac dedi, 2000 tl dedi, teleflex marka. Ben antalyada yasıyorum. Burada da teleflex bayii var ama daha hic 2011 forestera takmamıslar. nasıl guvenebilirim ki? tek endisem, ankarada tamam takıldı. Bende gittim sonra dondum, antalyada bakımlarını nerede yaptıracam. Gaz ayarı yaptırmak kolay mıdır?
Sonucta birde su durum var. Ben sirket adına aldım aracı. vergiden dusecegim sonucta, ama cok uzun sure tutmamı gerektirecek bir durumda yok....

teleflex lpg de aracın soğuk ayarı yapılıyor önce daha sonra yola çıkılıyor sıcak ayarı yapılıyor.ondan sonra bir daha lpg ayarı yapılmıyor.benim bu lpg işinde gördüğüm işin %80 i doğru montajda.yani işte motora çapak kaçırılmaması,elektrik aksamının hasar görmemesi vb.montajdan sonra herhangi bir teleflex servisi ufak tefek yazılım ile ilgili sorunları çözer.
hocam ben sizin ne kadar kullanacağınızı kestiremiyorum ? ama gene bi şey söyleyeyim. diyelim ki lpg de problem yaşadınız.lpg yi kullanmaz düğmesini off konuma getirirsiniz vergiden 2000 tl daha düşmek zorunda kalmış olursunuz ;D selamlar

Bende kestiremiyorum. Yıllar gectikce daha az tutuyorumaraclarımı. Eskiden 50 binleri deviriyordum. dusunuyorumda 40 bine indi once, Foresterdan once hatta scirocco vardı. Onu sorma, saka gibi 1000 km kullandım. sattım. Bana hic uygun degildi. Neyse zarar etmeden sattım. (inanması guc ama hatta kar ettim:smiley::smiley:) simdi bu aracı özellikle tutmak istiyorum. biraz frenlemek icin hayatımı...

sistoskop' Alıntı:
Bende kestiremiyorum. Yıllar gectikce daha az tutuyorumaraclarımı. Eskiden 50 binleri deviriyordum. dusunuyorumda 40 bine indi once, Foresterdan once hatta scirocco vardı. Onu sorma, saka gibi 1000 km kullandım. sattım. Bana hic uygun degildi. Neyse zarar etmeden sattım. (inanması guc ama hatta kar ettim:smiley::smiley:) simdi bu aracı özellikle tutmak istiyorum. biraz frenlemek icin hayatımı...

anlıyorum.scirocco ile mukayese ettiniz mi sciroccoyu neden bıraktınız bir de forester neden tercih ettin hocam.bu arada acep mesleğiniz nedir?

rnk' Alıntı:
anlıyorum.scirocco ile mukayese ettiniz mi sciroccoyu neden bıraktınız bir de forester neden tercih ettin hocam.bu arada acep mesleğiniz nedir?

daha mukayese etmedim. bu sırada doktorum. forester eskiden beri hosuma giderdi. 70 bin tl nin üzerinde para ayırmak istemedim araba icin. otomatik seviyorum. CRV ile kıyasladım. CRV cok yaygın, birazda farklı olmayı sevdigim icindir. :smiley: bu sırada 2000 tl vergi avantajından bahsettin anlamadım. Onu biraz acar mısın? lpg yi kapatınca???

sistoskop' Alıntı:
daha mukayese etmedim. bu sırada doktorum. forester eskiden beri hosuma giderdi. 70 bin tl nin üzerinde para ayırmak istemedim araba icin. otomatik seviyorum. CRV ile kıyasladım. CRV cok yaygın, birazda farklı olmayı sevdigim icindir. :smiley: bu sırada 2000 tl vergi avantajından bahsettin anlamadım. Onu biraz acar mısın? lpg yi kapatınca???

vergi avantajı işin latifesi :smiley:

aracını 2000 tl daha pahalı almış kabul edersin lpg yi hiç kullanamasan bile.

@sistoskop, aracınız hayırlı olsun. Bende Teleflex kullanıyorum ve genel anlamda performansından oldukça memnumum. Çok da az yakıyor benzine göre. İleride param olursa dizel otomatik bir 4x4 isterim gerçi o ayrı konu. rnk'ya katılıyorum, Ankara'da taktırmanız uygun olacaktır. Sonrasında bakımları kolay, filtre değişimi var, 20-30 TL gibi bir fiyatı var, 10bin km'de bir yapılıyor zaten.

merhaba bende subaru 2003 forester xt kullanıcısıyım
10 ay kadar oldu VİALLE LPİ taktırdm eyüp mar otoda (opel mitsubishi yetkili servis) 1250 EUR +KDV
75.000 tl gazla 250 km şehiriçi tüketim
75.000 tl gazla 275 km şehirler arası tüketimi var
yeni FULL diye istasyon açıldı dolapderede işimden dolayı bende orda olduğum için bu istasyondan almaya başladım son 1 aydır
lpg fiyat %7 iskontolu veriyorlar 2.100 tl den alıyorum 36 litre
Saygılarımla,

uzelli' Alıntı:
merhaba bende subaru 2003 forester xt kullanıcısıyım
10 ay kadar oldu VİALLE LPİ taktırdm eyüp mar otoda (opel mitsubishi yetkili servis) 1250 EUR +KDV
75.000 tl gazla 250 km şehiriçi tüketim
75.000 tl gazla 275 km şehirler arası tüketimi var
yeni FULL diye istasyon açıldı dolapderede işimden dolayı bende orda olduğum için bu istasyondan almaya başladım son 1 aydır
lpg fiyat %7 iskontolu veriyorlar 2.100 tl den alıyorum 36 litre
Saygılarımla,

uzelli merhaba,
senin arabanın ilginç bir tüketimi var o zaman.yani verdiğin rakamlara göre
aracın şehir içi ve şehir dışında km de aynı litre lpg tüketiyor[/u ???]
ilginç istersen şuraya bi daha bak http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45411.0

çünkü yazdıklarında bi sıkıntı var selamlar

uzelli' Alıntı:
nasıl ilginç anlamadım

uzelli merhaba;

şöyle ilginç:

75tl gaz alıyosun ve aracına 36 litre gaz koyuyorsun ve şehir içi 250km gidiyorsun.
75 tl gaz alıyorsun ve aracına 36 litre gaz koyuyorsun ve şehirler arası 275 km gidiyorsun.

ilginç olan 36 litre gaz ile şehir içinde de şehir dışında da aşağı yukarı aynı km yol yapıyosun.ben bunu anlayamadım? lpg yi boşver senin aracın fabrika verilerine göre 36 litre benzinle aqşağıdaki km leri yapar kabaca.

36 litre benzin ile senin aracın şehir içinde:275km
36 litre benzin ile senin aracın şehirler arası:450km
36 litre benzin ile sizin aracınız karışık :360km yol yapar .(rakamları yuvarlayarak veriyorum)

hadi lpg yi de yazalım

36lt lpg şehir içi 240km
36 lt lpg şehirler arası 400km
36 lt lpg karışık 315 km yol yapar.(rakamları yuvarlayarak veriyorum)

yani tüketim değerlerini alırken lpg de mesela şehir içi 100 km de 15,7 değil de 15 kabul ettim vs.dolayısıyla 20-30 km oynamalar çıkabilir hesapta.

ama sonuç olarak hocam sizin aracınız ister benzin olsun,ister lpg olsun aracın fabrika verilerine göre:

şehirler arası yolda şehir içine göre ortalama 1.5 kat daha fazla yol gitmesi lazım.

o yüzden ya yanlış yazdınınz ya da hesabınızda bir hata var.bunu niye yazıyorum özellikle kimi lpg dönüşümü yapan firmalar lpg ile ilgili olarak kullanıcılara uçuk kaçık vaatlerde bulunuyor ve kullanıcılar da yanılıyorlar.ortada gayet basit matematiksel bir işlem var.ilgilenenler turbo ve atmosferik foresterların fabrika benzin tüketim değerlerini ve ortalama lpg tüketim değerlerini görmek için şu topiğe bakabilirler.http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45411.0
tekrar selamlar,iyi günler

arkadaşlar bu arada mesleğim lpg hesap uzmanlığ değil ;D

umarım yardımcı olmuşumdur.lpg konusunda

burdan en uzak yerim şehirler arası ezine ye gittim giderken 270 km ile 280 km arası lpg aldım
şehir içide erenköyde oturuyorum hergün beyoğluna geliyorum her 250 km de lpg bitiyor alıyorum
bu hesabı nasıl yanlış yapabilirim ki Oğuz UZELLİ...
saygılarımla,

Fiyat olarak değiştiğinden net birşey yazamıyorum, ancak 110 km'yi çok geçmeden (genelde 90 km ile), klima açık, duble dağ geçidi de içeren yolda, 43 litre LPG ile 450 km km yaptım. Şehiriçinde aynı litre ile 320-350 km yapıyorum.

Evet gelecek hafta aracı aldıktan sonra sanırım bir sure (1000-2000 km ) normal kullanacam. sonra bir sekilde ankaraya yolumun dusmesini saglayacam. ankarada tunalı motorda konustugumda takma işlemi 2 gun surer dediler. Biraz uzun bir sure. 2 gun bekliyecek, veya surecek bir işlem gibi gelmedi bana ama neyse...Tabii bastan daha ruhsat cıkmadan taksam daha guzel ve kolay olacaktı, ama kesinlikle teleflex takılacak o kesinleşti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler