Lpg Zamlarından Sonra

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigittorun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,348
Ynt: Lpg Zamlarından Sonra

sistoskop' Alıntı:
Evet gelecek hafta aracı aldıktan sonra sanırım bir sure (1000-2000 km ) normal kullanacam. sonra bir sekilde ankaraya yolumun dusmesini saglayacam. ankarada tunalı motorda konustugumda takma işlemi 2 gun surer dediler. Biraz uzun bir sure. 2 gun bekliyecek, veya surecek bir işlem gibi gelmedi bana ama neyse...Tabii bastan daha ruhsat cıkmadan taksam daha guzel ve kolay olacaktı, ama kesinlikle teleflex takılacak o kesinleşti.

İdeal işçilikle 5-6 saatlik bir işlemdir.

Etiketler

sistoskop' Alıntı:
Bende aynı kanıdayım, 2 gün deyince biran ne takıyorlar ki diye dusundum..:smiley::smiley:

hocam normal bi süre bu.sıradaki araçlar,motorun soğuması,montaj,lpg ayarının yapılması.2-3 günlük süreyi normal kabul edebilirsiniz

Esas konu sıradaki araçlar olabilir.

Motorun soğuması yarım saat, montaj 5-6 saat. Ayar bunun içinde. Zaten az bir lpg aldıktan sonra 15-20 dakikayı geçmez ayar.

2. güne sıra yüzünden sarkar. Ya da öüğlene doğru başlanırsa... 3. güne sarkmasının yoğunluktan başka açıklaması olamaz.

Bizzat yaşadığım için şu şekilde yazabilirim. İki gün gerekiyor, gittiğiniz gün pek birşey yapmıyorlar, ancak araç bir gece soğuyor tamamen ve ertesi sabah manifold sökülerek montaj yapılıyor. Teleflex'in başka türlü montajı mümkün değil. Montaj sonrasında da hiçbir şekilde öten enjektör sesi duyulmuyor. Ayrıca ayarlar ve testler de yapılıyor. Gerçi benim montajda daha önceki başlıklarda da yazdığım zamanının yetkili servisinde olmasına rağmen aksaklıklar çıktı ve 3 gün sürmüştü.

Kısacası Teleflex söz konusu ise 5-6 saatlik montajdan söz etmek imkansız.

3 gün biraz abartılı. Ben bu işi yapıyorum. Sabah başlanırsa ve usta başka işe bakmazsa aynı gün biter. Biz bakır boru yerine termoplastik boru kullanıyoruz. Hem extra güvenlik hem de montaj ve tadilat kolaylığı sağlıyor.

Ama önemli olan ne kadar sürdüğünden çok düzgün olup olmaması. Gerekirse 5 gün sürsün :smiley:

concrete' Alıntı:
3 gün biraz abartılı. Ben bu işi yapıyorum. Sabah başlanırsa ve usta başka işe bakmazsa aynı gün biter. Biz bakır boru yerine termoplastik boru kullanıyoruz. Hem extra güvenlik hem de montaj ve tadilat kolaylığı sağlıyor.

Ama önemli olan ne kadar sürdüğünden çok düzgün olup olmaması. Gerekirse 5 gün sürsün :smiley:

bu işi yaptıgınıza gore fiyatlardaki bu oynamayı size sorabilirim. dun arkadas burada 1250 euro + kdv yazdı, ben 2-3 yere sordum 1800-2200 arası dediler. Gecen gun bir arkadas 1400 dedi. ciddi fiyat oynuyor?*

Sayın Güven bey,

mesajımda da yazdığım gibi montajı yapan yerin hatasından dolayı 3 gün sürdü, ancak Teleflexi araştırırsanız 2 gün sürüyor.

sistoskop' Alıntı:
bu işi yaptıgınıza gore fiyatlardaki bu oynamayı size sorabilirim. dun arkadas burada 1250 euro + kdv yazdı, ben 2-3 yere sordum 1800-2200 arası dediler. Gecen gun bir arkadas 1400 dedi. ciddi fiyat oynuyor?*

Hangi marka kit ve kaç silindirli araç?

Bu dönem lpg işinin oldukça zayıf olduğu dönem olduğundan, bayiler fiyat düşürebiliyorlar iş durumlarına göre. Ama her fırsatta söylediğimi yine söyleyeyim; Kit markası kadar hatta daha önemli olan işçiliktir. Çabuk iş bitsin diye montaj yapılırsa, örneğin regülatörle enjektörlerin arasındaki boru boyları çok uzun ya da birbirine göre çok farklı boylarda olursa yakın gelecekte sıkıntı yaşanır. Ya da ECU en kolay yere konur ve dış etkenlere çok fazla maruz kalırsa ve ya sabitlenmeden boşta bırakılırsa orta vadede sıkıntı yaşarsınız.

ECU yu aracın iç kabinine koydurmayı deneyin örneğin. Muhtemelen size buna gerek olmadığını, hatta zararı olduğunu anlatmaya çalışırlar. Bilin ki zararı yoktur ama faydasını yaşayabilirsiniz. Özellikle arazideki araçlar sık sık su geçişi yaparlar. Bu geçişlerde motor kabininin her tarafı ıslanır. Aracın kendi beyninin ıslanmasını ister misiniz? O zaman lpg beyninin de ıslanmasını istemezsiniz sanırım.

Yine arazideki araçların lpg boru bağlanyıları klipslerle özenerek sabitlenmeli. Bu bağlantıları öylesine yapanlara da rastlıyorum.

GezenGen' Alıntı:
Sayın Güven bey,

mesajımda da yazdığım gibi montajı yapan yerin hatasından dolayı 3 gün sürdü, ancak Teleflexi araştırırsanız 2 gün sürüyor.

Doğrudur o zaman. Teleflex hakkında bu bilgiyi de öğrenmiş oldum :smiley:

slm.Benimde Alanya da bir arkadaşım vardı.Forester S Turbo 1999 model aracına kendince en iyisi diye Prins Marka lpg kiti taktırmıştı.dünya paraya:smiley: ama öyle bi takmışlar ki bırakın lpg yi adam forester den soğudu.uğraş uğraş ayar tutmadı.sonunda aracı sattı.

bende bu sitede yeralan bilgiler ışığında forester almayı düşünüyorum.Ancak şu anki aklımla sanırım bulabilirsem hiç lpg görmemiş bir araç alıp işin ehli hangi şehirde ise gidip bizzat kendim taktırmak istiyorum.Nasip.

caarisma07' Alıntı:
slm.Benimde Alanya da bir arkadaşım vardı.Forester S Turbo 1999 model aracına kendince en iyisi diye Prins Marka lpg kiti taktırmıştı.dünya paraya:smiley: ama öyle bi takmışlar ki bırakın lpg yi adam forester den soğudu.uğraş uğraş ayar tutmadı.sonunda aracı sattı.

Ne güzel denk gelen bir örnek.

Prins kaliteli bir markadır. Subaru için zaten söylenecek birşey yok. Ama usta kötü işçilik yaparsa hepsi çöp olur.

merhaba benim 10 ay felan oldu takılalı (vialle lpi) daha usta yüzü görmedim zaten söylemişlerdi
servisi unutursun diye belki biraz pahalıdır ama avantajları baya çok ben çok memnunum tavsiye ederim

Saygılarımla,

uzelli' Alıntı:
merhaba benim 10 ay felan oldu takılalı (vialle lpi) daha usta yüzü görmedim zaten söylemişlerdi
servisi unutursun diye belki biraz pahalıdır ama avantajları baya çok ben çok memnunum tavsiye ederim

Saygılarımla,

forester modeli neydi sizin?
ne kadar ödediniz vialle ye

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,962
Kaydolan Son Üyemiz
seydabilir

Çevrimiçi üyeler