LR Defender 300TDI - TD5 ve V8 Benzinli Farkı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ertuğrul Açıkgöz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,540
Ynt: LR Defender 300TDI - TD5 ve V8 Benzinli Farkı?

Açıklamalarınız için teşekkürler.

Etiketler

"şuanki motorunuzu, motor bloğu aynı kalmak şartı ile dizele çevirebilirsiniz. bu uzun süreden beri yapılan bişi. ama ruhsata nasıl işlersiniz bilmiyorum. motorunuz dizel olara 68HP'ye düşer, ama düşük devirdeki torku şuanki benzinli motora göre çok daha iyi olur"

selamlar,
diğer bir konu başlığnda bu yazılanları okudum ve tam anlayamadım. Biraz açıklarmısınız.

Mürsel' Alıntı:
"şuanki motorunuzu, motor bloğu aynı kalmak şartı ile dizele çevirebilirsiniz. bu uzun süreden beri yapılan bişi. ama ruhsata nasıl işlersiniz bilmiyorum. motorunuz dizel olara 68HP'ye düşer, ama düşük devirdeki torku şuanki benzinli motora göre çok daha iyi olur"

selamlar,
diğer bir konu başlığnda bu yazılanları okudum ve tam anlayamadım. Biraz açıklarmısınız.

bildiğim kadarıyla üst kapak değişiyor 2.5 dizelinkiyle, birde mazot pompası ekleniyor, distribütör sökülüyor, hepsi bu. Reha bu konuda deneyimli özel mesaj atarsanız tüm detayları yazar sanıyorum.

Muayne işi nasıl halloluyor onu bilmiyorum.

Ruhsat konusunu bilmiyorum. Ama hali hazırda Mürsel beyin bir arabası olmadığını düşünürsek, hiç bu işe girişmesin ve dizel bir araç alsın derim. Ne diye sorunlarla uğraşsın ki? İçi güzel veya boyası metalik diye benzinli bir aracı alıp onu dizele çevirmeye uğraşmanın bir anlamı yok. Dizel araç alıp yavaş yavaş içini dışını yaptırmak hem daha zevkli, hem de motor değiştirmeye göre daha ucuz.

Merhaba arkadaslar
Sitedeki arkadaslarinda degerli fikir ve yardimlariyla; ideal kosullarda ve donanimda olamasada bugun itibariyle
artik bende bir Defender 300 TDI sahibi oldum....Bir sure sonra arac hakkindaki olumlu-olumsuz izlenimlerimi ve ,
yeni sorularimi da sizlerle paylasacagim ...
Ertugrul

ooo hayırlı uğurlu olsun, severseniz oda sizi sever. Birbirinizdeen vazgeçemezsiniz ;D

Mursel arkadasimizin fikir almak istedigi Benzinliyi Dizele donusturme konusunda,sitedeki deneyimli arkadaslarin cogundan da ayni fikir geldi..
Ben bir motor uzmani olmasamda teknik olarak iyi bilindigi gibi Benzinli ve dizel motorlarin en temel farki Motordaki yanmanin nasil ve hangi sartlarda
baslatildigidir.
Benzinli motorlarda disaridan bir atesleyici ( Buji ) oldugundan hava yakit karisimi ortalama olarak 1/7 - 1/10 oranlarinda SIKISTIrilir ve bu orandaki havanin sicakligi,Hava-yakit karisimini Buji ile ateslemek yada enjeksiyonlu sistemler icin yakit puskurtmeye uygundur.. Dizel motorlarda ise bu SIKISTIrma orani ortalama 1/18 - 1/25 oranlarina kadardir ve bu sayede Hava iceriye puskurtulen yakiti yakacak kadar sicak oldugundan ayrica bir ateslemeye gerek yoktur.. zaten Dizel motorlarin daha verimli olmasininda
baslica nedenide bu yuksek SIKISTIRMa oranidir.Bu nedenle Motor govdelerinin Dizayni gereken bu ic Basinc oranlarina gore yapilir.. (govde Et kalinliklari da oyle ).. Yine bu oran farklari nedeniylede Benzinli motorlar daha sessizdir...
Bilinen bu bilgiyi neden tekrarladigimin anlasildigini umuyorum ama yinede hatirlatmak istiyorumki .. Bu nedenlerle bir benzinli motorun govdesinin ,egzantrik ve Krank millerinin Dizel'e donusturulmesi bence hem teknik hem uygulama acisindan cok sakincali olabilir .. (Hem Govdenin hemde Krank milinin,gelecek bu ilave yukler nedeniyle uzun vadede catlama ve parcalanma riski gibi .. ) .. Ayrica Buji deliginden yakit enjeksiyonu yapmakda cok yanlistir .. Cunku Uzun yillardir dizel motor piston basliklari puskurtulen yakitin VURUNTU yapmadan homojen ateslenebilmesi icin ozel oyuk acilmis sekilde imal edilmektedir..
Bu sakincalari en aza indirmek icin daha dusuk bir SIKISTirma oranli dizel yaratmaya calisilir isede zaten verimsiz olacagindan ..donusum anlamsiz olur ..
Selamlar / Ertugrul

ertuğrul

öncelikle hayırlı olsun, artık değerine değer katmaya başlayabilirsin...

Off_Road' Alıntı:
Merhaba arkadaslar
Sitedeki arkadaslarinda degerli fikir ve yardimlariyla; ideal kosullarda ve donanimda olamasada bugun itibariyle
artik bende bir Defender 300 TDI sahibi oldum....Bir sure sonra arac hakkindaki olumlu-olumsuz izlenimlerimi ve ,
Ertugrul

hayırlı olsun, güle güle kullanın..........

avatar ne zaman değişecek?.....:smiley:))

bu da güzel........:smiley:

Ertuğrul Bey
Hayırlı olsun, açıklamalarınız için teşekkürler

Off_Road' Alıntı:
Merhaba arkadaslar
Ertugrul

Tebrik ederim Ertuğrul bey. güzel bir araç... güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR