Ynt: LR Defender 300TDI - TD5 ve V8 Benzinli Farkı?
Selamlar,
bir donem 300Tdi bir Disco almak istedigimde, bir hafta kadar kullanma firsatim olmustu.. 300Tdi motoru, turbo devreye girene kadar oldukca gucsuz bir motor.. Turbo devreye girdigi zaman kendini gosteriyor... Bu yuzden, dusuk devirlerde "güç" olmadığı için "duman" artışının çoğalması normal.. Düşük devirlerde hızlanmaması normal.. Buna "turbo lag" denir ve maalesef 300Tdi'da çok barizdir..
Genelde, kara duman.. 1) Mazot pompası ayarsız ise 2) Motorun gücü yetmediğinde hala bol mazot geliyor ise olur.. Ayrıca, motorun karakteristigi de önemlidir.. 300Tdi, arkadaşlarımızın da belirttigi gibi "kara duman atan" bir motordur, ama pompa ayarının faydasını göreceksiniz bence..
Puma motor konusuna gelince... Puma Euro3 standardında bir motordur ve kara duman attığı hakikaten çok enderdir.. Nedenleri 1) Turbo Lag çok belirsizdir, yani düşük devirlerde de güç problemi azdır. 2) Euro3 motordur
Ben Defender 110 aracımda 120Hp kullanıyorum, dişli oranım 1.21 (1.41 idi ama asfaltı kazıdığı ve yürüyen organları zorladığı için 1.21 ile değişti) , LT77 şanzıman kullanıyorum ve doğru kombinasyonu yakaladığımı düşünüyorum...
Ancak, motor değişimi zahmetli (zaman) , duygusal ($$$$) , bıktırıcı (problemler) bir iştir.. Dolayısı ile nazicane önerim... eğer çok rahatsız değilseniz motorunuz ile mutlu mutlu yaşayın.. Eğer bir değişim yapmaya karar verirseniz, mutlaka (Puma da olsa) bir kullanın ve sonuçta ne elde edeceğinizi görün.. Belki de aradaki fark, ürküttüğünüz vakvaklara değmeyecektir ;-))
Sonuç, aracınız hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın.. yukarda yazdığınız bütün aksaklıklara (ki, biz bunlara "özellik" diyoruz) alışırsınız..
reha