LR Dormobil 109 (Seri II) Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan menderessereflisan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,652

menderessereflisan

LR Series III- 88"CSW- 2.25 Petrol+LPG-1983
Yer
İskenderun- HATAY
selam arkadaşlar
1962 model LR Dormobil 109 almak üzereyim. oldukça temiz kullanılmış ve hırpalanmamış görünüyor. ancak ruhsatında motor hacmi yazmıyor. 4 silindir ve benzinli bir motora sahip. Acilen bu konuda bilgisi olan arkadaşların öneri ve fikirlerine ihtiyacım var. (motor hacmi nedir, tüp takılabilirmi, yakıt sarfiyatı nedir, arazi vitesi kullanım talimatı, baktırılması gereken mekanik aksamları vs) teşekkürler

Etiketler
Selamlar,
arkadasimiz Engin Candogan'in verdigi bilgiyi paylasmak isterim, umarim faydasi olur, iyi geceler, reha

----------------------------------------------------------------------------------
DORMOBIL, olan arabalara kamping etc maksatli ust yapan bi firma, benim transit in ustu de Dormobil. dolayısıs ile aracin alti seri 2 land, veya 2A olacak galiba...
eger degismedi ise 2286cc 3 ana yatak benzin motoru olmasi gerek, butun seri ikiler gibi... benzinli 2.5 un ata babasi yani...

temiz Dormobil ler burada hala kiymetli...

LPG ile bi sene icinde kapak ve siboplar biter, eger kapak modifiye edilmezse...

sanirim nette daha fazla bilgi bulunabilir...

http://www.expeditionlandrover.info/Dormobile/pictures.html

teşekkür ederim reha bey
bahsettiğim dormobil 109 u satın aldım. çok mutluyum. tamamen orjinal ve hemen hemen hiç yıpranmamış. ancak motor verimi oldukça düşük sanıyorum. aracın hızlanması çok kötü. yani 1. vitesde bile gazı köklediğimde oldukça yavaş hızlanıyor. oldukça gürültülü. ayrıca pencereleri kızaklı (sürgülü) oldığu için başınızı ancak dışarı çıkarabiiliyorsunuz. bence 1962 model dermobil 109 sahipleri gerçek defender aşıklarıdır. çünkü küçük bir aşka sahipseniz bu araça dayanmanız mümkün değil. benim içinde öyle görünüyor. bu ilkel araçlara nedendir bilinmez büyük bir hayranlık duyuyorum. özellikle orjinal eski model kapı kolları beni cezbediyor. saatte 60 km hız benim için yeterde artar bile. 2 tona yakın bir güvenlik duvarının içinde olduğunu bilmek ve onun ile dağları ezme büyük bir heyecan verecek sanıyorum. LPG nin bu araç için uygun olmadığını belirttiniz. birazdaha açıklayabilirseniz sevinirim. ayrıca fikirleriniz benim için önemlidir saygı duyarım. grubun bütün yazılarını okudum. önerilerinizi uygularım. şu anda iç döşemeyi tamamen yeniletiyorum. fotoraflarını gönderebilirim. ses izolasyonu için zemin döşemesine öneriniz nedir. ayrıca motor bölümünede keçe kaplatıp üzerine lastik döşeme geçmeyi düşünüyorum. zeminde keçe kullanmadan direk lastik döşeme düşünüyorum. keçe ıslanırsa koku yapar diye biliyorum. bunu dışında yandan oldukça yüksek ve heybetli görünen bu araç önden bakınça oldukça dar ve yüksek görünüyor. lastik iz genişliklerini 20 cm kadar genişletebilirsem harika dengeli görünecek. bunun için ne yapmamı önerirsiniz. üzerinde orjinal lastikleri var. ayrıca 3 vites kolu var ve kullanma talimatı yok. anladığım kadarı ile küçük sarı başlı olan dif lock diğer orta boy kırmızı başlı olan 4L ve 4H gibi geliyor. bununla ilgili bilgide verebilirseniz çok sevinirim. birde dif lock un çalışıp çalışmadığını anlayamadım. yani vites topuzuna basdığımda hareket ediyorum ama virajlarda pek kasmıyor. acaba çalışmıyırmu yoksa başka türlü krikoya alarak kontrol edebilirmiyim. cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. (sizden başka konu hakkında kimseden cevap gelmedi. acaba defender 110 konu başlığına mı göndermeliyim bu sorularımı)

Menderes Bey,

Araciniz hayirli olsun, bence meraklisi icin guzel bir arac ve anlattiklarinizdan cok orijinal durumda oldugunu tahmin ediyorum...

Ote yandan, kimi fikirlerinize katilmiyorum, bence aracin tracking genisligi ile fazla oynamayin derim, seri iki o hali ile kalmali bence... illa ki az genis bassin derseniz,i Otokar in "One Ton" (akrep te kullanilan) jantlarindan kullanarak disari dogru 1 inch kazanin, flans vs isine girmeyin derim... tabii tercih sizin... bence arac orinal kalmali... yoksa zaten 110 alip kullanmak lazim...

2 1/4 motor, ayarlari tam olur ise cok da kotu bir motor degildir, imkan var ise "sifir" bir distributor ile baska markadan da olsa yine "sifir" bir karburator takin derim... (ben sifir Lucas disributore Lumenition elektronik atesleme ve "meshur Skoda karburator" kullaniyorum)...

arazi kollarina gelince, diger 4x4 lerin kinden farkli calisiyorlar tabii, ben de ilk aldigimda (1987 de) anlamakta zorluk cekmistim...:

SARI TOPUZ: (ince cubuk ustunde): patinaj ve viraj ahli disinda, her suratte veya dururken yukaridan asagiya basinca on difransiyeli baglar (4x4)...
bu durumdan cikarmak icin, durmak ve kirmizi kolu geriye cekip, tekrar itmek gerek (ki sari kolun etrafindaki spiral yay sari kolu yukari iter).

KIRMIZI KOL: geriye bir kademe cekince "Neutral" pozisyonuna alir ki, ana sanzimanin gucu arazi sanzimanina aktarilmaz (kuyruk mili var ise bu konumda arac yurumeden kuyruk mili ile is yapilabilir i.e. hidrolik atasman, kasnak vs...

kol geriye ikinci kademeye cekilince, LOW GEAR a gecer, surat duser ama, tork artar, yaklasik olarak her viteste surat 1/2 duser, ayni zamanda bu konumda on difransiyel de baglanir, yani 4 ceker...

umarim faydam olmustur...

engin bey tavsiyeleriniz ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim. 21/4 motoru biraz açabilirmisiniz (2100 cc 4 silindir midirir) beygir gücü nedir. yaklaşık yakıt tüketimi sizinkinde ne civardadır. önerilerinizi dikkate alarak cantlarda bir uygulama yapmamaya karar verdim. ayrıca siz ve diğer tüm üyelerden bilgi ve önerilerinizin devamını bekliyorum. başka bir sıkıntımda şu; cam kilitleri iyi çalışmıyor. 3 adet temin etmek istiyorum ancak HATAY ve ADANA civarında soruşturdum bulamadım. acaba Ankara ve İstanbuldaki arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirlermi. şimdiden teşekkürederim.MENDERES

2 1/4 motorun hacmi 2286cc

yanlis hatirlamiyorsam, 4000d/d da 67 - 81 hp veriyor, kompresyon oarnina gore degisiyor, 7,5 ve 8 kompresyonlar var.

benim "iktambiceyrek" motorlu araclarim srfiyatlari:

s2 kisa 12 - 13 litre 100 km (wrangler at)
s3 kisa 13 - 14 litre / 100 km (safari tavan, konvansiyonel lastik)
s2 uzun kasa 14 - 15 lite (yol tipi radyal latik ile) civarinda...

E

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim engin bey
aracımın km halatı çalışmıyor kopmuş. yeni modellerinkini denedik göstergeye giren kısmı uymuyor. acaba çıkma olarak 1962 seri2a için km halatı nereden bulabilirm. bildiğiniz adres ve telefonlar varmıdır. Ankarada yanasip ustadan bahsediliyor ama telefonunu bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

sağol yaşar hocam
artık her etkinliğe katılmaya hazırız. iskenderunda 1-2 arkadaşa daha jeep arıyoruz. küçük bir ekipte burada kurmayı planlıyoruz. ama bakalım hayırlısı. bu arada sizin ilan içinde diğer arkadaşlara öneriyorum aklımda.
teşekkürler. görüşmek üzere MENDERES

selam arkadaşlar
benim seri II arazide gaz gereken yerde (rampaya yaklaşırken)yüklenince bayılıyor. gazı köklemeye korkuyorumç motor susacak diye. sanki bir boğulma ve gaz yememe gibi bir durum var. hatta bir seferinde motor stop bile etti. acaba çok gazmı veriyorum. yoksa 62 model bir teknolojinen vereceği performans bu kadarmıdır. yani normalmidir. normalse kaderime razıyım. orjinal hantallığı hoşuma gidiyor. yoksa bir yerlerde bir değişiklik veya ayarlama mı yaptırmalıyım. egzozstdan çiğ benzinde atıyor biraz sanırım. benzin kokusuda biraz fazla oranda. (karbiratörü çok iyi temizlettim). önerilerinizi bekliyorum. menderes

sanirim karburatoru "fazla iyi" temizlemisler...

kapis pompasi calisiyor mu?

karb-distributor arasindaki avans vakumu hortumu takili ve faal mi?

E

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR