M1 Sınıfı Karavanlarımızın 2 Yılda Muayene Olması Çabalarımız..!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 86
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,971
Ynt: M1 Sınıfı Karavanlarımızın 2 Yılda Muayene Olması Çabalarımız..!

airboat' Alıntı:
"Bulunur kurtaracak bahtıkara maderini" demiş; Büyük Şairimiz Namık KEMAL
"Dayasın Türkün bağrına düşman hançerini
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

M.Kemal ATATÜRK

fsirin' Alıntı:
"Dayasın Türkün bağrına düşman hançerini
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

M.Kemal ATATÜRK

ELBETTE!
Özür dilerim,dalgınlık oldu. Dizeyi Namık Kemal'den alıntı yapıp; Atatürk'le yanıtlamakdı.
Teşekkürler,uyarınız için,
fsirin arkadaşım.

Değerli Arkadaşlar,

İstanbul Kamp Karavan Derneği Başkanı Sn Cihan ÇELİK Bey'in bugün bana yolladığı bu önemli mail i sizlerle paylaşmak istedim.

Ne kadar çok organize ve duyurusunu yaparsak bu konuda başarılı oluruz.

Saygılarımla,

Soner ERTUĞRUL
A.K.K.D Başkanı

Hüseyin bey yeni karavancı-lığa başlamış bir doğa gönüllüsü
TÜV ile yaptığı görüşmede muayenelerin karavanlar için 2 veya 3 yılda bir olması talebini dile getirdiğinde , TÜV deki yetkililer Bakanlığa iadeli taahhütlü mektup yazılması halinde ilgileneceklerini söylemişler.Bunun üzerine Hüseyin bey Bakanlıkla irtibata geçmiş.Konuya alaka gösterildiğini ama dilekçe sayısının çoğalması gerektiği hatırlatılmış
Hüseyin beyin bakanlığa yazdığı dilekçe aşağıdadır.
Aynı vurguyu yapmak adına muayene süresinin karavanlar için 3 Yıl olması gerektiği ile ilgili Tek tip bir dilekçe örneği oluşturup İadeli taahhütlü Bakanlığa göndermemiz lazım.
Konuyu organize ederseniz çok sevinirim.

--Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel
Müdürlüğüne Ankara

Ben gezmek amacıyla edindiğim bir motokaravana sahibim.ben ve benim gibi karavanları olan arkadaşlarım senede en fazla 5-6 bin km yapıyoruz.ama her sene TÜV de muayeneye giriyoruz .halbuki hususi 9+1 minibüs sahipleri 2 senede bir TÜV de muayeneye giriyor .Bu durum biz az km yapan karavan sahipleri için hem haksızlık hemde karavan kültürüne ülkemiz için caydırıcılık olarak düşünüyorum .bu durumun düzeltilmesi için gereğinin yapılacağına inancım tamdır .
Arz ederim.

dilekce'nin yazılı evrak yada elektronik posta ile mi gönderleceği ve adres ile ilgili bilgi,lütfen! selamlar.

Dilekce başlığını atlamışım, ikinci kez okuyunca farkettim,TÜV deyince tüylerim diken gibi oluyor,acaba ne hata bulunacak diye heyecandan olmalı,afedersiniz

bence bu hareket desteklenmeli,
muayene sorunu halledilirse trafik sigortası problemide çözülecek demektir,
haksız uygulamaya sesimizi çıkarmalıyız,
ben dilekçemi hazırlayıp etrafımdaki karavancı arkadaşlarında dilekçeleriyle beraber en kısa sürede postaya vereceğim

adres;
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Karayolu düzenleme Genel Müdürlüğü
Hakkı Turayliç caddesi No:5 06338
Emek - Çankaya - Ankara
tel:0 312 203 10 00
faks: 0 312 212 08 48

Aynı konu daha önceden yazılmaya ve tartışılmaya başladığından tek başlıkta toplanmıştır.

Devamının sağlanmasını rica ederim. Selamlar

Desleklememek elde değil .Aynı organize olmayı Zorunlu trafik sigortasındada yapalım bence.

Ey karavan sahibi elit insanlar, ben nerelerden yeni vergiler alayım diye araştırırken siz nediyorsunuz. Acaba ÖTV azcık daha mı şaapsam, şu SGK dan istediğimiz verimi alamadık,[ hani şu 18 yaşıni doldurupta çalışmayanlardan zorla aldığımız primler] Biz yakıt,sigara,alkol gıda vaandaştan yağ vs.derken siz kalkmış ne istiyorsunuz gibi bir cevap gelmıyeceği için kesilikle bu iş olur.Diye düşünüyorum.İşte sosyal adalet budur.Ben artık hjçbir şeye kafa yormuyorum, benim yerime düşünüp karar alanlarvar.

Bir karavanım yok yakında olacak inşallah.bende hayattan umudunu kesmeyen biriyimdir.yaşamayı gezmeyi seven biriyimdir ki aklımda şöyle bişey var.türkiyede hayat kurtarmak için yapılmış dizayn edilmiş tıpkı karavan gibi onay belgeleri ile dönüştürlen ambulans ve itfaiye araçları var.var ki bu araçlarda senede bir muayene istasyonlarına gidiyorlar.bu hizmet araçları dahi muayeneye senede bir girerken bizim giibi karavan severlerin araçlarına bırakın üç yılı iki yılı bile reva görmezler.ama elimden gelecek her türlü yardıma açığım.bildiklerim yanlışsa düzeltsin abilerim.herkese iyi günler.atilla abininde dediği gibi devletimiz akan bir para gelirini kesmez..,,

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

buralpdi' Alıntı:
bence bu hareket desteklenmeli,
muayene sorunu halledilirse trafik sigortası problemide çözülecek demektir,
haksız uygulamaya sesimizi çıkarmalıyız,
ben dilekçemi hazırlayıp etrafımdaki karavancı arkadaşlarında dilekçeleriyle beraber en kısa sürede postaya vereceğim

adres;
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Karayolu düzenleme Genel Müdürlüğü
Hakkı Turayliç caddesi No:5 06338
Emek - Çankaya - Ankara
tel:0 312 203 10 00
faks: 0 312 212 08 48
Levent Bey .Bir dilekçe örneği Yazmanız mümkün mü? Teşekkürler.

airboat' Alıntı:
Bu konuda Kamp ve Karavan dernekleri ne düşünüyor?
Derneklerin , kamu kurumlarına ortak başvuru yapmaları bence daha etkin olacaktır.
Sylediğin akla uygun,ama ivedi olarak en ucuz sigorta nerede yapılmışsa,o sıgortayı bu sayfalarda belirtelim ki hem arkadaşlar madur olmasın,hem de sigorta şirketlerinin dikkatini çekebilelim.Nede olsa henüz serbet rekabet ortamındayız.Ben 01 11 2013 tarihinde Halk sigortaya 512 tl ye yaptırdım.2005 model ivego motor hacmi 2889 .Moto karavan.

Değerli arkadaşlar,

Mart ayında açılan başlıkta araçlarımızın muayene süresi konusunda yargıya başvurulması konusunda niyet beyan
edilmesi çok fazla dikkat çekmediği görülmektedir.

Birbaşka sıkıntımızda zorunlu sigortanın üzerimizdeki maddi baskı oluşturması konusu olup AVD derneği ile VW T3
Forumu girişimleri ilgi ve dikkatle izlenmektedir.

Bu konularda yapılan girişimleri saygıyla karşılıyor ve destekliyoruz, ancak 2 konununda Derneklerimiz ve üst yapımız
Federasyonumuzun müdahil olması beklentimiz olup yapılmış yada yapılmakta olan girişimleri varmıdır? sorusuna
öncelikle cevap bulunmalıyız.

Konularımızı geniş bir alanda çoğulcu katılımla planlanmış eyleme dönüştürmek niyetimizi bir kez daha vurgulayarak
Federasyonumuza buradan çağrıda bulunuyoruz.

Saygı ve Selamlar

Ankara dan yürütülacek işlerle seve seve gönüllü oluruz zira bu ve buna benzer sorunlar ilerki dönemlerde başımızı ağrıtacak diye düşünüyorum.
DOLLY KARAVAN
BÜLENT SOYDAŞ

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,043
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR